Maksetut kyselyt kuvituskuva

Maksetut kyselyt – Tienaa vastaamalla kyselyihin

Maksetut kyselyt tarjoavat helpon tavan tienata rahaa netissä. Lue kattava opas ja kokemuksia maksetuista kyselyistä.

Paljonko maksetuilla kyselyillä voi tienata, ja mistä tienaa parhaat palkkiot? Otetaan siitä selvää seuraavaksi.

 • Kokemuksia maksetuista kyselyistä
 • Vinkit parhaiden palkkioiden saamiseen
 • Sivutuloja netistä
 • Eri palveluiden vertailu

Maksetut kyselyt – mistä on kyse?

Maksetut kyselyt ovat kyselyalustan teetättämiä kyselyitä, joista vastaajat saavat pienen korvauksen omalle kyselytililleen. Kyselyitä täyttämällä on mahdollista ansaita esimerkiksi lahjakortteja tai rahaa PayPaliin. Voit siis ansaita lisätuloja vain antamalla oman mielipiteesi johonkin aiheeseen.

Tyypillinen korvaus maksetuista kyselyistä on noin 0,20 € – 5 € jokaista kyselyä kohden. Kyselyiden pituus vaihtelee, mutta yleensä niiden täyttämiseen menee muutamasta minuutista maksimissaan puoleen tuntiin. Kokenut kyselyiden täyttäjä saattaa pystyä täyttämään kyselyn ohjeistustakin nopeammin.

Maksettuja kyselyitä tarjoaa usea kyselyalusta. Palkkiotaso vaihtelee ennen kaikkea kyselyn pituuden mukaan, mutta myös joitakin alustakohtaisia eroja voi joskus olla.

Kyselyiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Voit päästä esimerkiksi esittämään mielipiteesi jonkin ison brändin tulevasta markkinointi-ilmeestä tai kertomaan mielipiteesi vaikka mielikuvistasi johonkin vaatekauppaan liittyen. Vääriä vastauksia ei ole, vaan kerrot vain mielipiteesi.

Parhaat maksetut kyselyt: näitä paikkoja suosittelemme

Norstatin logo
Norstat paneeli
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot lahjakortteina
 • Erinomainen käyttöliittymä

Suosituin ja monipuolisin kyselyalusta.

campaign-logo
Kantar
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot lahjakortteina
 • Monipuolisia kyselytutkimuksia

Iso kansainvälinen tutkimusyhtiö.

campaign-logo
Mielipidemaailma
 • Tienaa vastaamalla kyselyihin
 • Palkkiot PayPaliin tai lahjakorttina
 • Arvonta 4x vuodessa

Osallistu lahjakortin arvontaan 4x vuodessa.

Kaikki paikat, joissa voit tienata vastaamalla kyselyihin

Kyselyalustojen suosio on kasvanut kovaa vauhtia. Markkinatieto on entistä arvokkaampaa yrityksille, ja mitä paremmin kysely-yhtiöt voivat tarjota erilaisia kuluttajia vastaamaan kyselyihin, sitä parempi. Kuluttajalla on siis entistä enemmän mahdollisuuksia tienata vastamalla kyselyihin.

Voit ihan hyvin rekisteröityä useampaankin kyselypaikkaan, ja todennäköisesti se onkin järkevintä. Näin voit saada mahdollisimman paljon kutsuja kyselytutkimuksiin ja ansaita mahdollisimman paljon rahaa. Samalla mahdollisuutesi valikoida ns. parhaita päältä eli vastata kaikkein parhaiten maksaviin kyselyihin kasvavat.

Mielipidemaailma

Mielipidemaailma on suomalaisille suunnattu kyselyalusta, joka on osa isompaa kansainvälistä yhtiötä. Mielipidemaailmaan tulee tasaiseen tahtiin kyselyitä, ja vastaaminen onnistuu puhelimella tai tietokoneella.

Mielipidemaailman erikoisuuksiin kuuluvat myös mahdollisuus osallistua esimerkiksi tuotetestaukseen tai videoiden katsomiseen.

 • Kyselyt keskimäärin 10-15 minuuttia
 • Palkkio 1 – 5 €
 • Kyselypalkkiot maksetaan kyselyalustatilille pisteinä
 • Pisteet voi muuntaa esim. lahjakortiksi tai nostaa PayPal-rahana

Norstat paneeli

Norstat paneeli on iso kyselyalusta, joka tarjoaa erinomaisen käyttäjäkokemuksen ja laajan kyselyalustan. Sen palvelussa on mahdollista tienata Norstat-kolikoita, jotka voi vaihtaa erilaisiksi lahjakorteiksi tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi Norstatin erikoisuutena on erilaiset tasaiseen tahtiin tarjolla olevat arvonnat, joihin saa niin ikään lipukkeita kyselyihin täyttämällä.

 • Kyselyt voivat olla 2-30 minuutin pituisia
 • Palkkiot palkkiopisteinä noin 1-7 euroa
 • Palkkiopisteet voi muuntaa palkintokaupassa esim. Wolt- tai Ikea-lahjakortiksi, vaihtoehtoja on monia

Kantar

Kantar TNS on yli 80 maaassa toimiva tutkimusyhtiö. Se tuottaa kyselyitä monipuolisesti erilaisille yhtiöille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Sinulla on siis mahdollisuus olla mukana monenlaisissa kyselyissä.

 • Kyselyt yleensä 10-30min
 • Palkkio 1 – 10 €
 • Kyselypalkkiot maksetaan kyselyalustatilille pisteinä
 • Pisteet voi muuntaa lahjakortiksi eri verkkokauppoihin

Monosurveys

Monosurveys-paneelissa käyttäjät voivat ansaita rahaa vastaamalla kyselyihin. Alustan erikoisuutena on 4 kertaa vuodessa järjestettävät arvonnat, joihin kyselyihin vastanneet osallistuvat. Palveluun kuuluu myös oma mobiilisovellus.

 • Kyselyt yleensä 5-20 min
 • Palkkio 0,40 – 4 €
 • Arvonta 4x vuodessa
 • Kerätyt palkkiot voi nostaa PayPaliin tai lahjakorttina

Kuluttajapaneeli

Kuluttajapaneeli on kyselyalusta jolla on jo kymmeniä tuhansia suomalaiskäyttäjiä. Sinäkin voit liittyä mukaan antamaan mielipiteesi erilaisiin kyselyihin. Tarjolla on aina vähintään 30 sentin arvoisia kyselyitä, mutta myös pidempiä arvokkaampia kyselyitä.

 • Vaihtelevat kyselyiden pituudet
 • Palkkio 0,30 – 4 €
 • Palkkiot rahana PayPaliin tai lahjakorttina

Toluna

Toluna on kyselyalusta, jossa jäsenet vastaavat mielipidekysymyksiin. Kyselyistä kerätyt pisteet on mahdollista muuntaa eriliasiksi lahjakorteiksi. Toluna on osa isompaa tutkimusyritystä, joten tarjolla voi olla tunnettujen brändien kyselyitä.

Tolunaan kuuluu myös yhteisötoimintoja, joissa voit ottaa osaa erilaisiin äänestyksiin tai puheenaiheisiin.

 • Kyselyt noin 5 – 30 min
 • Palkkio 1 – 5 €
 • Palkkiot rahana PayPaliin tai lahjakorttina

Paljonko maksetuilla kyselyillä voi tienata?

Maksetuista kyselyistä tarjotaan palkkiota pohjautuen kyselyn arvioituun kestoon. Summat hieman vaihtelevat, mutta tyypillisesti palkkio on 20 sentistä aina noin 5 euroon saakka. Esimerkiksi 5 minuutin kyselystä palkkio saattaa olla noin 50 senttiä ja 30 minuutin kyselystä useampi euro. Kyselypalkkiot näet aina etukäteen ennen kyselyyn vastaamista, joten voit myös valita haluamasi kyselyt näin.

Maksetut kyselyt toimivat lisätulojen ansaitsemiseen, ja sinulla on mahdollisuus parhaimmillaan tienata joitakin satasia kuussa. Tyypilliset summat pyörivät muutamissa kymmenissä euroissa kuukaudessa, kun kyselyihin vastailee silloin tällöin iltaisin.

Kyselyihin vastaamalla ei voi siis korvata palkkatyötä, mutta ne tarjoavat helpon lisätulonlähteen vaikka opiskelijalle tai muuten vain pientä lisärahaa tarvitsevalle. Kyselyt voivat myös tarjota kaivatun lisärahanlähteen aktiivisesti rahaa säästävälle.

Eri kyselyalustoilla voi olla erilaiset rajoitukset nostoihin. Tyypillisesti voit kuitenkin nostaa palkkioita tai lahjakortteja siinä vaiheessa, kun kyselytilillä on 5 tai 10 euroa.

Vapaaehtoiset jatkohaastattelut

Toisinaan osa kyselyihin vastanneista saatetaan kutsua livenä tai puhelimitse tapahtuvaan haastatteluun. Näistä voidaan maksaa vielä tuntuvaa lisäpalkkiota pelkän puhelimella tai tietokoneella omaan tahtiin tehtävän kyselyn päälle. Lisähaastatteluista saatetaan suoraan palkita lahjakortilla.

Haastatteluihin osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista, eikä niihin ole pakko osallistua tulojen saamiseksi kyselyalustalta.

Kokemuksia maksetuista kyselyistä

Maksetut kyselyt tarjoavat parhaimmillaan helpon vaihtoehdon lisätienestien ansaitsemiseen. Hommaa hankaloittaa se, että kaikki ei ole aina itsestään kiinni. Joskus kyselyiden osalta voi olla hiljaisempaa, eikä tällöin ole kyselyitä, mitä täyttää. Kokemusten perusteella onkin fiksua liittyä useampaan kyselypaneeliin, jotta erot tasottuisivat.

Tyypillisimmät positiiviset kokemukset maksetuista kyselyistä liittyvät juuri satunnaisten lisätulojen ansaitsemiseen. On todella virkistävää, kun välillä leffaan pääseekin kyselyillä ansaituilla lipuilla tai PayPaliin saa pienen 10 euron hyvityksen pelkästä mielipiteiden ilmaisusta.

Toisinaan kyselyt voivat toki käydä tylsiksi, ja suurin osa huonoista kokemuksista liittyykin tähän. Osa kyselyistä on miellyttävämpiä kuin toiset, mutta onneksi käyttäjällä on aina mahdollisuus valita, mihin kyselyyn vastaa. Toki kyselyn voi jättää myös kesken, jos siltä tuntuu, mutta silloin ei saa palkkiota.

Näin aloitat tienaamisen maksetuilla kyselyillä

Maksetuilla kyselyillä tienaaminen on kohtuullisen helppo tapa ansaita lisätuloja. Sitä varten ei tarvita mitään aiempaa kokemusta tai koulutusta, vaan kuka tahansa voi rekisteröityä mukaan.

Maksetut kyselyt eivät ole tapa rikastua; Palkkiot eivät ole järin suuria, mutta kasautuessaan ne tarjoavat ihan kivaa lisätuloa. Sitä paitsi kyselyihin vastaaminen on varsin rentoa puuhaa, ja pääset vaikuttamaan isojenkin yritysten toimintaan.

Voit aloittaa tienaamisen maksetuilla kyselyillä vain kolmessa vaiheessa:

Rekisteröidy ja täytä alkukysely

Rekisteröi itsellesi tili valitsemallesi kyselyalustalle. Voit hyvin myös luoda useamman tilin. Täytä samalla alkukysely, jotta voit saada kyselytutkimuksia.

Vastaa haluamiisi kyselyihin

Vastaa haluamiisi kyselyihin tietokoneella tai puhelimella. Voit valita kyselyt, joihin vastaat niiden pituuden ja palkkion mukaan täysin vapaasti.

Nosta palkkiot itsellesi

Saat jokaisesta kyselystä pisteitä tai rahaa kyselytilillesi. Kun kasassa on tarvittava summa, yleensä 5-10 €, voit nostaa palkkiot lahjakorttina tai esimerkiksi PayPaliin rahana.

Vinkit maksettuihin kyselyihin vastaaville

Keräsimme kasaan 5 vinkkiä niille, jotka haluavat aloittaa lisätulojen tienaamisen kyselyihin vastaamalla. Nämä vinkit varmistavat, että homma sujuu sujuvasti ja tarjolla on tasaiseen tahtiin mahdollisimman paljon kyselyitä.

Vinkki #1: Rekisteröidy usealle kyselyalustalle

Rekisteröidy mahdollisimman monelle kyselyalustalle. Useammalle kyselyalustalle rekisteröitymällä mahdollisuutesi saada kyselyitä tasaiseen tahtiin ovat paremmat. Erityisen tärkeää tämä on silloin, jos kuulut demografiaan, jossa on paljon muitakin kyselyihin vastailijoita. Esimerkiksi alaikäisten voi olla vaikeampi saada kyselyitä, mutta useamman alustan voimalla se voi onnistua.

Vinkki #2: Täytä esitiedot täsmällisesti

Täytä esitiedot mahdollisimman täsmällisesti. Näin sinulle voidaan kohdentaa kyselyitä mahdollisimman hyvin, ja sinulla on paremmat todennäköisyydet saada kutsu johonkin kyselyyn. Paneelit tarvitsevat ihan kaikenlaisia ihmisiä kysleyihin vastaamaan, joten ole rehellinen. Kun olet rehellinen, varmistut myös siitä, ettei tiliäsi esimerkiksi blokata väärien tietojen vuoksi.

Vinkki #3: Vastaa kyselyihin säännöllisesti

Säännöllinen vastaaminen saatetaan palkita. Kun huomataan, että käyttäjä vastailee aktiviisesti kyselyihin, saatetaan tutkimuksia lähetellä myös jatkossa aktiivisesti. Jos taas jätät pitkäksi aikaa vastaamatta kyselyihin, saattaa kyselyalusta vähentää uusein tutkimusten lähettämistä tilillesi.

Vinkki #4: Valitse, mihin kyselyihin vastaat

Näet aina etukäteen kunkin kyselyn pituuden ja tarjotun palkkion. Yleensä nämä ovat samassa suhteessa toisiinsa, mutta joskus tarjolla voi olla palkitsevampia kyselyitä. Mikäi saat paljon kyselytutkimuksia, kannattaa siis valita, mihin haluat liittyä mukaan maksetun palkkion mukaan.

Vinkki #5: Vastaa rehellisesti ja huolella mielipiteidesi mukaan

Joskus voisi tuntua houkuttelevalta vain naputella vastauksia summamutikassa kyselyyn. Tämä ei kuitenkaan ole kannattavaa, sillä kyselyalustat näkevät, kaunako kuhunkin kohtaan on käytetty aikaa. Mikäli vastailet kyselyihin miettimättä lainkaan, sinut voidaan blokata tulevista kyselyistä.

Usein kysyttyä kyselytutkimuksista

Voiko kyselytutkimuksilla oikeasti tienata?

Kyllä voi, ei kuitenkaan maltaita, vaan esimerkiksi muutamia kymppejä tai maksimissaan satasia kuussa. Kyselytutkimuksista maksetaan palkkio per kysely, joka voi olla esimerkiksi 20 sentistä 5 euroon. Palkkiot voi nostaa lahjakortteina tai usein myös PayPal-rahana.

Ovatko maksetut kyselyt huijausta?

Maksetut kyselyt eivät ole huijausta, ja niiden kautta on mahdollista ansaita pieniä lisätuloja. Tärkeää on kuitenkin valita luotettava kyselyalusta, esimerkiksi tämän sivun esittelemistä vaihtoehdoista.

Miten maksettujen kyselyiden verotus toimii?

Olet itse vastuussa mahdollisten tulojen ilmoittamisesta verottajalle. Voit tehdä tämän veroilmoituksen lisätulot-osiosta. Lisätietoja aiheeseen voi kysyä suoraan verottajalta.


Scroll to Top