Remonttilaina kuvituskuva

Remonttilaina – Vertailu ja kilpailutus

Remontin rahoittaminen tulee siinä vaiheessa ajankohtaiseksi, kun oma asunto tai kesämökki kaipaa uudistusta. Remontin voi rahoittaa säästöillä, mutta useimmiten avuksi tarvitaan myös lainaa.

Remonttilainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Kilpailuttamisen tavoitteena on löytää korkojen ja kulujen osalta halvin mahdollinen laina eri rahoituslaitosten tarjoamien vaihtoehtojen joukosta.

 • Remonttilainojen vertailu
 • Nopeat tarjoukset
 • Tavoitat useita lainantarjoajia yhdellä hakemuksella
 • Helppo vertailla korkoja ja kustannuksia

Kilpailuta remonttilaina

Kilpailuta remonttilaina helposti vertaamalla eri lainapalvelut. Mukana sekä pankit, rahoituslaitokset että lainanvälittäjät.

Remontin kustannukset

Kodin tai kesämökin remonttiunelmien toteuttaminen vaatii jonkinlaista rahoitusta. Käsistään kätevä remontoija voi säästää kustannuksissa tekemällä osan töistä itse, mutta osa töistä kannattaa suosiolla jättää ammattilaisille. Muun muassa sähkötyöt ja märkätiloihin liittyvät remonttityöt vaativat ammattiosaamista eikä niitä kannata lähteä kokeilemaan itse.

Pieni pintaremontti voi maksaa joitain tuhansia euroja, mutta isompaan remonttiin on hyvä varata riittävän suuri budjetti. Esimerkiksi kylpyhuoneremontin hinta voi liikkua 20 000€ molemmin puolin valituista materiaaleista riippuen. Laajemmat muutostyöt voivat vaatia vielä suuremman budjetin.

Kilpailuttaminen kannattaa aina

Lainojen kokonaiskustannukset riippuvat tarjotun lainan koroista ja muista. Kilpailuttamalla remonttilainan voi säästää jopa useita tuhansia euroja lainan takaisinmaksun aikana. Katso alta viisi syytä, miksi lainan kilpailuttaminen kannattaa aina.

 1. Lainan kilpailuttaminen ei sido mihinkään. Saat tarjouksia useilta lainantarjoajilta ja pääset vertaamaan, mutta kilpailuttaminen ei vielä sido sinua mihinkään.
 2. Kilpailuttaminen on täysin ilmaista. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, mutta voit saavuttaa sillä huomattavia säästöjä.
 3. Vertaamalla löydät parhaat korot ja kulut. Lainan kilpailuttamisen idea on löytää lainatarjous, jossa on edullisimmat korot ja kulut. Vertaamalla eri vaihtoehtoja voit tehdä huomattavia säästöjä lainan takaisinmaksun aikana.
 4. Kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Lainatarjouksia voi pyytää itse eri tarjoajilta ja vertailla niitä, mutta kilpailuttaminen palvelun kautta on huomattavasti helpompaa ja nopeaa. 
 5. Saat tarjoukset nopeasti ja pääset tekemään päätöksen itsellesi parhaiten sopivasta lainasta.

Vaihtoehdot remontin rahoittamiseen

Remontin kustannuksien kattamiseen on useita eri vaihtoehtoja. Osan kuluista voi kattaa säästöillä, mutta usein tueksi tarvitaan myös ulkopuolista rahoitusta. Vaihtoehdot ovat vakuudeton remonttilaina ja vakuudellinen laina. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Katso alta tarkemmat tiedot eri lainatyypeistä.

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen remonttilaina tarkoittaa sitä, että lainan pantiksi on asetettu vakuus. Vakuutena voi käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, kesämökkiä tai muuta kiinteää omaisuutta. Vakuudellisessa lainassa on yleensä matalampi korko, joten vakuudellinen laina on yleensä kaikista vaihtoehdoista halvin remonttilaina. Vakuudellista lainaa hakiessa tulee olla lainan summaan nähden riittävän arvokas vakuus pantiksi.

Vakuudellisen lainan hakeminen on vakuudetonta lainaa hitaampi ja monimutkaisempi prosessi. Lainan hakeminen kannattaa siis aloittaa ajoissa ja pyytää tarjous useammasta paikasta. Myös vakuudellisia lainoja kannattaa vertailla ennen päätöksen tekemistä. 

Vakuudeton laina

Remonttilaina ilman vakuuksia on yleensä nopeampi vaihtoehto. Vakuudettomassa lainassa lainan pantiksi ei tarvita kiinteää omaisuutta, minkä ansiosta lainan hakeminen on nopeampaa kuin vakuudellisen lainan. Lainaa pystyy hakemaan joko pankilta tai muilta lainantarjoajilta ja hakemuksen täyttäminen onnistuu yleensä netissä. 

Lainahakemuksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen lainasumman saa yleensä tilille melko nopeasti eli remonttipuuhiin pääsee lyhyemmälläkin aikataululla. Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen.

Asunto- ja remonttilainan yhdistäminen

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan on joissain tapauksissa mahdollista. Asuntoa ostaessa voi hakea remonttilainaa asuntolainan yhteyteen, mutta yleensä tämä edellyttää sitä, että asunnon arvo nousee remontoinnin myötä. Tähän ei pelkästään pintaremontointi riitä, vaan tehtävien remonttien tulee olla perusparannuksia asuntoon. Lainan vakuuksien tulee tällöin kattaa myös remonttilainan osuus.

Remonttilainaa voi hakea myös yhdistettäväksi olemassa olevaan asuntolainaan, mikäli lainan vakuudet tai asunnon arvo riittävät kattamaan tämän. Tällöin laina tarkistetaan kokonaisuudessaan ja lainan korkoon ja ehtoihin voi tulla muutoksia.

Lainan kustannukset

Lainan nimelliskorko ja muut kustannukset vaikuttavat siihen, mitkä ovat lainan todelliset kustannukset takaisinmaksun aikana. Kuukausittain lainasta maksetaan takaisin pääoman lyhennys, korko ja muut kustannukset.

 • Nimelliskorko – Lainan nimelliskorko tarkoittaa sitä korkoa, joka on merkitty lainasopimukseen. Lainasta maksetaan kuukausittain korkoa, joka on tavallaan vastine siitä, että rahaa on saanut lainaksi.
 • Perustamiskustannukset – Lainan perustamisesta veloitetaan yleensä jonkun suuruinen kustannus. Tämä on kertaluontoinen kustannuserä, joka veloitetaan lainan perustusvaiheessa.
 • Tilinhoitomaksu – Lainasta saatetaan veloittaa kuukausittain myös tilinhoitomaksu, joka maksetaan aina lainan lyhennyksen yhteydessä.

Lainan korkoon vaikuttaa useat tekijät

Remonttilainan korko määräytyy usean eri tekijän kautta. Koron suuruuteen vaikuttaa muun muassa hakijan taustatiedot ja lainalle mahdollisesti tarjottavat vakuudet. Myös itse lainasumma vaikuttaa korkoon ja yleensä suuremmalla lainalla on pienempi nimelliskorko. Näiden lisäksi hakijan maksukyky ja tulot vaikuttavat tarjottavaan korkoon.

Lainasta maksetaan kuukausittain pääoman lyhennyksen lisäksi korko ja mahdolliset tilinhoitomaksut. Nämä kaikki on laskettu mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon, joten lainoja vertaillessa onkin hyödyllisintä katsoa todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan. 

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

Kuka voi hakea remonttilainaa?

Remonttilainan hakijan on oltava täysi-ikäinen, osa rahoituslaitoksista vaatii 20-vuoden ikää. Hakijalla tulee olla myös säännölliset tulot. Lainaa hakiessa tarkistetaan aina hakijan maksukyky. Maksukykyä määriteltäessä otetaan huomioon säännölliset tulot ja mahdolliset muut maksukykyyn vaikuttavat velat. Hakijalla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Remonttilainaa voi hakea yksin tai esimerkiksi puolison kanssa. Mikäli lainaa hakee yhdessä toisen hakijan kanssa, molempien maksukyky vaikuttaa lainatarjoukseen.

Valitse laina oman maksukyvyn mukaan

Remonttilaina on usein asuntolainan jälkeen talouden suurimpia lainoja. Remonttia ja sen rahoitusta miettiessä kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat.

 • Suunnittele ja laske etukäteen. Lainan ja mahdollisten säästöjen tulee kattaa koko remontti. Remontin kustannukset on hyvä laskea jo ennen lainan hakemista, jotta remontti ei jää rahapulan takia kesken.
 • Mitoita oman tulotason mukaan. Remontti ja lainasumma tulee suunnitella oman tulotason mukaan. Unelmakotia ei kannata lähteä toteuttamaan liian suurella lainasummalla.
 • Vertaile lainoja. Lainoja vertailemalla voi saada huomattavasti edullisemmat kuukausikustannukset. Lainan kuukausikustannusten tulee olla sellaiset, että oma maksukyky riittää niiden hoitamiseen.
 • Vertaile myös maksuaikaa. Lainoille voidaan tarjota eri pituisia maksuaikoja. Maksuaika vaikuttaa tietysti lainan kuukausilyhennykseen. Lainatarjouksia vertaillessa on hyvä huomioida myös tarjotut maksuajat.
 • Muista myös mahdolliset lisäturvat. Lainaan voi olla tarjolla lisäturva esimerkiksi sairastumisen varalle. Lisäturvasta tulee lisää kustannuksia kuukausittaiseen maksuerään, mutta se tuo turvaa takaisinmaksuun.

Mistä laina kannattaa ottaa?

Lainatarjousten vertailu on helpointa eri palveluissa. Lainoja voi tietysti vertailla myös itse, mutta silloin joutuu erikseen itse lähettämään hakemuksen joka paikkaan. Remonttilainan kilpailuttaminen on helppoa lainanvälittäjien kautta. Täytät vain yhden hakemuksen ja lainanvälittäjä välittää sen puolestasi jopa kymmenille eri pankeille ja rahoituslaitoksille. Hakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Lainapäätöstä tehdessä kannattaa aina vertailla lainatarjousten todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut kulut, joten se kertoo parhaiten sen, mitkä lainan kustannukset tulevat olemaan. On hyvä huomioida myös maksuaika ja valita se sen mukaan, että lainan kuukausierästä muodostuu itselleen sopiva.

Kokemuksia remonttilainasta

Hyvin suunnitellusta remontista ja remonttilainasta on asiakkailla yleensä hyviä kokemuksia. Lainoja vertaamalla löytää parhaiten itselleen sopivan lainasumman, kuukausierän ja maksuajan. 

Lainojen vertaaminen on helpointa lainanvälittäjän avulla. Yhdellä hakemuksella tavoittaa useita pankkeja ja rahoituslaitoksia. Hakemuksen pystyy tekemään helposti nettipalvelussa ja lainatarjoukset saa nopeasti, ilman erillisiä käyntejä pankkien konttoreissa. Näin asiakas pääsee vertailemaan eri lainatarjouksia erittäin helposti ja nopeasti. 

Usein kysyttyä remonttilainasta

Paljonko voi saada remonttilainaa?

Remonttilainan suuruus riippuu omasta maksukyvystä ja remontin laajuudesta. Pieni pintaremontti on yleensä suhteellisen edullinen, kun taas isompi peruskorjaus voi vaatia useiden kymmenien tuhansien eurojen budjetin. Lainoja kannattaa vertailla lainanvälittäjän kautta. Vakuudetonta lainaa voi hakea lainanvälittäjien palveluissa aina 60 000€ asti.kattaa omalla rahoituksella.

Kannattaako ottaa remonttilainaa?

Remonttilainaa kannattaa ottaa silloin, kun oma talous sallii sen. Remonttilainan avulla voi toteuttaa suurempia, asunnon arvoa nostavia peruskorjauksia tai pienempiä pintaremontteja. Lainan suuruus tulee aina suhteuttaa omaan maksukykyyn.

Voiko asuntolainan ja remonttilainan yhdistää?

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan onnistuu joissain tapauksissa. Silloin asuntolainan vakuuksien tulee kattaa myös remonttilainan osuus. Mikäli remonttilainan haluaa yhdistää olemassa olevaan asuntolainaan, lainan korko ja ehdot tarkistetaan samalla kokonaisuudessaan.

Miksi lainatarjouksia kannattaa vertailla?

Lainatarjouksia vertailemalla voi säästää jopa tuhansia euroja lainan takaisinmaksun aikana. Vertailemalla eri lainantarjoajien korkoja ja muita kustannuksia pystyy löytämään itselleen sopivimman ja edullisimman lainatarjouksen.

Kuka voi hakea remonttilainaa?

Remonttilainaa voi hakea silloin, kun luottotiedot ovat kunnossa ja maksukyky riittää lainan takaisinmaksuun. Yleensä vakuudetonta remonttilainaa hakiessa tulee olla yli 20-vuotias ja kuukausitulojen on oltava säännölliset. Hakijan tulee olla hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top