eToro kokemuksia ja arvostelu

eToro on yli 30 miljoonan kansainvälisen sijoittajan käyttämä osakevälittäjä. eToron kautta on mahdollista sijoittaa mm. osakkeisiin, ETF:iin, johdannaisiin ja CFD:eihin.

Lue kattava eToro-arvostelu ja tutustu johtavaan sosiaalisen sijoittamisen alustaan. Mukana arviot sivuston käyttökokemuksesta, tarjotuista sijoitustuotteista ja tietenkin kuluista.

eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Uutta! eToro tarjoaa nyt myös Helsingin, Kööpenhaminan ja Oslon pörsseistä oikeita osakkeita. Tutustu lisää *.

eToro pähkinänkuoressa – perustiedot ja arvostelu

Perustiedot eTorosta

Taustayritys
eToro (Europe) Ltd

Valvova viranomainen
CySEC 109/10, FCA 583263

Sijoitustuotteet
Osakkeet, ETF:t, CFD:t, portfoliot

Minimisiirto
50 $

Osakesäästötili
Ei

Rahansiirtotavat

Maksukortit, verkkopankki, tilisiirto, Skrill, Neteller

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

eToro on miljoonien kansainvälisten sijoittajien käyttämä sijoitusalusta. Se tarjoaa lukuisia sijoitustuotteita aina osakkeista ETF:iin. Sijoittaminen onnistuu kaikilla laitteilla suoraan nettiselaimen kautta.

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa joko suoraan tai CFD:eiden eli hinnanerosopimusten kautta. Sijoittajan kannattaakin aina tarkastaa, käykö kauppaa suoraan instrumentilla vai CFD:llä – tämä näkyy kuitenkin aina selkeistä sijoittaessa.

Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on eToron sosiaalisen sijoittamisen osio ja CopyTrader-ominaisuus. eTorolla voi vaivatta tutustua muiden sijoittajien kauppoihin ja jopa suoraan kopioida kaupat ilman lisäkustannuksia omalle tilille.

Hyvää

 • Ei komissioita osakkeista
 • Hyvä käytettävyys puhelimella ja tietokoneella
 • Alhaiset kaupankäynnin kustannukset
 • Miljoonien käyttämä luotettu ja lisensoitu alusta
 • Suomenkielinen
 • Ei komissioita osakkeista
 • Hyvä käytettävyys puhelimella ja tietokoneella
 • Alhaiset kaupankäynnin kustannukset
 • Miljoonien käyttämä luotettu ja lisensoitu alusta
 • Suomenkielinen
 • Jopa 1:20 vipuvaikutus CFD-ostoihin

Huonoa

 • Suomalaisia osakkeita vain CFD:einä
 • Ei suoraa verojen ilmoitusta

Onko eToro huijaus vai ei?

eToro on herättänyt paljon huomiota netin keskustelupalstoilla. Aggressiivinen mainonta ja todella houkutteleva hinnoittelu ovat herättäneet epäilyksiä myös sivuston luotettavuudesta.

eToro ei kuitenkaan ole huijaus, vaan se on virallisesti lisensoitu sijoitusalusta, jolla on miljoonia käyttäjiä maailmanlaajuisesti. Osa suomenkielisistä käännöksistä sivustolla on edelleen valitettavan huonolaatuisia, mutta tästä huolimatta alusta toimii myös Suomessa hyvin.

eToron osakkeet on oikeasti varustettu nollakomissioilla. Suomalaisille avoinna olevilla alustoilla tämä on harvinaista, mutta nykyään maailmalla vastaavia kuluttomia osakevälittäjiä on paljon. Yksi kuuluisa esimerkki on yhdysvaltalainen Robinhood.

Osakeostoista ei peritä kuluja, mutta kuluja peritään esimerkiksi CFD:eistä, vivuttamisesta ja shorttaamisesta. Näistä eToro tekee suurimman osan tuloistaan.

Lisäksi eToro pidättää oikeuden lainata osakkeitasi eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan vaikuta mahdollisuuksiisi myydä niitä normaaliin tapaan.

Kenelle sijoittaminen eTorolla sopii?

eToro on monipuolinen alusta, joka tarjoaa sijoitusinstrumenttejä vähän joka lähtöön. Ennen kaikkea se sopii kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavalle kuluoptimoijalle, joka ei halua maksaa osakeostoista merkintäpalkkioita. Sen lisäksi tarjolla on vielä CFD-kaupan ystäville monipuoliset vaihtoehdot. eToro on kaiken kaikkiaan erittäin laadukas ja monipuolinen osakevälittäjä.

eToro tarjoaa myös aloittelijoiden kannalta lukuisia käteviä ominaisuuksia. Sivustolta löytyy runsaasti kokeneempien sijoittajien omia salkkuja, joita voi seurata täysin vapaasti. Pelkkien salkkujen ohella jaossa on muiden sijoittajien näkemyksiä ja kommentteja eri osakkeisiin ja instrumentteihin liittyen. Voit itse ottaa osaa keskusteluun tai olla vain kuuntelijana.

Kaiken kukkuraksi tarjolla on vielä mitä mainioimmat työkalut treidaajille eli lyhyen kaupankäynnin taitajille. Indeksejä, futuureita ja osakkeita pääsee CFD-kaupassa shorttaamaan ja ostamaan vivulla tai ilman.

eToro sopii mm. seuraavanlaisille sijoittajille:

 • Kansainvälisistä osakkeista kiinnostunut. eToro tarjoaa markkinoiden edullisimpaan kuuluvan hinnoittelun. Voit ostaa esimerkiksi yhdysvaltalaisosakkeita ilman merkintäpalkkioita. Voit siis säästää jokaisessa ostossa selvää rahaa, ja varsinkin pienemmissä ostoissa säästöä kertyy suhteessa paljon moniin muihin välittäjiin verrattuna.
 • Muiden sijoittajien vinkeistä kiinnostunut. eToron valtava sosiaalisen sijoittamisen alusta mahdollistaa kokeneempien sijoittajien salkkuihin tutustumisen tai jopa suoran kopioimisen CopyTrader-ominaisuuden avulla.
 • Valveutunut treidaamisesta kiinnostunut. Jos on kiinnostunut treidaamisesta, ymmärtää vipuvaikutuksen riskin ja ymmärtää, miten CFD:t toimivat, eToro tarjoaa loistavat työkalut kaupankäyntiin. Sivustolta löytyy myös paljon muiden sijoittajien vinkkejä juuri treidaamiseen ja tekniseen analyysiin liittyen.

eToro hinnasto ja kulut

eToron hinnasto on käyttäjän kannalta reilu. Tilin luominen on maksutonta, tililtä ei peritä hallinnointipalkkioita ja osakkeiden merkitsemisestä ei lähtökohtaisesti peritä kuluja. Sen sijaan kuluja syntyy esimerkiksi valuutanvaihdosta, CFD-kaupasta ja vivutuksesta sekä nostaessa rahaa omalle tilille.

eToro kuuluu kaiken kaikkiaan ehdottomasti edullisimpien osakevälittäjien joukkoon. Myös sen perimät kulut CFD:eistä ovat mielestämme erittäin kohtuulliset. Oheen keräsimme taulukkoon tarkemmat tiedot kaikista eToron perimistä kuluista.

Osaketta tai muuta instrumenttiä ostaessa näet, oletko ostamassa itse sijoitusinstrumenttiä vai hinnanerosopimusta. Hinnanerosopimuksiin pätee spread-kulut sekä mahdolliset yönylikulut, jos sitä säilyttää yli yön.

Osakkeen osto (esim. USA:sta)0 €
ETF:n osto0 €
Nosto eTorosta omalle tilille5 $
CFD:n osto- tai myyntitoimeksiantoVaihteleva spread (ero myynti- ja ostohinnan välillä)
Osakkeen säilytys yön yli CFD:nä (esim. vivutus, Suomi-osakkeet)– BUY: 6,4 % + LIBOR
– SELL: 2,9 % + LIBOR
LIBOR: 1,99 %
Huom. perjantaisin triplakulut
Lähteenä käytetty eToron sivuja (kerätty 25.3.2022). Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Lisätietoa hinnastosta eToron sivuilta *.

Sijoittaminen eTorolla

eTorolla on mahdollista ostaa kirjaimellisesti tuhansia erilaisia sijoituskohteita. Sen lisäksi, että tarjolla on suoria osakkeita, voi CFD-sijoittamisen kautta sijoittaa vielä esimerkiksi indekseihin, hyödykkeisiin tai valuutoihin. Lisäksi tarjolla on CFD-versioita sellaisista osakkeista, joita ei valikoimissa suorina ostoina ole.

eToron valikoimiin kuuluvat myös monipuoliset vipumahdollisuudet. Kaikkia sijoitusinstrumenttejä on myös mahdollista vivuttaa CFD-kauppana muuttamalla ostonäkymästä vipuvaikutusta. Muista kuitenkin, että tähän sisältyy paljon riskejä.

Sijoittaja voi asettaa ostotoimeksiannon yhteydessä myös niin sanotun stop lossin, joka estää sijoittajaa häviämästä liikaa rahaa. Lisäksi voidaan asettaa myös toiseen päätyyn take profit -raja, jolloin sijoitusinstrumentti myydään automaattisesti tiettyyn rajaan.

eToro-sijoitusalustan logo
eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Huom! Näin tunnistat, oletko ostamassa suoraan osaketta vai CFD:tä

Kun olet ostamassa suoraan osaketta tai muuta omaisuuserää, näet ostonäkymässä “Olet ostamassa seuraavaa omaisuuserää”. CFD-kaupassa on erillinen maininta siitä.

Osakkeen osto eTorolla
eToron osakkeen ostonäkymä

Osakkeet eTorolla

Osakkeita on tarjolla paljon. Erityisen hyvä valikoima on esimerkiksi Yhdysvaltojen eri pörsseistä ja mm. Lontoon pörssistä. Helsingin pörssistäkin eToro on tarjonnut oikeita osakkeita vuodesta 2022 asti.+

Osakesivu on selkeä ja kaupankäynti on tehty helpoksi. Osakkeita voi jaotella esimerkiksi halutun pörssin tai kategorian mukaan. Lisäksi tarjolla on tietenkin hakupalkki, josta voi kerralla hakea kaikkia sivuston omaisuuseriä ja osakkeita.

Osakkeista ei eTorolla peritä merkintäkuluja tai säilytyspalkkioita. Parhaimmillaan sijoittaminen on siis eTorolla todella edullista sekä pitkäjänteiselle säästäjälle että aktiivista kauppaa käyvälle sijoittajalle. Muista kuitenkin, että CFD:eistä peritään tiettyjä kuluja.

Kuvakaappaus eToron osakesivulta

ETF:t eTorolla

eToron valikoimiin kuuluu myös joitakin tunnettuja ETF:iä eli pörssilistattuja rahastoja. ETF:t ovat kuitenkin eTorolla ainakin enimmäkseen CFD-kauppoja. Ostat siis hinnanerosopimusta, etkä varsinaista rahastoa.

ETF:istä on tarjolla samoja ominaisuuksia kuin muistakin instrumenteistä. Voit esimerkiksi vivuttaa positiotasi tai shortata myymällä ETF:ää. Lisäksi voit asettaa tuttuun tapaan stop lossit ja take profitit kuntoon.

Näin aloitat kaupankäynnin eTorolla

Kaupankäynnin aloittaminen eTorolla on onneksi helppoa. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen sekä muutaman minuutin aikaa.

 1. Aloita rekisteröityminen eTorolle sivustolta *
 2. Luo tili syöttämällä haluttu käyttäjätunnus, sähköpostiosoite ja salasana
 3. Vahvista henkilöllisyytesi henkkareiden sekä osoitteeseesi lähetetyn talouslaskun avulla
 4. Siirrä sijoitustilille rahaa halutulla maksutavalla
 5. Aloita kaupankäynti etsimällä haluttu sijoituskohde ja sijoittamalla

Huomaa, että ennen kuin saat tilisi täysin käyttöön sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Tämä voi viedä muutaman päivän, mutta on pakollinen osa prosessia.

eToro-tilin vahvistaminen

Kuvakaappaus eToron vahvistusprosessista

eToro-tili on vahvistettava, jotta käyttöön saa kaikki ominaisuudet. Muuten tiliä koskee mm. 2 000 euron talletusraja, eikä kauppoja voi tehdä näin ollen vapaasti.

Suosittelemme vahvistamaan tilin mahdollisimman nopeasti, sillä joskus asiakirjojen manuaalisessa käsittelyssä voi kestää hieman aikaa.

Tilin vahvistaminen tapahtuu näin:

 1. Siirry vahvistamaan tilisi oman profiilin kautta
 2. Täydennä profiilisi tiedot, kuten syntymäaika, osoite, henkilötunnuksesi jne.
 3. Kerro tavoitteistasi sijoittajana, näitä tietoja käytetään varmentamaan, että käytät tiliä turvallisesti ja sijoitat vastuullisesti
 4. Vahvista puhelinnumerosi
 5. Lähetä kuva henkilöllisyystodistuksestasi
 6. Lähetä todiste osoitteestasi (esim. talouslasku tai tiliote käy tähän)
 7. Syötä verotunnuksesi tarvittaessa, riippuu asuinpaikasta

eToro-tilin vahvistaminen on lopulta varsin nopea prosessi, vaikka vaiheita onkin useampi. Kaikki ohjeistetaan selkeästi, ja eri vaiheet on jaoteltu kätevästi pienemmiksi palasiksi.

Huom! Käyttäjien kokemusten perusteella on suositeltavaa ottaa mahdollinen Adblock-ohjelmisto pois käytöstä, jotta tilin vahvistamisen eri vaiheet toimivat.

eToron erikoisominaisuudet – näin se erottuu joukosta

eToro ei ole ihan mikä tahansa sijoitusalusta. Se tunnetaan erityisesti sen monipuolisista treidaajan ominaisuuksista sekä ainutlaatuisista sosiaalisen sijoittamisen ominaisuuksista. eToro erottautuu monella osa-alueella edukseen esimerkiksi Nordnetiin verrattuna.

Shorttaus, vivutus ja stop lossit – treidaajan työkalut eTorolla

eToro tarjoaa treidaajalle mitä mainoimmat työkalut. Kaikkia kohde-etuuksia on mahdollista vivuttaa, ja lisäksi tarjolla on sekä stop loss- että take profit -toiminnot. Riippumatta kohde-etuudesta on tarjolla siis monipuoliset työkalut päiväkauppaan.

Voit suoraan shortata mitä tahansa kohde-etuutta CFD:nä valitsemalla sijoitusnäkymästä “Myy”. Sekä osto- että myyntitoimeksiantoihin pääsee itse säätämään kuntoon sopivat stop loss- ja take profit -tasot.

 • Shorttaus tarkoittaa osakkeen lyhyeksi myymistä. Osuutesi arvo nousee, jos kohde-etuuden arvo laskee.
 • Vivutus tarkoittaa kohde-etuuden ostamista vivulla. Käytännössä esimerkiksi 3x vivulla tuottomahdollisuudet kasvavat, mutta samalla myös riskit kasvavat.
 • Stop loss tarkoittaa tasoa, jolla osuus myydään automaattisesti lisätappioiden välttämiseksi.

CopyTrader ja sosiaalinen sijoittaminen

Sosiaalisen sijoittamisen ominaisuudet kuuluvat varmasti eToron mielenkiintoisimpiin. eTorolla on valtava sijoittajayhteisö, joka jakaa aktiivisesti vinkkejä ja tietoa eri osakkeisiin liittyen. Palvelusta löytyy monien kokeneiden sijoittajien salkkuja, ja kuka tahansa voi esitellä omaa salkkuaan palvelun kautta.

CopyTrader-ominaisuuden avulla on mahdollista kopioida toisen käyttäjän salkun myynnit ja ostot automaattisesti. Tästä ei peritä ylimääräisiä lisäkuluja, paitsi mahdolliset kaupankäynnin kulut. Jos annat siis mieluummin jonkun toisen hoitaa sinunkin kaupankäyntiä, eTorolla tämä onnistuu läpinäkyvästi.

eToro verotus

eToron verotus toimii eri tavoin riippuen siitä, ostatko palvelun kautta suoria osakkeita vai CFD:eitä. eToro ei automaattisesti ilmoita verotustietoja Verottajalle, vaan tämä on sijoittajan oma tehtävä. eToron kautta saa kuitenkin käyttöönsä kätevän tiliyhteenvedon kaikkine kauppoineen.

Tavalliset osakeostot verotetaan ihan normaaliin tapaan. Voitoista maksetaan suomeen 30 %:n pääomaveroa 30 000 euroon asti ja sitä ylittävästä summasta 34 % veroa. Tappiot ja kulut on mahdollista vähentää tavanomaiseen tapaan. eToro myös perii esimerkiksi mahdolliset lähdeverot ulkomaisista osingoista automaattisesti normaaliin tapaan.

CFD:eitä sen sijaan verotetaan Suomessa tällä hetkellä eri tavalla. CFD:eillä saaduista tuotoista maksetaan samaan tapaan veroja, mutta tappiot eivät ole verotuksessa vähennyskelpoisia. Voit siis joutua maksamaan veroja, vaikka et jäisikään lopulta voitolle. Lisätietoa Verottajan sivuilta tästä.

Tunnistat CFD-ostot siitä, että kaupankäyntivaiheessa mainitaan CFD. Kaikki vivutukset ja shorttaukset ovat eTorolla CFD-kauppaa, mutta monet osakkeet ovat ihan tavallisia osakeostoja. Suomen poikkeavan verotuskäytännön takia sijoittajan kannattaa olla tarkkana.

eToro-tilin poistaminen ja lopetus

Muutitko mielesi ja haluatkin poistaa eToro-tilin? Tilin poistaminen on onneksi tehty helpoksi, ja voit hoitaa kaiken suoraan itsepalveluna oman tilin asetusten kautta.

Huomaa, että tiliä ei ole pakko poistaa, jos haluat vain lopettaa sijoittamisen alustalla hetkeksi. Jos tyhjennät tilin rahasaldosta, et joudu maksamaan mitään kuluja tilin ylläpitämisestä.

Jos haluat poistaa eToro-tilin, toimi näin:

 1. Siirry vasemman reunan valikosta kohtaan “Asetukset”
 2. Klikkaa kohtaa “Tili”
 3. Valitse alareunasta “Sulje eToro-tilisi”
 4. Valitse vielä vaihtoehdoista syy tilin poistamiselle ja klikkaa “Jatka”

Mikäli tilin poistaminen ei jostain syystä onnistu tätä kautta, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan eToron asiakaspalveluun.

Yhteenveto – onko eToro hyvä sijoitusalusta?

eToro on hyvä sijoitusalusta, joka sopii monenlaisille sijoittajille. Toisin kuin monet CFD-tarjoajat, sen valikoimista löytyy myös suoria osakkeita, jotka ovat huomattavasti verotehokkaampia vaihtoehtoja.

eTorolla on uskomattoman edulliset osakkeet, tai toisin sanoen suorista osakeostoista ei edes peritä merkintäpalkkioita. Kuluja voi syntyä kuitenkin mm. CFD-kaupasta ja valuutanvaihdosta.

Tämä osakevälittäjä sopii niin treidaajalle kuin tavalliselle sijoittajallekin. Oman lisänsä tuovat vielä kattavat sosiaaliset ominaisuudet, jotka varmasti miellyttävät monia. Yhteisön voimalla sijoittaminen on joskus miellyttävämpää.

eToro-sijoitusalustan logo
eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Usein kysytyt kysymykset eTorosta

Onko eToro huijaus?

Ei ole. eToro on sekä CySEC:in eli Kyproksen rahoitusviranomaisen että FCA:n eli Britannian rahoitusviranomaisen hyväksymä osake- ja CFD-välittäjä. Palvelua käyttää yli 20 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti.

Sopiiko eToro suomalaisille?

Kyllä sopii. eToro on tarjolla suomeksi, ja palvelussa on paljon suomalaiskäyttäjiä. Rahansiirto onnistuu kätevästi ja voit ostaa esimerkiksi suoria osakkeita tai CFD:eitä.

Ilmoittaako eToro verot automaattisesti?

Valitettavasti ei. Tämä sinun on hoidettava eTorosta löytyvän yhteenvedon kautta.

Mistä tiedän, sijoitanko osakkeeseen vai CFD:hen?

Tunnistat tämän aina kaupankäyntivaiheessa. Sijoitusnäkymässä lukee “CFD-kauppa”, jos kyseessä on CFD tai “Olet ostamassa seuraavaa omaisuuserää”, jos kyseessä on suora osake.

Paljonko eTorolla maksaa osakkeen osto?

Suoran osakkeen ostosta ei peritä merkintä- tai hallintapalkkiota. Tarjolla on esimerkiksi paljon kansainvälisiä suoria osakkeita. CFD:eistä peritään kuitenkin hinnaston mukaan.

eToro (eToro (Europe) Ltd): eToro on useita sijoitustuotteita tarjoava alusta, jossa voit sijoittaa sekä osakkeisiin että hinnanerosopimuksiin.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Aiempi kehitys ei ole tae tulevasta. Hintahistoria näytetään vain alle 5 kokonaisen vuoden ajalta, eikä se välttämättä ole riittävä tieto sijoituspäätösten tekemiseen.

Copy Trading on sijoitustenhallintapalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd, joka on auktorisoitu ja reguloitu Cyprus Securities and Exchange Comissionin toimesta.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.

Scroll to Top