Auton kojelauta - kuvituskuva autolaina-tekstiin

Autolaina – Vertailu ja kilpailutus

Autolaina ilman vakuuksia auttaa, kun tarvitset rahoitusta auton hankintaan – myi menopeliä sitten autoliike tai yksityinen henkilö.

Autolainan kilpailutus auttaa löytämään halvimman mahdollisen vaihtoehdon eri pankkien ja luotonmyöntäjien kirjavasta joukosta. Tutustu siis tästä eri vaihtoehtoihin.

 • Autolainat vertailussa
 • Eri lainavaihtoehtojen erot
 • Jopa 70 000 euroa autolainaa
 • Vakuudettomien lainojen kilpailutus

Vakuudettoman autolainan kilpailutus

Vakuudeton autolaina on helppo rahoitusratkaisu. Sitä voi käyttää kaikissa autolainatarpeissa, olit sitten ostamassa autoa liikkeestä tai yksityiseltä. Saat myös auton heti omiin nimiisi.

Vertaa tästä autolainat ilman vakuuksia ja löydä omaan tarpeeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Lainat voi jaotella esimerkiksi lainasumman mukaan.

Mitä vaihtoehtoja auton rahoittamiseen on?

Auton voi rahoittaa monella tavalla. Autokaupasta haettava autorahoitus, pankin myöntämä vakuudellinen autolaina ja vakuudeton autolaina ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja.

Oman lisänsä tuovat erilaiset leasing-ratkaisut, joiden avulla autoa voi vuokrata omaan käyttöön pitkäaikaisesti. Ja voihan autoa varten toki vain säästää rahaa, jos tämä on mahdollista.

Jokaiseen erilaiseen rahoitustyyppiin liittyy hyviä ja huonoja puolia, eikä sama rahoitustyyppi välttämättä sovi jokaiselle. Myös auton ostopaikalla on vaikutusta siihen, mitkä vaihtoehdot ovat tarjolla.

Vakuudeton autolaina

Vakuudeton autolaina on nimensä mukaisesti ilman vakuuksia myönnettävä laina. Sitä voi hakea kätevästi netin kautta, joko pankilta, muulta luotonmyöntäjältä tai lainanvälittäjältä.

Vakuudettoman autolainan etuna on se, että auton saa heti omiin nimiinsä, eikä lainaa varten tarvita vakuuksia. Lisäksi se on kätevä vaihtoehto, jos autoa hankkii vaikka yksityiseltä.

Suosittelemme käyttämään vakuudettoman autolainan hakemiseen jotain kilpailutuspalvelua, kuten Omalainaa.

Autorahoitus liikkeestä

Suoraan autoliikkeestä otettava autorahoitus on vakuudellinen autolaina. Rahoitusta haetaan suoraan autoliikkeen yhteistyökumppanilta, joka tarjoaa lainaa autoa vastaan vain tietyin edellytyksin.

Autorahoituksessa auto toimii lainan vakuutena. Auto pysyy rahoitusyhtiön nimissä niin kauan, kunnes lainan kaikki maksuerät on kokonaisuudessaan hoidettu. Autoa ei siis saa heti omiin nimiin.

Perinteinen autorahoitus voi olla kätevä, mutta ei aina halvin vaihtoehto. Lisäksi autoa ei saa heti omiin nimiin, eikä tällaista rahoitusta ole tarjolla yksityiseltä ostettaessa.

Pankin vakuudellinen autolaina

Pankki voi myöntää auton hankintaan myös vakuudellisen pankkilainan. Vakuutena voidaan tällöin käyttää esimerkiksi omistusasuntoa tai ostettavaa autoa.

Autoa ei välttämättä saa heti omiin nimiinsä, jos sitä käytetään lainan vakuutena.

Vakuudellisen lainan korko on usein vakuudetonta alhaisempi, mutta hakuprosessi on myös monimutkaisempi. Vakuudellista lainaa kannattaa hakea useasta paikasta, jotta löytää halvimman vaihtoehdon.

Leasing

Autoa on myös mahdollista vuokrata pitkäaikaisella leasing-sopimuksella. Näissä kannattaa olla tarkkana sen kanssa, mitä kaikkea sopimukseen kuuluu.

Leasing-sopimukseen voi kuulua myös auton huoltokustannukset ja joskus jopa renkaat. Sopimuksen hintaan vaikuttavat mm. lisäpalvelut sekä se, paljonko autolla ajetaan.

Leasingiin voi liittyä myös tietty lunastushinta sopimuksen päätteeksi – tällöin auton voi hankkia itselleen sopimuksen päätteeksi tiettyyn hintaan.

Halvin autolaina löytyy vertailemalla vaihtoehtoja

Halvin autolaina löytyy vertaamalla erilaisia vaihtoehtoja. Markkinoilla on monia eri tyylisiä rahoitusratkaisuja autoa varten.

Autolainaa hakevan kannattaa tutustua tarkoin eri vaihtoehtoihin ja niiden plussiin sekä miinuksiin. Korkotaso on tietysti merkittävä tekijä, mutta myös muista kustannuksista on otettava selvää.

Ota esimerkiksi nämä asiat huomioon:

 • Haluatko auton heti omiin nimiin? Jos haluat, vakuudeton autolaina on usein ainut vaihtoehto.
 • Millaista maksuaikaa etsit? Eri rahoitusratkaisuissa on erilaiset maksuajat lainalle. Varmista, että saat talouteesi sopivan kuukausierän ja maksuajan.
 • Onko käytössäsi vakuuksia? Jos sinulla on omistusasunto, tarkista, voisiko sitä käyttää lainan vakuutena. Pankkilainan voi tällöin saada edullisemmin auton rahoittamista varten.
 • Korko ja kustannukset riippuvat monesta asiasta. Autolainan todellinen vuosikorko riippuu monesta eri asiasta, kuten nimelliskorosta ja lainan tilinhoitomaksusta. Muista, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, joten laina on syytä kilpailuttaa parhaan tarjouksen löytämiseksi.
 • Yksityiseltä ostaessa rahoitusvaihtoehdot ovat rajallisemmat. Jos autoa ostaa yksityiseltä, on vakuudeton autolaina yleensä helpoin vaihtoehto. Myös pankkilaina voi joskus tulla kyseeseen.

Huomioi myös kaikki autoon liittyvät muut kustannukset

Auton ylläpitäminen ja omistaminen on varsin kallista puuhaa. Etenkin ensiautoa ostavan kannattaakin olla tarkkana, eikä tuijottaa pelkkää lainan kuukausierää. Autosta koituu monia muitakin kuluja.

Polttoainekustannukset tai sähköauton osalta latauskustannukset tulevat tietysti ensimmäisenä mieleen. Näiden ohella maksetaan myös ainakin vakuutusmaksuja, autoveroa, huoltokuluja, renkaiden uusimisesta aiheutuvia kustannuksia ja katsastusmaksuja. Erityisesti käytettyihin autoihin voi liittyä yllättäviäkin lisäkuluja autokorjaamolla.

Leasing voi olla parempi vaihtoehto, jos haluat vain maksaa yhtä kiinteää kuukausisummaa. Näissä kannattaa kuitenkin olla tarkkana sen kanssa, mitä kaikkea sopimukseen kuuluu.

Hae autolainaa oikealla maksuajalla ja summalla

Tällä sivulla esitetyissä lainapalveluissa voit hakea lainaa jopa 70 000 euroon saakka. Myös laina-ajoissa on merkittävästi liikkumavaraa, sillä lainalle voi hakea maksuaikaa jopa 20 vuodeksi.

Jos autolainaan käyttää vakuudetonta lainaa, on tärkeää valita oikeanlainen summa ja maksuaika. Koko lainasummaa ei ole pakko käyttää auton rahoittamiseen, mutta toisaalta koko autoa varten ei myöskään ole pakko ottaa lainaa.

Tärkeintä on määrittää lainan summa ja laina-aika omaan talouteen mahdollisimman hyvin sopiviksi. Lainaa pitäisi ottaa vain tarpeeseen, eikä laina-ajan kannata olla liian iso.

Samalla on tärkeää varmistaa, että oma talous kestää lainan kuukausierän sekä kaikki muut autoon liittyvät kulut.

Näin valitset sopivan maksuajan:

 • Hae vain omaan talouteen sopivaa lainasummaa
 • Laske kuukausittaiset tulosi yhteen verojen jälkeen
 • Vähennä tuloista kaikki kiinteät kulut, kuten vuokra, vakuutukset ja ruokakustannukset
 • Varmista, että kuukausierän jälkeen rahaa jää vielä säästöön ja erilaisia yllättäviä kuluja varten

Tällä sivulla voit vertailla 100 € – 70 000 €:n vakuudettomat autolainat. Laina-aika voi olla yleensä 1 vuodesta 15 vuoteen. Muista myös, että lainan voi aina myös lyhentää aikataulua nopeammin pois ilman lisäkustannuksia.

Autolainan korko – näin hinnasto määräytyy

Autolainan korko määrittää, onko kyseessä edullinen laina vai ei. Korkoon vaikuttaa niin lainan tyyppi, mahdolliset vakuudet kuin hakijan tiedotkin. Myös lainasumma vaikuttaa tarjottavaan korkoon.

Kannattaa myös huomioida eri lainahinnastotermien erot. Lainan nimelliskorko on vain yksi osa kokonaiskustannuksia, ja voit lisäksi joutua maksamaan lainasta perustamismaksun sekä kuukausittaisia hoitokustannuksia.

Autolainan kustannukset:

 • Nimelliskorko: Lainan henkilökohtainen vuosikorko.
 • Perustamismaksu: Lainan perustamismaksu eli kertaluonteinen kulu.
 • Tilinhoitomaksu tai lainanhoitomaksu: Kuukausittainen kulu lainasta.

Kaikki lainakulut yhdessä selviävät todellisesta vuosikorosta. Kun vertailet eri rahoitusratkaisuja keskenään, vertaa siis lainan todellista vuosikorkoa.

Autolainan henkilökohtaiseen korkoon vaikuttaa moni asia

Autolainan korko ei ole kiinteä, jokaiselle samanlainen, korko. Sen sijaan rahoitusyhtiöt, pankit ja lainanmyöntäjät tekevät autolainan hakijalle lainatarjouksen hänen tietojensa perusteella.

Korkoon vaikuttaa moni tekijä. Tässä niistä tärkeimmät:

 • Hakijan luottotiedot
 • Tulotaso
 • Menot
 • Vanhat lainat
 • Työpaikka ja ammatti
 • Asumismuoto
 • Ikä

Mitä varmemmalta asiakkaalta hakija vaikuttaa, sitä todennäköisemmin on mahdollista saada lainaa pienellä korolla.

Autolainan kilpailutus – Parhaat vaihtoehdot

Haluatko löytää mahdollisimman halvan lainan uudelle autolle, tai haluatko kokeilla, löytyisikö vanhalle autolainalle parempi korko?

Autolainan kilpailutus auttaa löytämään halvimman vaihtoehdon eri pankkien ja luotonmyöntäjien joukosta – henkilökohtaisella tarjouksella.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu joko manuaalisesti pyytämällä tarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä, tai helpommin lainanvälittäjän kautta.

Kun käytät lainanvälittäjää autolainan hakemiseen, lainahakemus välitetään automaattisesti kymmenille eri pankeille ja luotonmyöntäjille. Näin lainalle voi saada halvimman mahdollisen koron.

Suosituksemme vakuudettoman autolainan kilpailutukseen

Mielestämme kokonaisuudessaan parhaat palvelut vakuudettoman autolainan kilpailutukseen ovat Sortter ja Omalaina. Kummassakin palvelussa voi vaivatta kilpailuttaa useita pankkeja ja luotonmyöntäjiä.

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

Mistä autolaina kannattaa hankkia?

Autolainan hankkimiseen on monta vaihtoehtoa: autoliikkeen yhteistyökumppani, oma pankki tai netissä toimiva digipankki. Kun tavoite on löytää autolaina pienellä korolla, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja tarkoin.

Tärkeää ei ole niinkään, mistä autolainan hankkii, vaan millaisen autolainan saa. Lainoihin tarjotaan korkoa aina henkilökohtaisen lainatarjouksen perusteella, joten parhaan tarjouksen voi saada vain kokeilemalla.

Samalla kannattaa toki kiinnittää huomiota lainan tyyppiin. Esimerkiksi perinteisessä autorahoituksessa autoa ei virallisesti saa omiin nimiin ennen kuin lainan on maksanut kokonaan pois.

Muista myös autolainan lisäpalvelut

Lainatarjouksia kannattaa tietenkin vertailla ensisijaisesti koron ja kulujen mukaan. Samalla kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös mahdolliset halutut lisäpalvelut.

Tarvitsetko lainaan esimerkiksi lyhennysvapaata, jolloin tiettynä kuukautena maksat lainasta vain korot. Tai haluatko lainalle vakuutuksen eli maksuturvan, jolloin lainan takaisinmaksu on turvattu myös esimerkiksi sairauden sattuessa.

Autolainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa

Autolainan hakeminen on usein mahdollista myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin myös toinen hakija on kokonaisuudessaan vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Yhteishakijan kanssa haettavan autolainan voi myös kilpailuttaa vaikka Omalainalla *. Tällöin lainahakemuksella täytetään kummankin tiedot, ja lainayhtiöt tekevät tarjoukset sen perusteella.

Etuna rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemisessa on mahdollisuus parempaan korkoon. Jos kummankin hakijan luottotiedot ovat kunnossa, ja muutkin asiat kohdillaan, voi lainatarjouksen korko olla alhaisempi.

Rinnakkaishakijan tai yhteishakijan käyttäminen voi auttaa myös silloin, jos toisen taloudellinen tilanne ei kenties ole niin hyvä. Joskus autolainan voi saada pienemmällä korolla yhteishakijan kanssa, mutta aina niin ei tietenkään ole.

Muistilista – Mitä pitää muistaa autolainasta?

Autolaina voi olla yksi talouden merkittävimmistä lainoista heti asuntolainan jälkeen. Etenkin uutta autoa ostavan lainasumma saattaa olla iso.

Isoon lainasopimukseen ryhdyttäessä onkin tärkeää muistaa olla tarkkana. Keräsimme muistilistan asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen lainapäätöksen tekemistä.

 1. Ota autolainaa vain oman talouden ehdoilla. Älä siis ota liian isoa lainaa.
 2. Korkotarjouksia on tärkeä vertailla. Muista, että korko on usein selvästi asuntolainaa korkeampi.
 3. Vertaa vakuudelliset ja vakuudettomat vaihtoehdot oman tilanteen perusteella.
 4. Tarkasta lainatyypistä, saatko auton heti omiin nimiin.
 5. Valitse sellainen laina-aika, joka sopii kuukausibudjettiisi.
 6. Tarkasta, onko lainaan tarjolla lyhennysvapaita tai esimerkiksi maksuturvaa.

Järkevä autolaina – millainen se on?

Järkevä autolaina on sellainen, joka sopii omaan talouteen eikä ole liian kallis kuukausibudjettiin muiden menojen ohella. Mitään tarkkaa korkorajaa, milloin autolaina kannattaa ja milloin ei kannata, ei varsinaisesti ole olemassa.

Koska autot menettävät lähtökohtaisesti arvoaan, eivätkä ne ole hyviä sijoitusohteita, ei autolaina tässä mielessä ole koskaan järkevä. Järkevintä olisi valita mahdollisimman pieni autolaina ja edullinen auto, mutta monelle autolla on muutakin merkitystä kuin toimia vain kulkuvälineenä.

Järkevä autolaina löytyy parhaiten vertailemalla erilaisia vaihtoehtoja ja pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset useasta paikasta.

Usein kysyttyä autolainasta

Mistä autolainan voi hankkia?

Autolainan voi hankkia esimerkiksi autoliikkeen rahoituskumppanilta, omalta pankilta tai netistä. Tällä sivulla esittelemme hyviä lainavaihtoehtoja sekä lainanvälittäjiä, joissa autolainan voi kilpailuttaa.

Voiko 18-vuotias saada autolainaa?

Joissain tapauksissa kyllä, mutta taloudellisen tilanteen on oltava kunnossa. Iso osa rahoitusyhtiöistä myöntää esimerkiksi vakuudettomia lainoja vain yli 20-vuotiaille. Ainakin Omalainalla on mahdollista myös 18-vuotiaana kilpailuttaa autolaina.

Paljonko autolainaa voi saada?

Vakuudelliselle autolainalle ei varsinaisesti ole mitään selvää ylärajaa. Vakuudetonta autolainaa voi yleensä saada maksimissaan 70 000 euron verran, pankista tai luotonmyöntäjästä riippuen.

Miten autolainan kilpailutus toimii?

Autolainan kilpailutus onnistuu pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset useasta pankista. Helpoiten tämä onnistuu lainan kilpailutukseen tarkoitetulla lainanvälittäjällä, joka välittää lainahakemuksen automaattisesti useaan paikkaan.

Paljonko autolainalle voi saada laina-aikaa?

Vertailussamme olevista palveluista lainaa voi saada enimmillään 20 vuoden maksuajalla.

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top