Sähkösopimus ilman perusmaksua kuvituskuva

Löydä sähkösopimus ilman perusmaksua

Sähkösopimus ilman perusmaksua on edullinen vaihtoehto etenkin vähän kuluttavalle. Välttämällä perusmaksun voit säästää sievoisen summan rahaa pitkässä juoksussa.

Täältä löydät vertailun sähkösopimuksista ilman perusmaksua. Poimi tarpeisiisi sopiva sähkö kätevän sähkövertailun avulla ja ala säästämään rahaa heti.

 • Löydä sähkösopimus ilman perusmaksua
 • Säästä maksamalla vain käytössä
 • Ajankohtaiset sähkötarjoukset
 • Mukana useita yhtiöitä

Tämän hetken paras sähkösopimus ilman perusmaksua

Vertasimme useiden sähköyhtiöiden tarjonnan ja poimimme tämän hetken parhaat sähkösopimukset ilman perusmaksua. Löydät alta vielä tarkemman sähkösopimusten vertailun, josta voit kerralla tarkastella ja kilpailuttaa kaikki erilaiset sähkösopimukset.

Vertaa kaikki sähkösopimukset

Haluatko vertailla kaikki ajankohtaiset sähkösopimukset kerralla? Tästä löydät kaikki tämänhetkiset sähkösopimukset kWh-hintoineen. Vertaa eri sopimukset ja poimi yhteishinnaltaan edullisin vaihtoehto.

Hinnat sis. ALV 24 %.

 • Pörssisähkö Fortumilta
 • Ei määräaikaa
 • CO2-vapaa sähkö

Perusmaksu

4,50 €/kk

Hinta

Spot-hinta + 0,45c/kWh

Fortumin tunnintarkka pörssisähkö ilman määräaikaa tästä. Fiksu valinta.

Fortum pörssisähkö

Pörssisähkö ilman määräaikaa. Edullinen marginaali.

Hinta
Spot-hinta + 0,45c/kWh

Perusmaksu
4,50 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
CO2-vapaa

Fortum DUO 24kk

Kiinteä hinta + mahdollisuus säästää ajoittamalla sähkön käyttöä.

Hinta
9,14c/kWh

Perusmaksu
3,99 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
CO2-vapaa

Oomi Kiinteä 24kk

Kiinteä hinta 2 vuodeksi Oomilta. Halutessasi vaihtoturva mukaan.

Hinta
8,79c/kWh

Perusmaksu
4,90 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
Sekasähkö

Fortum Vakio

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus kiinteällä kuukausihinnalla.

Hinta
alk. kiinteä 40 €/kk

Perusmaksu
0 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
CO2-vapaa

Fortum Takuu 24kk

Kiinteä hinta 2 vuoden määräajalle.

Hinta
10,97c/kWh

Perusmaksu
4,50 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
CO2-vapaa

Nordic Green Energy logo

Nordic Green Energy pörssisähkö

Vihreä pörssisähkö ilman määräaikaa. Irtisano koska tahansa.

Hinta
Spot-hinta + 0,45c/kWh

Perusmaksu
3,99 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
Vesivoima – 100 % uusiutuva

Kuukausimaksuton sähkösopimus sopii vähän kuluttavalle

Jos käytät vain vähän sähköä, kuukausimaksuton sähkösopimus on monesti edullisin vaihtoehto. Monesti esimerkiksi opiskelijat tai ison osan ajasta poissa kotoa oleskelevien sähkönkulutus on niin pientä, että kuukausimaksu tuo ison lisän vuoden sähkömaksuihin.

Tällöin kuukausimaksuton sähkösopimus, tai sähkösopimus tietyllä määrällä kuukausimaksuttomia kuukausia, on monesti edullisin vaihtoehto. Sähkösopimus ilman perusmaksua myös kannustaa vähentämään sähkön käyttöä, ja tarjoaa säästämiseen pyrkivälle hyvän vaihtoehdon.

 • Sähkö ilman perusmaksua soveltuu erityisesti vähän kuluttavalle
 • Jo tietty määrä kuukausimaksuttomia kuukausia voi tuoda tuntuvia etuja
 • Perusmaksuton sähkösopimus myös kannustaa vähentämään ylimääräistä sähkön käyttöä

Pörssisähkö ilman kuukausimaksua on kuluoptimoijan valinta

Pörssisähkö ilman kuukausimaksua on paras mahdollinen vaihtoehto henkilölle, joka haluaa itse vaikuttaa oman sähkösopimuksensa hintaan. Spot-hinnoiteltu pörssisähkö voi olla riskialtis, sillä sähkön hinta voi hetkellisesti pompata todella korkeaksi. Jos omaa sähkön käyttöä on kuitenkin mahdollista ajoittaa ja tarvittaessa vähentää kalliiden hintojen aikana, tarjoaa pörssisähkö ilman perusmaksua loistavan vaihtoehdon.

Koska kuukausimaksuttomassa pörssisähkösopimuksessa kuluja ei synny silloin, kun sähköä ei käytä, on kaikki optimointi plussaa. Tyypillisesti esimerkiksi öisin sähkön hinta on edullisempi, ja sähkön käytön ajoittaminen voi tällöin tuoda säästöjä.

Pörssisähkö voi olla pitkässä juoksussa edullisin vaihtoehto, mutta riskit on hyvä pitää mielessä. Kuten viime aikoina on huomattu, voi sähkön spot-hinta joskus heitellä ennalta-arvaamattomasti näkyen suoraan sähkölaskulla.

 • Kuukausimaksuttomasta pörssisähköstä maksetaan vain sähkön spot-hintaa sekä marginaalia
 • Pörssisähkön käyttäjä voi säästää ajoittamalla sähkön kulutusta tiettyihin hetkiin

Laske aina kokonaishinta löytääksesi edullisimman sähkösopimuksen

Sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla edullisin mahdollinen sähkösopimus, mutta aina näin ei ole. Jos kulutat paljon, voi olla viisampaa valita mahdollisimman edullisella kWh-hinnoittelulla varustettu sähkötarjous

Jos olet valitsemassa määräaikaista sähkösopimusta, kannattaa eri sähkövaihtoehdot laskea kokonaishinnan mukaan. Selvitä, paljonko kulutat sähköä vuodessa, laske sähkösopimuksen kaikki sopimuskauden perusmaksut yhteen ja lisää kWh-hinnoittelun tuoma lisä.

Esimerkki sähkösopimuksen kokonaishinnan laskemisesta

 • Sähkön kulutuksesi on 2 000 kW
 • Esimerkin sähkötarjous on hinnoittelultaan 5 €/kk + 0,10 €/kWh (12 kk)
 • Saat tarjouksena ensimmäiset 6kk kuitenkin 0 €:n perusmaksuilla
 • 1 vuoden sähkölasku on yhteensä 200 € kulutuksesta + 30 € 6 kuukaudelta = 230 € vuodelta

Jos sama sähkötarjous olisikin ollut 0,09 €/kWh samalla perusmaksulla, mutta ilman ilmaista 6 kuukautta, hinnaksi olisi tullut 240 €. Tässä tapauksessa aiempi sähkötarjous ilmaisilla 6 kuukauden perusmaksuilla olisi siis edullisempi.

Muista siis aina verrata erilaisia sähkösopimuksia keskenään löytääksesi halvimman vaihtoehdon. Muista myös tarkastaa sähkösopimuksen määräaika, sillä kokonaiskulut kannattaa aina laskea koko ajalta.

Löytyikö sopiva perusmaksuton sähkö? Näin teet sopimuksen

Jos löysit vertailustamme sopivan sähkösopimuksen ilman perusmaksua tai muun hyvän sähködiilin, on sopimuksen tekeminen helppoa. Nykyisin sopimuksen solmiminen onnistuu helposti netissä, ja sähköyhtiö hoitaa puolestasi myös mahdollisen vanhan sopimuksen irtisanomisen.

Uudesta edullisesta sopimuksesta pääset nauttimaan nopeasti. Jos käytössäsi on kuitenkin tällä hetkellä määräaikainen sopimus, voit joutua odottamaan sen umpeutumista ennen uuden sopimuksen solmimista. Esimerkiksi muuttaessa sopimuksen voi kuitenkin aina uusia.

Valitse sivulta sopiva sähkö

Aloita valitsemalla tältä sivulta sinulle sopiva sähkösopimus. Pääset suoraan katsomaan lisätietoja klikkaamalla sähkötarjouksen kohdalta. Muista myös tutustua sähköyhtiön muihin sinulle tärkeisiin palveluihin.

Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus suoraan sähköyhtiön verkkosivuilla. Valitse myös mahdolliset lisäpalvelut, kuten vihreä sähkö. Sopimuksen allekirjoittaminen onnistuu kätevästi sähköisesti.

Sähköyhtiö hoitaa loput

Sopimusta allekirjoittaessa sinulta kysytään esimerkiksi vanhan sopimuksen irtisanomisesta. Kun sopimus on tehty, hoitaa sähköyhtiö esimerkiksi mahdollisen sähköjen kytkennän ja vanhan sopimuksen irtisanomisen.

Usein kysytyt kysymykset – Sähkösopimus ilman perusmaksua

Kenelle sähkösopimus ilman perusmaksua sopii?

Sähkösopimus ilman perusmaksua sopii erityisesti vähän sähköä kuluttavalle asujalle. Se on myös hyvä valinta, jos haluat maksaa puhtaasti pelkästään sähkön käytöstä ja unohtaa ylimääräiset kulut.

Mikä on pörssisähkö ilman kuukausimaksua?

Kuukausimaksuttomassa pörssisähkössä maksat pelkästä sähkön käytöstä. Hinnoittelussa on ajankohtainen sähkön spot-hinta sekä sähköyhtiön oma marginaali.


Scroll to Top