Puhelinliittymien kilpailutus

Kilpailuta ja vertaa puhelinliittymät

Kilpailuta ja vertaa sinulle sopiva puhelinliittymä parissa minuutissa. Selaa liittymiä tarpeidesi mukaan ja poimi halvin vaihtoehto.

Kattavassa puhelinliittymien vertailussa esittelemme ja vertailemme kaikki suomalaisten operaattoreiden liittymät puolestasi. Poimi halvin puhelinliittymä määräajalla tai ilman!

  • Puhelinliittymien kilpailutus
  • Löydä halvin liittymä hetkessä
  • Kaikkien operaattoreiden vertailu
  • Räätälöi liittymä tarpeisiisi

Vertaa puhelinliittymät

Vertaa puhelinliittymät ja voit säästää selvää rahaa joka kuukausi. Oma liittymä kannattaa valita aina tarpeiden mukaan. Jos et tarvitse huippunopeaa 5G-liittymää, pärjää nykyaikaisella 4G-liittymällä myös vallanmainiosti. Jos taas et puhu paljoa, sopii sinulle hyvin myös käytön mukaan laskutettavat puhelut.

Kaikista huolettomin vaihtoehto on rajaton liittymä, johon sisältyy sekä puhelut ja tekstarit että netti. Silloin sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kuluista, ja lasku on aina ennakoitava. Rajattomat liittymät ovat kuitenkin muita kalliimpia.

Käytä siis yllä olevan taulukon suodatusstyökaluja hyödyksi valitessasi sinulle sopivaa liittymää. Alempaa löydät myös meidän poimintamme parhaiksi liittymiksi.

Puhelinliittymät – Tarjoukset operaattoreilta

Perusvalikoiman ohella operaattorit tarjoavat myös erikoistarjouksia liittymistä. Liittymätarjoukset ovat henkilökohtaisia, ja hintaan voi vaikuttaa niin ajankohta kuin edellinen liittymä. Henkilökohtaisen tarjouksen voi tarkastaa alla olevista linkeistä sekä Telialta että DNA:lta. Huomaa, että erikoistarjouksissa on kuitenkin yleensä aina jokin määräaika. Muista vertailla tarjousta perusliittymien hintoihin.

Halvin liittymä 2022 – Nopea netti, halpa hinta

Vertailumme halvin liittymä perushinnalta on Moin moderni Moi Potti -liittymä. Moin liittymä tarjoaa vakiona 6 gigaa dataa jokaista liittymää kohden, ja puhelut sekä tekstarit laskutetaan aina käytön mukaan. Tämä liittymä sopii hyvin esimerkiksi paljon Wi-Fiä käyttävälle, joka ei tarvitse rajatonta dataa liittymäänsä.

Moin Potti-liittymän parhaat puolet tulee esiin, jos saman liittymän ottaa usealle perheenjäsenelle. Silloin kaikki liittymät tuovat yhteiseen pottiin 6 gigaa, ja yhteiset gigat ovat kaikkien käytössä. Jos yksi käyttää gigoja vähemmän, toinen voi käyttää ylijääviä gigoja hyödykseen.

Moi Mobiilin logo
POTTI LIITTYMÄ

Dataa

6 gigaa + 1,5 € per lisägiga

Nopeus

100 MB/s (4G)

Puhelut + tekstarit

0,055 kpl/min

Hinta per KK

9 €

Ei määräaikaa, lisägigat maks. 15 € per kk, puhelut ja -tekstarit maks. 4 € per kk.

Halvin rajaton ja nopea liittymä

Vertailumme halvin liittymä rajattomalla nopealla netillä, puheluilla ja tekstareilla on Telian 200 megainen rajaton 4G-liittymä. Se tarjoaa hyvän vaihtoehdon kuluttajalle, joka ei halua huolehtia yllätyskuluista ja arvostaa rajattomuutta kaikessa.

Telian liittymä on erikoistarjouksessa, joten etu annattaa hyödyntää ajoissa. Huom! Liittymästä on tarjolla myös 3 € halvempi 20 megainen liittymä tai kympin kalliimpi 300 megainen 5G-liittymä.

Telian liittymä
TARJOUSLIITTYMÄ

Dataa

Rajaton

Nopeus

200 MB/s (4G)

Puhelut + tekstarit

Rajaton

Hinta per KK

25,99 €

12kk hinta, sen jälkeen 31,99 € per kk. Avausmaksu 6,90 €.

Halvin 5G liittymä

5G on uuden sukupolven mobiiliteknologia, joka mahdollistaa jopa 1000 MB/s nopeudet asutuskeskuksissa. Vertailumme halvin 5G-liittymä löytyy Moi Mobiililta ilman määräaikaa, ja reilulla hinnoittelulla.

Moi Mobiilin logo
REILU 5G

Dataa

Rajaton

Nopeus

400 MB/s (5G)

Puhelut + tekstarit

0,055 kpl/min

Hinta per KK

27 €

Ei määräaikaa, puhelut ja -tekstarit maks. 4 € per kk. Maksat 5G-hintaa vain, jos käytät 5G:tä (muuten 19 €)!

Löydä tarpeiisi sopiva liittymä – Vertaile näitä

Liittymää valitessa kannattaa miettiä omaa puhelimen käyttöä. Tekstaatko ja soitatko paljon puheluita, vai keskittyykö puhelimen käyttö lähinnä netin kautta tapahtuvaan viestittelyyn ja selailuun? Entä tarvitsetko rajattoman data-liittymän, vai kuluuko dataa ennen kaikkea kotona Wi-Fi-yhteyden äärellä?

Itselle parhaiten sopivan liittymän valinta alkaa tutustumalla edellisen kuun tietoihin. Datan käytön, lähetetyt tekstarit sekä soitetut puhelut voit tarkastaa joko puhelimesi kautta tai operaattorisi nettisivuilta. Kun nämä ovat selvillä, on aika tehdä laskelmia ja päätöksiä.

Datan käyttö

Jos käytät mobiilidataa yli 10 gigan verran kuussa, kannattaa sinun aina lähtökohtaisesti ottaa rajaton dataliittymä. Tällöin voit käyttää dataa huolehtimatta rajoista ja säästää datan mukaan laskutettavaan liittymään verrattuna.

Huom! Varmista, että tarkastelet puhelimesi asetuksista vain mobiilidatan käyttöä omaa datamäärää laskiessa.

Netin ja liittymän nopeus

Datan käyttöön liittyy myös haluttu netin nopeus. Jos katselet paljon videoita ja käytät puhelimen nettiä intensiivisesti, suosittelemme vähintään 100 MB/s liittymää. Vieläkin turbomman kokemuksen saat huippunopealla 5G-liittymällä, jolla datan nopeus voi olla jopa 1 000 MB/s.

3G-liittymää emme enää suosittele kenellekään vanhentuneen teknologian takia.

Puhelut ja tekstarit

Soitatko ja tekstaatko paljon? Useimpiin liittymiin sisältyy nykyään puhelut ja tekstarit rajattomina, mutta voit myös valita käytön mukaan hinnoitellun vaihtoehdon, jos puhut ja tekstaat vain vähän.

Puheluihin ja tekstiviesteihin ei vaikuta se, otatko 4G- vai 5G-liittymän.

Kuuluvuus

Suomessa on kolme puhelinverkko-operaattoria: Telia, DNA ja Elisa. Lisäksi Moi Mobiili toimii DNA:n verkossa.

Kaikkien operaattoreiden kuuluvuus on nykyään erinomaisella tasolla, mutta voit tarkastaa kuuluvuuskartoista mahdolliset katvealueet. Varsinkin asutuskeskuksissa ongelmia on vain harvoin.

Liittymä lapselle – Mistä lähteä liikkeelle?

Hankkiessa liittymää lapselle kannattaa kiinnittää huomiota sekä hintaan että ominaisuuksiin. Puhelimen käyttöä on mahdollista opetella alkuun ilman nettiä, ja useimmista liittymistä on mahdollista halutessa sulkea netti kokonaan pois. Moni kuitenkin haluaa käyttää esimerkiksi pikaviestipalveluita, jolloin myös nettiyhteys on hyvä olla.

Lapsen liittymänkin on hyvä olla tarpeeksi nopea, sillä käyttö koostuu usein nopeutta vaativien videoiden katsomisesta tai esimerkiksi pelaamisesta. Nopeuden sijaan netin käyttöä voi rajoittaa esimerkiksi asettamalla operaattorin kautta aikakatkaisut datan käytölle tai ottamalla puhelimen pois silloin, kun käyttöä rajataan.

Kun puhelimen käyttöä vasta opetellaan, kallis rajaton liittymä ei yleensä ole fiksuin vaihtoehto. Sen sijaan esimerkiksi Moi Mobiilin pottiliittymä, jossa dataa on tarjolla 6 gigan verran – ja lisägigat voivat maksaa maksimissaan 15 euroa – on halvempi, mutta turvallinen vaihtoehto. Moin sovelluksella datan käyttöä on helppo seurata ja tarvittaessa rajoittaa.

Vertailun halvin liittymä lapselle

Moi Mobiilin logo
POTTI LIITTYMÄ

Dataa

6 gigaa + 1,5 € per lisägiga

Nopeus

100 MB/s (4G)

Puhelut + tekstarit

0,055 kpl/min

Hinta per KK

9 €

Ei määräaikaa, lisägigat maks. 15 € per kk, puhelut ja -tekstarit maks. 4 € per kk

Moin potti soveltuu erinomaisesti myös koko perheen liittymäksi. Hinta on sama 9 € per SIM-kortti, mutta yhteiskäytössä etuna on mahdollisuus jakaa datapotti kaikkien kesken. Jos yksi käyttää vähemmän dataa, toisella on sitä enemmän käytettävissä. Moin liittymiin voi myös halutessaan valita vaikka aikuisille rajattomat datavaihtoehdot tai 5G-ominaisuudet.

Määräaikainen liittymä vai toistaiseksi voimassa oleva?

Tärkeä osa liittymävertailua on päättää, ottaako määräaikaisen liittymän vai toistaiseksi voimassa olevan liittymän. Jos otat tarjouksesta määräaikaisen liittymän, et voi tarjousaikana välttämättä vaihtaa liittymää ilman lisäkustannuksia. Näet vertailussamme, onko liittymä ilman sitoutumista.

Määräaikaisen liittymän hinta myös yleensä nousee sopimuskauden päätteeksi, jolloin on jälleen kilpailutettava ja löydettävä uusi halpa puhelinliittymä. Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen liittymän voi aina irtisanoa tai olla irtisanomatta. Operaattori voi kuitenkin tehdä myös siihen muutoksia esimerkiksi liittymävalikoimaansa uudistaessa.

Sekä määräaikaisiin että toistaiseksi voimassa oleviin liittymiin voi olla tarjouksia. Tarkasta siis aina liittymää tilatessa, millaisesta sopimuksesta on kyse.

Scroll to Top