äänikirjat kuvituskuva

Löydä paras äänikirjapalvelu

Äänikirjat tarjoavat mahdollisuuden upota omiin maailmoihin maailman parhaiden kirjojen kanssa missä tahansa. Kuulokkeet korville, ja äänikirjapalvelu voi viedä sinut kuin toiseen ulottuvuuteen.

Etsitkö parasta äänikirjapalvelua tarpeisiisi? Tästä voit verrata eri äänikirjasovellukset ja niiden tarjoamat ominaisuudet.

 • Parhaat äänikirjat
 • Äänikirjapalveluiden vertailu
 • Parhaat tarjoukset
 • Ilmaiset äänikirjat

Vertaa äänikirjapalvelut

Vertaa äänikirjapalvelut niiden tarjonnan, hinnoittelun ja kokeilujakson perusteella.

Storytel-äänikirjapalvelun logo
Storytel
 • Kokeile maksutta 30 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 300 000 äänikirjaa
 • Halvin paketti 9,99 €/kk

Vertailun laajin tarjonta äänikirjoja. Suosikki!

BookBeat-äänikirjapalvelun logo
Bookbeat
 • Kokeile maksutta 45 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 200 000 äänikirjaa ja e-kirjaa
 • Halvin paketti vain 9,99 €/kk

Kätevä 100 kuuntelutunnin paketti vain 14,99 €/kk.

Nextory-äänikirjapalvelun logo
Nextory
 • Kokeile maksutta 30 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 100 000 ääni- ja e-kirjaa
 • Halvin paketti vain 11,99 €/kk

Kokeile maksutta ilman sitoumuksia.

Halvin äänikirjapalvelu – vertaa hinnasto

Äänikirjapalvelut tarjoavat useita tilivaihtoehtoja asiakkailleen. Jos kuuntelet vain vähän, voit hyvin valita edullisimman paketin rajoitetuilla kuuntelutunneilla. Jos taas kuuntelet paljon, kannattaa suosiolla valita rajaton paketti, jossa kuuntelutunteja ei ole rajoitettu.

Keräsimme tietoa eri äänikirjapalveluiden hinnastoista ja kokosimme ne yhteen taulukkoon. Tästä taulukosta voit helposti vertailla sinulle halvimman äänikirjapalvelun.

StorytelBookBeatNextory
Vähän kuuntelevaLight: 9,99 €/kk sis. 20h kuunteluaBasic: 9,99 €/kk sis. 20h kuunteluaPronssi: 11,99 €/kk sis. 30h kuuntelua
Kohtalaisesti kuuntelevaUnlimited: 16,99 €/kkStandard: 14,99 €/kk sis. 100h kuunteluaKulta: 16,99 €/kk
Paljon kuunteleva (rajaton)Unlimited: 16,99 €/kkPremium: 19,99 €/kkKulta: 16,99 €/kk
Hinnat kerätty 6.4.2022 äänikirjapalveluiden sivuilta.

Äänikirjapalveluiden pakettihinnat ovat varsin samankaltaiset. Ainoastaan Nextorylla halvin paketti on aavistuksen kalliimpi, mutta paketissa on enemmän kuunteluaikaa. Joitain eroja on muissa paketeissa sekä rajoittamattoman paketin hinnoittelussa. Ainoastaan BookBeat tarjosi välimallin ratkaisua 100 tunnin kuuntelurajalla kuussa.

Itselle halvin äänikirjapalvelu riippuu siis siitä, kuinka paljon kuuntelet. Kaikki esittelemämme äänikirjapalvelut tarjoavat lisäksi ilmaista kokeilujaksoa, joten näitä hyödyntämällä voit kuunnella äänikirjoja myös maksutta.

Ilmaisen kokeilujakson avulla voit testata äänikirjapalveluita

Kilpailu äänikirjapalveluiden välillä on kovaa, ja tämä on asiakkaan kannalta ehdottoman hyvä asia. Äänikirjapalvelut tarjoavat asiakkaille ilmaisia kokeilujaksoja, joiden aikana äänikirjoja voi kuunnella rajattomasti.

Jos mielessäsi siis on ollut jokin tietty äänikirja, kannattaa äänikirjapalvelua kokeilla ainakin maksuttoman kokeilujakson ajan. Koska kokeilujaksoja tarjoaa useampikin palvelu, voit saada useiden viikkojen edestä ilmaista kuunneltavaa.

Kaikki tämän vertailun kokeilujaksoista on ilman sitoumuksia. Voit siis peruuttaa tilauksesi kokeilujakson aikana milloin tahansa, etkä joudu maksamaan.

Näin lunastat ilmaiset kuuntelut:

Poimi sinulle sopiva palvelu

Aloita valitsemalla sinulle sopiva äänikirjapalvelu ja kokeilujaksosi. Tässä suosituksemme:

Luo käyttäjä

Jatka luomalla käyttäjä valittuun palveluun. Tämä onnistuu yleensä sekä tietokoneella että mobiilissa.

Valitse myös ilmaisen kokeilujaksosi tiedot.

Lataa sovellus ja kuuntele

Kun ilmainen kokeilujakso on aktivoitu, pääset kuuntelemaan äänikirjoja rajoituksetta. Lataa vielä äänikirjasovellus, niin pääset hyötymään ominaisuuksista täysillä.

Ilmaisen kokeilujakson aikana voit kokeilla äänikirjapalvelua rajoituksetta. Huomaa kuitenkin, että sinun on erikseen peruutettava tilaus oman tilin asetusten kautta, jotta palvelu ei jatku automaattisesti. Perumisen jälkeen tilaus jatkuu vain kokeilujakson ajan, eikä automaattisesti muutu maksulliseksi.

Kokeilujaksot ovat lisäksi lunastettavissa ainoastaan kerran per henkilö. Voit kuitenkin lunastaa kokeilujakson hyvin useampaankin palveluun.

Äänikirjapalveluiden perhepaketit

Äänikirjapalvelut ovat ryhtyneet tarjoamaan myös suhteessa edullisempia perhepaketteja, joiden avulla vaikka koko perhe voi kuunnella äänikirjoja tai lukea e-kirjoja valitussa palvelussa.

Perhepaketti on järkivalinta, jos taloudessasi useampi kuuntelee äänikirjoja. Perhepaketteihin on mahdollista liittää useampi profiili, joten jokainen voi kuunnella omien tunnustensa kautta.

Storytelin perhepaketti

Storytel tarjoaa erikseen erilaisille lapsiperheille suunnatut Family-paketit. Lapsille on erikseen omat Kids Mode -versiot. Pakettihinnoittelusta on kaksi tasoa erilaisille talouksille:

 • Family (2 aikuista + 2 lasta): 22,98 €/kk
 • Family Plus (3 aikuista + 3 lasta): 28,97 €/kk

BookBeatin perhepaketti

BookBeatillä pääkäyttäjä voi lisätä omaan käyttäjäänsä joustavasti lisäprofiileja tarpeen mukaan. Jokainen lisäprofiili voi kuunnella samanaikaisesti.

 • Lisäprofiilit: +4,90 €/kk

Nextoryn perhepaketti

Nextory tarjoaa kolme erilaista perhepakettia riippuen siitä, kuinka monen käyttäjän halutaan voivan käyttää sovellusta yhtä aikaa.

 • 2 yhtäaikaista käyttäjää: 19,99 €/kk
 • 3 yhtäaikaista käyttäjää: 23,99 €/kk
 • 4 yhtäaikaista käyttäjää: 27,99 €/kk

Äänikirjoja löytyy joka lähtöön

Kaikki vertailumme äänikirjapalvelut tarjoavat todella laajan valikoiman äänikirjoja. Tarjolla on mm. elämäkertoja, äänikirjoja oppimiseen ja opiskeluun, lasten äänikirjoja sekä tietenkin erilaisia romaaneja.

Vertailumme laajimman valikoiman tarjoaa Storytel. Sen valikoimissa on yli 300 000 kirjaa, joten kuunneltava ei varmasti lopu missään vaiheessa kesken. Yhtä lailal myös BookBeat ja Nextorykin tarjoavat kuitenkin omalta osaltaan todella runsaasti vaihtoehtoja.

Jokaisella on varmasti omanlaisensa äänikirjamaku, joten suosituksemme on kokeilla äänikirjapalveluiden kokeilujaksoja ja valita parhaalla valikoimalla varustettu palvelu.

Äänikirjojen suosio on kasvanut kohisten vuosi vuodelta, eikä ihme. Äänikirjojen avulla voit uppoutua kirjojen maailmaan vaikka siivoilun, bussimatkan tai rannalla loikoilun lomassa. Joskus on kiva antaa toisen lukea ja itse antautua vain kuuntelemaan.

Yhteeneveto – paras äänikirjapalvelu löytyy vertailemalla ja kokeilemalla

Paras äänikirjapalvelu löytyy vertailemalla eri vaihtoehtojen hinnoittelua, ominaisuuksia ja toimintoja. Kaikkein parhaiten pääset selville soveltuvuudesta oikeasti kokeilemalla käyttöä. Tätä tarkoitusta varten tarjolla on ilmaiset kokeilujaksot useisiin äänikirjapalveluihin.

Kaikkein laajimman valikoiman tarjoaa Storytel, mutta myös BookBeat sekä Nextory ovat ehdottomasti varteenotettavia vaihtoehtoja omilla eduillaan.

Jos äänikirjojen kuunteleminen kiinnostaa, kannattaa aloittaa lunastamalla ilmainen kokeilujakso ja päättämällä sen jälkeen, jatkaako palvelun käyttöä vai ei. Kokeilujakson aikana tilauksen voi aina perua halutessaan.

Storytel-äänikirjapalvelun logo
Storytel
 • Kokeile maksutta 30 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 300 000 äänikirjaa
 • Halvin paketti 9,99 €/kk

Vertailun laajin tarjonta äänikirjoja. Suosikki!

BookBeat-äänikirjapalvelun logo
Bookbeat
 • Kokeile maksutta 45 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 200 000 äänikirjaa ja e-kirjaa
 • Halvin paketti vain 9,99 €/kk

Kätevä 100 kuuntelutunnin paketti vain 14,99 €/kk.

Nextory-äänikirjapalvelun logo
Nextory
 • Kokeile maksutta 30 päivää! (Uudet asiakkaat)
 • Yli 100 000 ääni- ja e-kirjaa
 • Halvin paketti vain 11,99 €/kk

Kokeile maksutta ilman sitoumuksia.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on halvin äänikirjapalvelu?

Vertailumme halvin äänikirjapalvelu kohtalaisesti kuuntelevalle on BookBeat. Paljon kuuntelevalle taas Storytel ja Nextory tarjoavat parhaat rajattomat paketit. Lisäksi palveluihin on tarjolla kauttamme ilmaiset kokeilujaksot.

Voinko perua tilauksen kokeilujakson aikana?

Kyllä voit. Sekä Storytelin, BookBeatin että Nextoryn tilaukset on mahdollista perua jo kokeilujakson aikana. Peruutuksen jälkeen tilaus loppuu heti kokeilujakson päätteeksi.

Miten e-kirja ja äänikirja eroaa?

E-kirja tarkoittaa digitaalista, mutta tekstinä luettavaa kirjaa. Äänikirja taas tarkoittaa puhuttua kirjaa, jota voi kuunnella esimerkiksi kuulokkeilla.


Scroll to Top