Swing-treidaus kuvituskuva

Swing-treidaus – aloittelijan opas

Swing-treidaus on yleinen tapa yrittää hyötyä osakemarkkinoiden kurssiliikkeistä muutamien viikkojen tai kuukausien ajanjaksolla.

Oletko kiinnostunut swing-treidaamisesta ja haluat tietää siitä lisää? Kokosimme kasaan kattavan info-paketin swing-treidaukseen liittyen.

 • Swing-treidaus esittelyssä
 • Aloittelijan opas aiheeseen
 • Käytännön vinkit
 • Löydä sopiva alusta swing-treidaukseen

Mitä on swing-treidaus?

Swing-treidaus on treidaamisen alamuoto, jossa kauppaa käydään keskipitkällä aikavälillä. Treidauksen maailmassa keskipitkä aikaväli tarkoittaa, että positiota pidetään auki esimerkiksi muutamia päiviä, viikkoja tai maksimissaan kuukausia.

Swing-treidaaja pyrkii siis hyötymään markkinoiden liikkeistä tyypillisesti muutamien viikkojen säteellä. Ideana on hyödyntää momentumia ja kurssiliikkeitä joko ostona ylöspäin tai shorttina alaspäin.

Toisin kuin pitkäjänteisessä sijoittamisessa, swing-treidauksessa ei välttämättä oteta juuri kantaa osakkeen arvostustasoon tai pidemmän aikavälin näkymiin. Swing-treidaajan ei tarvitse uskoa valittuun yhtiöön hyötyäkseen markkinoiden liikkeistä.

Kuten kaikessa treidaamisessa, myös swing-treidaamisessa on riskinsä. Kyseessä ei missään nimessä ole varma tapa tehdä rahaa, eivätkä kokeneetkaan kaupankävijät onnistu jokaisessa treidissään.

 • Swing-treidaaja pitää long- tai short-positiota yleensä auki muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen
 • Swing-treidauksen riskinä on mahdolliset kurssimuutokset markkinoiden ollessa suljettuna
 • Riskinhallinta on tärkeää, ja treidausta on hyvä harjoitella ensin pienemmillä summilla
eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu

Swing-treidaamisen plussat ja miinukset

Swing-treidaukseen liittyy sekä plussia että miinuksia. Treidaus ei koskaan ole riskitöntä, joten myös tällä treidaustyylillä on mahdollista hävitä sijoitetut varat. Jos käytössä on vielä vipua, kasvavat myös riskit suuremmiksi. Samalla swing-treidaaja voi kuitenkin tehdä tuottoa, ja tyyli on tavallista päiväkauppaa vähemmän aikaa vievä.

Plussat

 • Vaatii vähemmän aikaa monitoreiden äärellä kuin päiväkauppa
 • Kurssiliikkeet ovat pidemmällä aikavälillä isompia
 • Treidauspäätökseen voi käyttää erilaisia työkaluja

Miinukset

 • Kurssi voi liikkua kaupankäyntiaikojen ulkopuolella ilman, että swing-treidaaja voi korjata asiaa kaupankäynnin ollessa suljettuna
 • Tappiot voivat olla suurempia yksittäisissä treideissä

Kuten kaikkeen sijoittamiseen, liittyy swing-treidaukseenkin luonnollisesti riskejä. Niitä on myös jonkin verran mahdollista hallita, ja riskinhallinta onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista treidaajalle.

Miten swing-treidaus toimii käytännössä?

Swing-treidaajan yleisin työkalu on tekninen analyysi. Teknisessä analyysissä pyritään ennustamaan kurssiliikkeitä tutkimalla osakkeen, indeksin tai muun kaupankäynnin kohteen kurssigraafia.

Swing-treidaaja etsii graafeilta mm. ostopaineesta kertovia kynttilöitä, tiettyjä muodostelmia tai muita merkkejä siitä, että kurssi on liikkumassa johonkin tiettyyn suuntaan.

Ihan pakko ei kuitenkaan ole keskittyä pelkkään tekniseen analyysiin. Esimerkiksi osakemarkkinoiden kuuluisat anomaliat, kuten tammikuuilmiö, eivät niinkään pohjaudu tekniseen analyysiin, vaan markkinapsykologiaan.

Periaatteessa swing-treidaaja voi siis käyttää mitä tahansa työkalua apunaan. Tekninen analyysi vain sattuu olemaan treidaajien joukossa kaikkein yleisin vaihtoehto.

Näin voit aloittaa swing-treidauksen:

Poimi sinulle sopiva treidausalusta

Valitse sopiva treidausalusta, joka tarjoaa haluamasi ja tarvitsemasi ominaisuudet treidaamiseen.

Rekisteröi itsellesi käyttäjä ja vahvista tilisi saadaksesi kaikki toiminnot käyttöön.

Etsi ostopaikkoja esimerkiksi teknisen anlyysin keinoin

Swing-treidaaja etsii ostopaikkoja usein teknisen analyysin keinoin. Kärsivällisyys on tärkeä osa hommaa, sillä jos hyvää treidipaikkaa ei löydy, ei treidiä tietysti kannata tehdä. Voit myös harjoitella swing-treidaamista demo-tilin avulla.

Avaa treidisi

Kun olet löytänyt sopivan treidipaikan, avaa positiosi. Jos uskot kurssin liikkuvan ylös, laita long-positio, jos taas alaspäin, laita short-positio eli shorttaa.

Muista hyödyntää myös mahdollisia stop loss– ja take profit -ominaisuuksia. Ole tarkkana, jos käytät vipua.

Kannattaako swing-treidaaminen?

Treidaamisen hyödyistä ollaan yleisesti montaa mieltä. Osa vannoo treidaamisen nimeen, ja toiset pitävät sitä lähinnä ajantuhlauksena. Fakta on, että swing-treidaaminen voi olla kannattavaa, mutta siihen liittyy yhtä lailla myös riskejä.

Swing-treidauksessa riskejä lisää position pidempi aika. Etenkin, jos treidaajan yleinen näkemys on yksinkertaisesti väärä – ja kurssi lähteekin vastakkaiseen suuntaan kuin on ajatellut, voivat tappiot olla suurempia.

Swing-treidaaja käyttää yleensä yksittäiseen positioon isompaa summaa kuin monta kauppaa päivässä tekevä. Tuotot voivat olla suuremmat per treidi, mutta kasvaneen riskin myötä myös tappiot voivat olla suuremmat.

Swing-treidaajan kannattaa aina myös ottaa kaupankäynnin kulut huomioon. Esimerkiksi vivutetussa CFD-treidaamisessa yönylimaksut voivat tuoda lisäkustannuksia.

eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu

eToro (eToro (Europe) Ltd): eToro on useita sijoitustuotteita tarjoava alusta, jossa voit sijoittaa sekä osakkeisiin että hinnanerosopimuksiin.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Aiempi kehitys ei ole tae tulevasta. Hintahistoria näytetään vain alle 5 kokonaisen vuoden ajalta, eikä se välttämättä ole riittävä tieto sijoituspäätösten tekemiseen.

Copy Trading on sijoitustenhallintapalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd, joka on auktorisoitu ja reguloitu Cyprus Securities and Exchange Comissionin toimesta.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.


Scroll to Top