Kotimaan Energia – kokemuksia ja sähkötarjoukset

Kotimaan Energia on nimensä mukaisesti suomalainen sähköyhtiö. Se tarjoaa sähköä kaikkialle Suomeen erilaisin lisäpalveluin. Mutta onko yhtiö hyvä ja luotettava?

Tutustuimme tarkemmin Kotimaan Energiaan ja listasimme yhtiön sähkötarjoukset listaan. Lue lisää kokemuksia Kotimaan Energiasta täältä.

 • Kotimaan Energian sähkötarjoukset
 • Kokemuksia Kotimaan Energiasta
 • Vinkit sähkösopimuksen valintaan
 • Tiedot sopimuksista

Kotimaan Energia ilmoitti syyskuussa 2022, että se fuusioituu emoyhtiöönsä Fortumiin. Kotimaan Energian sopimukset siirtyvät sellaisinaan Fortumille, ja jatkossa se ei tarjoa sähkösopimuksia enää omalla nimellään. Tutustu tästä tällä hetkellä tarjolla oleviin sähkösopimuksiin.

Kokemuksia Kotimaan Energiasta

Taustayritys
Kotimaan Energia Oy / Fortum

Perustettu
2005

Pääkonttori
Espoo

Tarjotut sähkötuotteet
Kiinteät sopimukset, pörssisähkö, sopimukset ilman määräaikaa, vihreä sähkö

Kotimaan Energia on vuonna 2005 perustettu Fortumiin kuuluva sähköyhtiö. Sen pääkonttori on Espooossa, mutta sähköä voi ostaa yhtiön kautta ympäri maan. Kotimaan energia haluaa olla edullinen sähköyhtiö, joka palkitsee monenlaisin lisäeduin. Tästä esimerkkinä on ilmaiset muuttosähköt, edut perusmaksusta sekä erilaiset kumppanuusedut.

Kotimaan Energia on myös teettänyt tutkimuksen asiakastyytyväisyydestään, ja tuloksena oli alan keskivertoa tyytyväisemmät asiakkaat (Kantar TNS 12/2020). Ainakin tämän perusteella kyseessä on siis varsin hyvin palveleva ja toimiva sähköyhtiö.

Tarjolla on erittäin moderni verkkosivusto sekä hyvät vaihtoehdot sähkönkäytön seurantaan. Oma Diili -nettipalvelussa on helppo seurata sähkönkäyttöä sekä tarkastella laskuja ja etuja.

Kotimaan Energia tarjoaa varsin edullisia sähkösopimuksia, joiden kylkeen on mahdollista lisätä monenlaisia palveluita. Näiden palveluiden kanssa kannattaa aina miettiä, ovatko ne tarpeellisia itselle vai eivät. Muista aina vertailla sähkösopimuksia kokonaishinnan perusteella.

 • Kotimainen ja luotettava sähköyhtiö
 • Perustettu vuonna 2005
 • Hyvät edut sähkösopimuksiin
 • Paljon lisävaihtoehtoja sopimusten kylkeen

Kotimaan Energian sähkötarjoukset

Kotimaan Energian sähkötarjoukset ovat varsin edullisia moniin muihin verrattuna, ja mikä parasta: mukaan saa rutkasti lisäetuja. 24 kuukauden kiinteään sopimukseen saan kaupan päälle vielä 1 bonustunnin sähköä sekä 120 tuntia ilmaista muuttosähköä.

Sopimuskauden voi siis aloittaa huolettomin mielin, kun tarjolla on ensimmäisille päiville täysin ilmaiset sähköt. Muita asiakasetuja löytyy esimerkiksi kumppaneiden kautta. Näihin voit tutustua myös Kotimaan Energian sivuilla.

Hyvä Diili 24kk

Hyvä Diili 24kk on 24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus, jolla lukitset kiinteän hinnan sähkösopimuksellesi. Maksat siis koko sopimuskauden saman verran sähkön käytöstä, ja vähentämällä sähkönkäyttöä voit säästää.

Kiinteä sähkösopimus sopii tasaisempaa sähkölaskua etsivälle. Se on myös usein perinteistä toistaiseksi voimassaolevaa sähkösopimusta edullisempi vaihtoehto.

Pörssisähkö

Kotimaan Energian pörssisähkö on sähkön spot-hintaan perustuva pörssisähkösopimus. Maksat sähkönkäytöstä aina ajankohtaisen hinnan perusteella. Sähkön hinta voi siis joskus olla edullisempi ja joskus kalliimpi – esimerkiksi yöaikaan sähköä voi käyttää edullisemmin. Pörssisähkö sopii, jos pystyt itse säätelemään sähkönkäyttöä ja tarvittaessa vähentämään sitä hinnan ollessa hetkellisesti kallis.

Sähkösopimusten lisäominaisuudet

Kotimaan Energian sähkösopimuksiin on tarjolla monenlaisia lisäominaisuuksia. Keräsimme listaan tietoa yhtiön eri lisätoiminnoista, joita voit kytkeä päälle sähkösopimuksesi kylkeen.

 • Vaikuttava valinta: Saat 100 % Suomessa tuotettua uusiutuvaa energiaa. Lisäksi vuosittain tuetaan Hope Ry:tä 3 eurolla.
 • Vihreä valinta: Saat yhdistelmän uusiutuvaa energiaa. Sähkö on tuotettu vesi-, tuuli- ja aurinkosähkönä. Lisäksi mukana 5 euron vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeille.
 • Vaihtoturva: Vaihtoturvan avulla voit vaihtaa aina edullisempaan Kotimaan Energian sähkösopimukseen myös määräaikaisen aikana.
 • Hintaturva: Valinnainen lisäturva pörssisähkösopimukseen. Saat pörssisähkölle tietyn hintakaton muutamaksi kuukaudeksi kerrallaan.
 • Joustovara: Lisäpalveluna joustovara, joka tasoittaa sähkölaskuja eri kuukausilta. Voit itse päättää, paljonko maksat tiettynä kuuna.
 • Energiaturva: Valinnainen lisävakuutus, joka turvaa sähkölaskun maksamisen jopa 4 kuukaudeksi työttömyyden tai sairauden yllättäessä. Lisäksi mukana turva kotivakuutuksen omavastuuosuuteen, jos sähkökatko tuhoaa elektroniikkaa.
 • Identiteettiturva: Vakuutus identiteettivarkauden varalta.

Kaikkien lisäpalveluiden ajankohtaisen hinnoittelun näet sähkösopimusta valittaessa. Voit ottaa kaikki ne lisäpalvelut, jotka haluat – tai olla ottamatta mitään lisäpalveluita.

Onko Kotimaan Energia luotettava?

Kotimaan Energia on luotettava suomalainen sähköyhtiö, joka kuuluu nykyisin Fortumin omistukseen. Sen toimintamalliin kuuluu edulliset sähkösopimukset ja monet erikoisedut. Lisähintaa sopimukseen voi kuitenkin tuoda mahdolliset valinnaiset lisäpalvelut. Näistä on aina mahdollista kieltäytyä, ja sopimusta solmiessa voit valita tasan ne lisäominaisuudet, jotka haluat.

Ennakoitavaa ja helppoa sähkösopimusta etsivälle suosittelemme joko 24 kuukauden määräaikaista sopimusta, tai toistaiseksi voimassaolevaa, mutta kiinteähintaista sopimusta. Pörssisähköllä on mahdollista säästää, mutta hinta voi myös heitellä voimakkaasti tietyissä tilanteissa.

Sähkösopimuksen hallinta ja sähkönkäytön seuranta onnistuu Kotimaan Energialla kokemustemme mukaan hyvin. Tarjolla on keskivertoa parempi nettipalvelu nimeltään Oma Diili. Kotimaan Energia on selvästi panostanut verkkosivuunsa ja mobiilitoimivuuteen – tästä annamme ison plussan.

Kaiken kaikkiaan Kotimaan Energia on luotettava sähköyhtiö. Sopimusta tehdessä, kuten aina sähkösopimusten kanssa, kannattaa vain olla tarkkana sopimustietojen perusteella. Netissä voit täysin vapaasti itse valita ne lisäpalvelut, jotka haluat.

Huonoja kokemuksia Kotimaan Energiasta

Kuten kaikista sähköyhtiöistä, myös Kotimaan Energiasta löytyy hyvin kokemusten ohella joitakin huonojakin kokemuksia. Erityisesti valitusta on tullut puhelinmyyjien myyntitavoista.

Yhtiö itse on selittänyt tätä mm. sillä, että se tekee huomattavasti enemmän puhelinmyyntiä kuin monet muut sähköyhtiöt, jolloin on vain luonnollista että valituksia mahtuu mukaan. Lisäksi Kotimaan Energia on kertonut muuttaneensa myyntitapoja palautteen perusteella.

Varminta on aina itse tehdä sähkösopimus netin kautta, jolloin tiedät tasan tarkkaan, mihin sopimukseen olet sitoutumassa. Tällöin on helppo valita juuri ne lisäpalvelut, mitä tarvitset.

Kotimaan Energian asiakaspalvelu

Kotimaan Energian asiakaspalvelu palvelee sekä puhelimitse että sähköpostitse. Asiakaspalvelu on auki aina arkisin kello 09-17. Perinteisen asiakaspalvelun ohella sivustolta löytyy runsaasti usein kysyttyjä kysymyksiä, jotka voivat tarjota vastauksen.

Kotimaan Energian asiakaspalvelun yhteystiedot:

 • Puh: 09 315 816 32
 • Sähköposti: info(at)kotimaanenergia.fi

Asiakaspalveluun on mahdollista ottaa yhteyttä myös verkkosivulta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Kokemustemme mukaan asiakaspalvelu on varsin ystävällistä ja avuliasta.

Sopimuksen irtisanominen

Jos haluat irtisanoa sähkösopimuksesi, voit tehdä sen asiakaspalvelun kautta. Irtisanominen on mahdollista 14 vuorokauden irtisanomisajalla toistaiseksi voimassaolevissa sähkösopimuksissa ja määräajan päätyttyä määräaikaisissa sopimuksissa. Myös muuton yhteydessä on aina mahdollista irtisanoa sopimus määräaikaisenkin sopimuksen kohdalla.

Voit myös poistaa tiettyjä lisäpalveluita sähkösopimuksestasi erikseen. Sopimuksen tai lisäpalvelun peruutus onnistuu helpoiten asiakaspalvelun kautta. Voit myös tarkastella sopimustietoja Oma Diili -nettipalvelun kautta.

Näin solmit sopimuksen Kotimaan Energialle

Löytyikö sopiva sähködiili Kotimaan Energialle? Sähkösopimuksen solmiminen on nykyään helpointa suoraan netin kautta. Kun klikkaat tiesi täältä sopivaan tarjoukseen, pääset tekemään sopimuksen muutamassa minuutissa.

Valitse sopiva sähkötarjous

Valitse sinulle sopiva sähkötarjous. Pääset tarjoukseen suoraan klikkaamalla alta löytyviä linkkejä:

Valitse mahd. lisäpalvelut

Jos kaipaat lisäpalveluita, kuten vihreää sähköä, hintaturvaa tai muita valinnaisia palveluita, voit valita ne tässä vaiheessa. Jos haluat vain sähköä, skippaa lisäpalvelut.

Viimeistele sopimus

Tämän jälkeen pääset viimeistelemään sopimuksen. Varmista vielä kerran kaikki sopimuksen ja käyttöosoitteen tiedot. Nyt Kotimaan Energia hoitaa loput.

Usein kysyttyä Kotimaan Energiasta

Onko Kotimaan Energia huijaus?

Ei ole. Kyseessä on vuonna 2005 perustettu luotettava sähköyhtiö, joka kuuluu nykyään osaksi Fortumia.

Mitä sopimuksia Kotimaan Energia tarjoaa?

Tarjolla on mm. kiinteähintaisia määräaikaisia sopimuksia sekä pörssisähköä. Sähkösopimuksen kylkeen on myös tarjolla hintaturvaa ja muita valinnaisia lisäominaisuuksia.

Mihin Kotimaan Energian sähköä voi ottaa?

Sähkösopimus on mahdollista tehdä kaikkialle Suomeen. Ainoastaan sähkönsiirto on sidottu tiettyyn palveluntarjoajaan.

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.


Scroll to Top