Tienaa rahaa netistä kuvituskuva

Tienaa rahaa netissä – konkreettiset vinkit

Rahan tienaaminen netissä on kaikille mahdollista. Tienaustapoja on tarjolla laidasta laitaan, aina pienistä sivutuloista jopa kokoaikaiseen työhön.

Etsitkö parhaita vinkkejä, millä pääset alkuun. Hyvä, sillä olet tullut juuri oikeaan paikkaan: täällä esittelemme kaikki parhaat rahan tienausvinkit.

 • Tienaa rahaa netissä
 • Parhaat vinkit ja tienaustavat
 • Opas aloittamiseen
 • Sivutuloja pienellä työllä

Miten tienata rahaa netissä vuonna 2022?

Rahaa voi tienata netissä monella tavalla. Osa vaihtoehdoista sopii maksimissaan pienen taskurahan tienaamiseen, kun toiset vaihtoehdot voivat parhaimmillaan johtaa jopa ammattiin. Rahaa on mahdollista tienata myös passiivisesti; se vaatii kuitenkin aina enemmän työtä alkuun.

Taskurahan tienaaminen netissä on mahdollista ilman koulutusta tai aiempaa kokemusta. Säännöllisten parempien tulojen saaminen ei kuitenkaan tapahdu ilman työtä. Monien netin tienaustapojen avulla rahaa voi tienata nopeasti. Osa palveluista saattaa maksaa palkkiot esimerkiksi lahjakortteina, mutta netissä on myös paljon tapoja tienata rahaa suoraan tilille.

Pidemmittä puheitta, nyt on kuitenkin aika siirtyä puheista konkretiaan. Tässä tulee parhaat tavat tienata rahaa netissä.

Tienaa kyselytutkimuksilla netin kautta

Maksetut kyselyt

Vaadittu kokemus tai koulutus
Ei lainkaan vaatimuksia

Tienausmahdollisuudet
Noin 0,20 € – 5 € per kysely

Työmäärä
Itse päätettävissä

Mahdollisuus tienata palkkioita mistä tahansa puhelimen, tabletin tai tietokoneen välityksellä.

Maksetut kyselyt tarjoavat vaihtoehdon pienen taskurahan tai palkkioiden ansaitsemiseen netissä. Palkkioita voidaan maksaa sivustosta riippuen joko rahana tai esimerkiksi lahjakortteina.

Kyselyistä maksetaan palkkioita, koska tutkimustieto on yhtiöille äärettömän arvokasta. Yritykset tilaavat tutkimuksia tutkimusyhtiöiltä, jotka voivat maksaa niistä pienen palkkion jokaiselle kyselyn täyttävälle.

Kyselyihin vastaamalla voit ansaita taskurahaa jopa useita satasia kuukaudessa. Kaikki on kuitenkin kiinni siitä, paljonko sinulle tarjotaan kyselyitä ja kuinka paljon olet valmis käyttämään aikaa kyselyihin vastaamiseen.

Kyselyillä tienaamisen voi aloittaa liittymällä johonkin kyselytutkimusalustaan. Saat kutsuja kyselyihin oman profiilisi tietojen perusteella, ja tarjottujen kyselyiden määrä voi vaihdella. Paras mahdollisuus tienata rahaa tasaisemmin onkin liittyä useaan kyselypaneeliin.

Kyselyihin vastataan suoraan puhelimella tai tietokoneella testikysymysten mukaisesti. Saatat päästä esimerkiksi vaikuttamaan jonkin yrityksen tulevaan brändiin tai vaikka elintarvikeyhtiön uusiin makuihin.

Näissä paikoissa voit tienata kyselytutkimuksilla

campaign-logo
Kantar
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot lahjakortteina
 • Monipuolisia kyselytutkimuksia

Iso kansainvälinen tutkimusyhtiö.

campaign-logo
Mielipidemaailma
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot PayPaliin tai lahjakorttina
 • Arvonta 4x vuodessa

Osallistu lahjakortin arvontaan 4x vuodessa.

Norstatin logo
Norstat paneeli
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot lahjakortteina
 • Erinomainen käyttöliittymä

Uudempi kyselyalusta nyt Suomessa.

Tienaa skannaamalla ostoksiasi – Nielsen kuluttajapaneeli

Ostosten skannaus

Vaadittu kokemus tai koulutus
Ei vaatimuksia

Tienausmahdollisuudet
Mahdollista tienata palkintokaupasta lahjakortteja

Työmäärä
Vaatii ostosten säännöllistä skannaamista

Vaihtoehtona pienen taskurahan tienaamiseen on myös ostosten skannaus Nielsenin kuluttajapaneelin kaltaisen palvelun kautta. Saat lunastettua pisteitä, jotka voi vaihtaa lahjakorteiksi, kun skannaat säännöllisesti tekemiesi ostostesi viivakoodit.

Tieto ostoksista on yrityksille erittäin tärkeää ja auttaa heitä ymmärtämään erilaisia asiakkaita paremmin. Tietoja tarvitsevat niin tuotteita valmistavat yritykset kuin kaupatkin. Nielsenin kuluttajapaneelissa sinulla on mahdollisuus tienata lahjakortteja vain skannaamalla tekemiesi ostosten viivakoodit säännöllisesti.

Skannaaminen tapahtuu joko älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella tai kotiin toimitettavalla skannerilla. Voit skannata kaikki sinun ja perheenjäsentesi ostokset ansaitaksesi pisteitä.

Rekisteröityminen palveluun on ilmaista. Sinulta pyydetään talouteesi liittyviä tietoja, joiden perusteella saat tiedon, pääsetkö mukaan kuluttajapaneeliin.

Täällä voit ansaita lahjakortteja ostoksia skannaamalla

Nielsen kuluttajapaneelin logo
Nielsen kuluttajapaneeli
 • Tienaa skannaamalla ostoksiasi
 • Palkkiot lahjakortteina
 • Skannaa kätevästi puhelimella

Erilainen kuluttajapaneeli, jossa pisteitä saa ostoksia skannaamalla.

Tienaa sijoittamalla

Sijoittaminen

Vaadittu kokemus tai koulutus
Vaatii alkuun perehtymistä, mutta ei koulutusta tai kokemusta

Tienausmahdollisuudet
Periaatteessa rajattomat, pörssin keskimääräinen tuotto noin 7 % vuodessa. Sisältää myös paljon riskejä.

Työmäärä
Riippuu sijoitustyylistä, parhaimmillaan lähes täysin passiivista

Sijoittamalla on mahdollista tienata, mutta se ei ole riskitön tapa. Jo pienetkin sijoitukset voivat tuottaa, ja rahojen sijoittaminen on yleisesti fiksumpaa kuin niiden makuuttaminen tilillä.

Äkkirikastumiset sijoittamisella ovat harvinaisia. Sen sijaan pitkäjänteisellä säästämisellä ja sijoittamisella on mahdollista tienata lopulta hyvät eläkerahat tai tavoitella taloudellista riippumattomuutta.

Sijoittaa voi myös lyhyemmällä aikajänteellä. Treidaamalla on mahdollista joissain tilanteissa päihittää markkinat ja saada nopeallakin aikataululla tuottoja. Treidaus vaatii kuitenkin paljon aktiivisempaa kaupankäyntiä kuin vaikka rahastosijoittaminen tai edes osakepoiminta.

Korkoa korolle -ilmiön takia sijoittamisessa tärkeintä on aloittaminen. Mitä aiemmin aloitat, sitä paremmin tuottosi voivat kasvaa korkoa. Muista kuitenkin, että sijoittamisessa on aina riskinsä, ja voit myös hävitä sijoittamasi varat.

Aloita sijoittaminen

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.

Tienaa netin alustoilla osaamisellasi

Tienaa osaamisellasi

Vaadittu kokemus tai koulutus
Riippuu täysin työstä. Kokemuksesta ja koulutuksesta etua tietyissä hommissa.

Tienausmahdollisuudet
Alussa rajalliset, mutta lopulta lähes rajattomat. Alusta ottaa oman komissionsa töistä.

Työmäärä
Profiilin luonti ja projektien haku vie jonkin verran aikaa. Työhön käytetyn ajan voi periaatteessa päättää itse.

Netissä on monia freelancing-alustoja, joilla voit markkinoida ja myydä omaa osaamistasi. Jos taidat esimerkiksi valokuvauksen, kuvanmuokkauksen, videoeditoinnin, koodauksen, ääninäyttelyn tai copywritingin, voit myydä omaa osaamistasi niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

Alustatalous tekee asiakashankinnasta helppoa. Luo vain tili jollekin alustalle, kuten Upworkiin, Fiveriin tai kotimaiseen Nerot-palveluun. Alustojen kautta voit myös hyvin selata paleluita, joilla juuri tällä hetkellä on kysyntää.

Et välttämättä tarvitse edes aiempaa kokemusta. Esimerkiksi erilaiset ohjelmistotestaus-, asiakaspalvelu- tai virtual assistant -roolit sopivat lähes kaikille.

Jos haluat myydä omaa osaamistasi, kannattaa homma aloittaa mahdollisimman pian. Profiiliin karttuu ajan myötä kokemusta ja asiakasarvioita, mikä helpottaa uusien projektien saamista huomattavan paljon.

Omaa työtä voi toki myydä myös suoraan. Tässä apuna voi olla esimerkiksi omat nettisivut, joita varten tarvitset verkkotunnisteen ja domainin (esim. Domain247 *).

Mitkä ovat parhaita freelancing-alustoja?

 • UpWork – monipuolinen alusta, jossa voit hakea eri yritysten jättämiin projekteihin. Paljon asiakkaita Suomesta ja maailmalta.
 • Freelancer.com – monia UpWorkin ominaisuuksia jakava vaihtoehtoinen freelancing-alusta.
 • Fiverr – erityisesti pienempien projektien hankkimiseen hyvä paikka. Voit itse valita myymäsi palvelut ja hintatason.

Tienaa osallistumalla käytettävyystesteihin netissä

Tienaa käytettävyystesteillä

Vaadittu kokemus tai koulutus
Ei vaatimuksia, alustasta riippuen voi olla kielivaatimuksia

Tienausmahdollisuudet
Tyypillisesti noin 5-15 € per testi (10-30 min)

Työmäärä
Voit itse päättää, paljonko teet. Projekteja kuitenkin tarjolla rajatusti.

Käytettävyystesteissä yritys maksaa sinulle siitä, että testaat verkkosivustoa, sovellusta tai muuta ohjelmistoa ja annata kommentteja edetessäsi. Usein tämä toimii niin, että lataat tietokoneellesi testiohjelmiston, joka nauhoittaa ruudun tapahtumat sekä käyttää mikrofonia kommenttiesi nauhoittamiseen.

Käytettävyystestejä on kuitenkin monia erilaisia, ja kaikissa et välttämättä tarvitse mikrofonia. Usein testeihin liittyy aina myös kirjallinen kysymysosio.

Tiedot käytettävyydestä ovat yrityksille erittäin arvokasta tietoa, joten tästä ollaan valmiita maksamaan ihan kohtuullista palkkiota. Esimerkiksi yksi suosituimmista alustoista, UserTesting, maksaa testaajille 10 $ jokaisesta 20 minuutin testistä.

Käytettävyystestit ovat varsin helppoa rahaa testaajalle. Testeistä on kuitenkin toisinaan kova kilpailu, joten voit joutua päivystämään uusia testejä päästäksesi sellaista tekemään.

Suosittuja käytettävyystestialustoja

 • UserTesting – vaatii englannin kielen osaamista, mutta tarjolla hyvät palkkiot (4 $ per 5 minuutin testi, 10 $ per 20 minuutin testi).
 • Usability Test – kotimainen vaihtoehto. Voit itse valita sopivan ajan käytettävyystestille ja palkkio on 15 € per testi.

Tienaa kääntäjänä tai oikolukijana netissä

Kielenkääntäjän työt

Vaadittu kokemus tai koulutus
Hyvä kielitaito, koulutuksesta etua muttei pakollinen

Tienausmahdollisuudet
Aloittelijana noin 0,02 € – 0,05 € per käännetty sana, mahdollisuus paljon parempaan palkkioon myöhemmin

Työmäärä
Itse päätettävissä, töiden saatavuus voi kuitenkin vaihdella

Kielenkääntäjille on tasaiseen tahtiin tarjolla projekteja netin eri alustoilla. Aloittajan on mahdollista tienata noin 0,02 – 0,05 € käännettyä sanaa kohden, mutta kokemuksen hiemankin karttuessa myös palkkiot nousevat.

Käännöstöitä on tarjolla paljon eri tasoisia. Kaikkein rahakkaimpia ja vaativimpia projekteja ei siis ole mahdollista aloittelijana tietenkään tehdä. Varsinasta koulutusta tai kokemusta käännöstöiden tekemiseen netin kautta ei kuitenkaan aina tarvita. Vaatimuksena on kuitenkin erinomainen kielitaito, eikä kaikista ole kääntäjiksi.

Kielenkääntäjän ohella on mahdollisuus toimia myös oikolukijana. Usein ulkomaiset yritykset oikoluettavat tekstinsä tai pyytävät oikolukemaan käännösohjelmistoilla tehtyjä käännöksiä. Näistä töistä voidaan maksaa esimerkiksi 0,01 € – 0,03 € per sana alkuun.

Eniten kysyntää on englannin kielen ja suomen väliseen kääntämiseen. Myös muista kielipareista voi olla hyötyä, mutta aloittelijan voi olla vaikeampi löytää tällaisia projekteja.

Paikkoja käännöstöillä tienaamiseen

 • UpWork – monipuolinen freelancing-alusta eri aloille
 • Fiverr – hyvä pienten projektien hankkimiseen
 • Proz – ammattimaistenkin kääntäjien suosima palvelu
 • Unabebl – alusta käännöksiin

Tienaa sosiaalisen median tai blogin avulla

Tienaa somessa

Vaadittu kokemus tai koulutus
Ei vaatimuksia, seuraajamäärästä huomattavaa etua

Tienausmahdollisuudet
Riippuen täysin seuraajakunnasta. Pienistä liisätuloista aina isoihin vuosituloihin.

Työmäärä
Some-tilin tai blogin kasvattaminen vaatii paljon työtä, mutta jo valmiin yleisön omaavalle varsin alhainen työmäärä

Sosiaalisen median tai oman blogin avulla on mahdollista tienata monella tavalla. Jos sinulla on jo jonkin verran seuraajia tai lukijoita, on sinun mahdollista tienata mikrovaikuttajana tai affiliate-mainonnalla.

Lukuisat somemarkkinointiyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta mainostaa melko isojenkin brändien tuotteita, ja lisäksi osa brändeistä tekee suoraan yhteistyötä vaikuttajien kanssa. Parhaimmillaan jo muutaman sadan seuraajan profiilit voivat saada tällaisia yhteistyösopimuksia.

Kenties helpoin tapa aloittaa tienaaminen somella tai blogilla on affiliate-markkinoinnin kautta. Riittää, että teet oman tilin johonkin affiliaattiverkostoon, ja laitat blogiin tai someen linkkejä haluamiisi kampanjoihin ja mainostat niitä seuraajillesi. Sen jälkeen saat aina tietyn osuuden kauttasi tulleista myynneistä.

Jos sovit yhteistöistä itse suoraan mainostajan kanssa, voit saada seuraajillesi alekoodeja ja neuvotella sopivan komission myynneistä. Affiliate-verkostossa komissiot on valmiiksi neuvoteltu puolestasi.

Blogin tai oman nettisivun perustamista varten tarvitset domainin eli verkkosivun osoitteen sekä hostingin eli ylläpidon.

Tienaa rahaa netissä affiliaattiverkostojen avulla

 • Tradetracker * – mainosta isojakin kansainvälisiä ja kotimaisia brändejä varsin hyvillä komissioilla.
 • Adservice – iso ja tunnettu affiliate-verkosto monilla lisäominaisuuksilla.
 • Adtraction – niin ikään suosittu vaihtoehto hyvillä ominaisuuksilla ja modernilla alustalla.

Aloita blogin perustaminen valitsemalla domain ja hosting-palvelu

 • Domain247 * – edullinen hosting ja mahdollisuus hankkia mm- .Fi tai .Com domain halvalla. Tarjolla erityisesti WordPress-sivuihin suunnattu ylläpito.
 • Domainhotelli – edulliset domainit sekä kolme erilaista hosting-vaihtoehtoa domainin ylläpitoon.

Yhteenveto – netissä tienaamiseen on monta vaihtoehtoa

Netissä voi tienata rahaa todella monella tavalla. Pienten lisätienestien tai taskurahan ansaitseminen on jopa verrattain helppoa, eikä isojempienkaan tulojen hankkimiseen lopulta tarvita kuin viisteliäisyyttä, jotain markkinoitavaa taitoa ja ajallista panostusta.

Jos haluat rahaa nopeasti, kannattaa lukea myös erillinen oppaamme aiheeseen.

Tässä oppaassa esiteltyjen tienausvinkkien avulla pääset alkuun, ja voit aloittaa sivutulojen tienaamisen haluamallasi tavalla. Haluamme samalla muistuttaa kuitenkin erilaisten huijausten olemassaolosta. Jos jossain mainostetaan merkittäviä tuloja lyhyessä ajassa shokeeraavin mainossloganein, saattaa kyseessä hyvin olla huijaus.

Pidä siis järki kädessä, tutustu huolella kaikkiin tienausmahdollisuuksiin ja tienaa rahaa netissä turvallisesti! Loppuun on listattuna vielä usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta.

Usein kysyttyä rahan tienaamisesta netissä

Voiko netissä oikeasti tienata rahaa?

Kyllä voi. Netissä on mahdollista ansaita palkkioita esimerkiksi vastaamalla kyselytutkimuksiin, markkinoimalla omaa osaamistaan tai perustamalla blogin tai suositun some-tilin. Mahdollisuuksia on paljon.

Paljonko netissä voi tienata?

Tämä riippuu puhtaasti siitä, paljonko on valmis käyttämään aikaa ja minkälaisesta hommasta on kyse. Esimerkiksi kyselytutkimukset tarjoavat vain rajalliset mahdollisuudet, mutta freelancing-alustojen kautta vain taivas on rajana.

Miten netistä saatujen tulojen verotus tapahtuu?

Netin kautta saaduista tuloista on maksettava verot normaaliin tapaan. Usein tienaaja on kuitenkin itse vastuussa tulojen ilmoittamisesta, sillä kansainväliset yhtiöt eivät välttämättä ilmoita palkkioita eteenpäin. Voit myös tiedustella asiaa verottajalta.

Kuinka nopeasti rahaa voi saada netistä?

Monien alustojen kautta rahat saa nopeasti itselleen, esimerkiksi lahjakortin voi lunastaaa kyselyalustalta usein vain minuuteissa. Tämä on kuitenkin aina alustakohtaista. Lähtökohtaisesti raha liikkuu nykyään kansainvälisestikin nopeasti.


 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Scroll to Top