Nordnet kokemuksia ja arvostelu

Nordnet on yksi Suomen suosituimmista sijoitusalustoista ja osakevälittäjistä. Nordnet tarjoaa kattavan valikoiman osakkeita, rahastoja, ETF:iä sekä erilaisia johdannaisia.

Sopiiko Nordnet juuri sinulle? Tutustutaan seuraavaksi tarkemin tämän ruotsalaisen osakevälittäjän ominaisuuksiin ja käydään läpi Nordnet kokemuksia sijoittajilta.

Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoita osakkeisiin, rahastoihin tai johdannaisiin.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnet pähkinänkuoressa

Perustiedot Nordnetistä

Taustayritys
Nordnet Bank AB

Valvova viranomainen
Ruotsin ja Suomen Finanssivalvonta

Sijoitustuotteet
Osakkeet, rahastot, ETF:t, Nordnet Markets -tuotteet

Minimisiirto
1 €

Osakesäästötili
Kyllä

Rahansiirtotavat

Reaaliaikainen verkkopankkimaksu tai tilisiirto

Nordnet on moderni pankki ja sijoitusalusta, jossa pääset tekemään kauppaa niin osakkeilla, rahastoilla, ETF:illä kuin erilaisilla johdannaisillakin. Sijoittamiseen Nordnet tarjoaa sekä selainversion että erillisen mobiilisovelluksen.

Nordnet tarjoaa yhtenä osakevälittäjänä Suomessa myös uudenlaista osakesäästötiliä, joka tarjoaa verotehokkaamman tavan osakkeiden ostamiseen tietyissä tilanteissa. Lisäksi palveluun on mahdollista avata myös useita arvo-osuustilejä esimerkiksi erilaisia sijoituksia varten.

Rekisteröityminen Nordnetille ei maksa mitään, ja tilin voi luoda kätevästi omien verkkopankkitunnusten kautta. Nordnetin palveluihin kuuluvat myös kuukausisäästösopimukset joko rahastoihin tai ETF-rahastoihin.

Nordnetilla voi hyödyntää myös sen omaa sijoituslainaa eli Superluottoa tietyissä tilanteissa. Tämän lainan vakuutena käytetään salkun omistuksia.

Nordnet hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Monipuoliset vaihtoehdot pitkäjänteiselle säästäjälle ja sijoittajalle
 • Tarjolla sekä osakesäästötili että arvo-osuustili
 • Suomen Finanssivalvonnan alainen yritys
 • Paljon laadukasta suomenkielistä lisämateriaalia sijoittamisen tueksi
 • Ilmoittaa suoraan verot ja muut tiedot

Huonoa

 • Paikoin melko kalliit kaupankäyntikulut ulkomaisista osakkeista
 • Ei suoria kryptovaluuttoja

Mitä sijoitustuotteita Nordnet tarjoaa?

Nordnetin valikoimiin kuuluu monipuolisesti erilaisia sijoitustuotteita aina suorista osakkeista esimerkiksi ETF-rahastoihin sekä minifutuureihin ja muihin johdannaisiin. Yksi suosituimmista tavoista käyttää Nordnetiä on tehdä rahastosijoittamisen kuukausisäästösopimus, jolloin voit automaattisesti siirtää kuukausittain tietyn summan rahastoihin tai ETF-rahastoihin.

Sijoitustuotteiden valikoima on laaja, ja eri instrumenttejä on varsin helppo etsiä alustan kautta esimerkiksi teemoittain, päivän nousijoiden ja laskijoiden mukaan tai pörssin mukaan.

Osakkeet Nordnetillä

Nordnetin valikoimiin kuuluu todella laaja valikoima osakkeita eri pörsseistä. Kauppaa voi käydä tällä hetkellä seuraavien maiden pörsseissä:

 • Suomi
 • Tanska
 • Norja
 • Ruotsi
 • Saksa
 • USA
 • Kanada

Pörsseistä on tarjolla sekä isoja että pienempiä yhtiöitä. Esimerkiksi Helsingin pörssistä on mukana myös First North -listaus, jossa on pienempiä pörssiyhtiöitä.

Osakekursseja voi tarkastella listoittain esimerkiksi vaihdon tai kurssimuutoksen perusteella. Lisäksi jokaisesta yksittäisestä osakkeesta löytyy kurssikaavio, josta tietoja voi katsella jopa kymmenien vuosien aikajänteeltä.

Eri osakkeista listataan Nordnetillä myös tiettyjä taloudellisia lukemia, kuten edellisen tilikauden liikevaihto ja tulos, jos ne ovat saatavilla. Nordnet on yksi Suomen suosituimmista osakevälittäjistä.

Nordnet osakkeet listassa
Nordnetin tarjoamia osakkeista Helsingin pörssistä

Rahastot ja ETF:t Nordnetillä

Nordnetilla on valikoimissaan myös laaja valikoima rahastoja sekä ETF-rahastoja eli pörssilistattuja rahastoja. Nordnetin omana erikoisuutena on Superrahastot, joista ei parhaimmillaan peritä lainkaan hallinnointipalkkioita.

 • Nordnetin omat rahastot: Nordnetin valikoimiin kuuluvat pankin omat rahastot, kuten Nordnet Indeksirahasto Suomi ja Nordnet Indeksirahasto Ruotsi 0 %:n hallinnointikuluilla. Lisäksi Nordnetillä on mm. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG, jossa hallinnointipalkkio on 0,30 %.
 • Muut rahastot: Lisäksi valikoimissa on rahastoja myös muilta yhtiöiltä. Löydät Nordnetiltä esimerkiksi Handelsbankenin, Swedbankin, BNP:n ja monen muun pankin rahastoja.
 • ETF-rahastot: Pörssilistattujen rahastojen osalta tarjolla on esimerkiksi Blackrockin iShares-rahastoja sekä Xtrackersin rahastoja. Yhteensä valikoimissa on lähes 1 500 pörssilistattua rahastoa aina indeksirahastoista aktiivisesti hallinoituihin versioihin.

Rahastoihin sijoittaminen on tehty helpoksi kuukausisäästösopimusten avulla. Tavallinen rahastokuukausisäästäminen ei sisällä lainkaan merkintäpalkkioita, ja ETF-kuukausisäästösopimuksesta maksat vain 2,50 € per kuukausi riippumatta ETF:ien määrästä tai summista.

Kuvakaappaus Nordnetin rahastosivulta
Nordnetin rahastoja teemoittain

Nordnet Markets -tuotteet

Osakkeiden ja rahastojen ohella Nordnetin valikoimiin kuuluu myös erityisesti treidaamiseen suunnitellut Nordnet Markets -tuotteet. Markets-tuotteet ovat johdannaisia, jotka seuraavat tietyn kohde-etuuden kurssia. Voit esimerkiksi käydä kauppaa tietyistä futuureista, hyödykkeistä tai kryptovaluutoista.

Nordnet Markets -tuotteet ovat pörssilistattuja ja saat kaupankäyntiin myös vipua. Tarjolla on maksimissaan jopa 20-kertaisella vipuvaikutuksella varustettuja tuotteita.

Tarjolla on sekä long- että short-tuotteita. Sijoittaja voi siis hyötyä myös laskevista kursseista sijoittamalla short- tai bear-tuotteeseen. Nordnet Markets -tuotteilla voi käydä kauppaa klo 9.15 – 21.00

Tarjolla olevat Markets-tuotteet:

 • Bull and bear
 • Minifutuurit
 • Unlimited turbot

Ennen kuin voit käydä kauppaa tietyillä sertifikaateilla tai johdannaisilla, sinun on tehtävä tietämystesti. Näin Nordnet voi varmistaa, että ymmärrät, mihin olet sijoittamassa.

Kuvakaappaus Nordnet Markets -sivulta
Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoita osakkeisiin, rahastoihin tai johdannaisiin.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnet hinnasto – paljonko sijoittaminen maksaa?

Sijoittamisen kulut ja hinnasto kuuluvat varmasti sijoitusalustan tärkeimpiin ominaisuuksiin. Nordnetin hinnasto toimii portaittain ja riippuu siitä, montako kauppaa sijoittaja tekee kuukaudessa palvelun kautta. Enemmän kauppaa tekevät saavat sijoituksensa edullisemmin.

Keräsimme taulukkoon tärkeimpiä poimintoja Nordnetin hinnaston eri tasoilla.

Taso 1 (51 kauppaa/kk)Taso 2 (11 kauppaa/kk)Taso 3 (1 kauppa/kk)Taso 4 (0 kauppaa/kk)
Kaupankäyntipalkkio Helsingin pörssissä0,06 % (min. 3 €)0,10 % (min. 5 €)0,15 % (min. 7 €)0,20 % (min. 9 €)
Kaupankäyntipalkkio muissa Pohjoismaissa0,08 % (min. 10 €)0,12 % (min. 10 €)0,18 % (min. 10 €)0,25 % (min. 10 €)
Kaupankäyntipalkkio Saksan pörssissä0,12 % (min. 15 €)0,15 % (min. 15 €)0,20 % (min. 15 €)0,30 % (min. 15 €)
Kaupankäyntipalkkio USA:n pörssissä0,12 % (min. 15 €)0,15 % (min. 15 €)0,20 % (min. 15 €)0,30 % (min. 15 €)
Kaupankäyntipalkkio Markets-tuotteissa0 € (alle 100 € kaupat 3 €)0 € (alle 100 € kaupat 3 €)0 € (alle 100 € kaupat 3 €)0 € (alle 100 € kaupat 3 €)
Pörssilistattujen tuotteiden ja rahastojen säilytys0 €0 €0 €0 €
Tiedot kerätty Nordnetin sivuilta 5.4.2022. Pyrimme pitämään tiedot ajantasalla, mutta emme vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Nordnetin hinnasto määräytyy puhtaasti kauppojen mukaan. Minimipalkkiot ovat kuitenkin kaikilla tasoilla esimerkiksi Yhdysvaltoihin sijoittaessa varsin korkeat. Pienemmillä summilla sijoittavat joutuvat maksamaan kaupankäyntipalkkiona aina joka tapauksessa vähintään 15 € USA:ssa ja Saksassa.

Uudet sijoittavat pääsevät käymään Nordnetilla kauppaa kaksi ensimmäistä kuukautta parhaalla kaupankäynnin palkkiotasolla eli tasolla 1.

Lisätietoa Nordnetin hinnastosta löydät täältä *.

Aloita sijoittaminen Nordnetillä

Nordnet-tili ei maksa mitään ja tilin luominen onnistuu suoraan netin kautta. Palveluun on luotava omat kirjautumistunnukset, ja tiliä luodessa on myös tunnistauduttava sähköisesti omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

1. Rekisteröidy Nordnetille

Aloita rekisteröityminen Nordnetille valitsemalla sivuilta “Tule asiakkaaksi”. Sinulta kysytään aluksi henkilötunnustasi, jos olet sijoittamassa yksityishenkilönä. Yritysasiakkaat ohjataan erilliseen rekisteröitymislomakkeeseen.

Yksityishenkilön rekisteröitymislomakkeella kysytään, millaisen sijoitustilin haluat avata, yhteystietojasi sekä yleisiä asiakkaan tuntemistietoja. Valmistaudu vastaamaan esimerkiksi tietoihin sijoitustyylistäsi.

2. Hyväksy palvelusopimus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Kun olet täyttänyt tietosi pääset allekirjoittamaan täyttämäsi asiakashakemuksen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vahvan sähköisen tunnistautumisen avulla voit hyväksyä palvelusopimuksen kätevästi netissä.

3. Siirrä rahaa ja osta osakkeita tai rahastoja

Siirrä sen jälkeen rahaa Nordnet-tilille omilla verkkopankkitunnuksillasi reaaliaikatalletuksena. Toinen vaihtoehto on tehdä perinteinen tilisiirto Nordnetin vastatilille – tämän tiedot löydät rahan talletussivulta Nordnetista.

Voit ostaa osakkeita tai rahastoja suoraan haluamastasi pörssistä tai tehdä esimerkiksi rahastoihin kuukausisäästösopimuksen. Nordnet Markets -tuotteita pääset ostamaan tehtyäsi tietämystestin Nordnetin palvelussa.

Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoita osakkeisiin, rahastoihin tai johdannaisiin.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnetin Shareville-palvelu

Shareville-palvelu
Shareville-palvelu

Nordnetin palveluihin kuuluu myös Shareville, jossa muut sijoittajat voivat jakaa vinkkejä ja omia salkkuja toisten nähtäville. Sharevillessä oman salkun voi jakaa anonyymisti ja pelkkinä prosenttiosuuksina ilman varsinaisia summia.

Shareville tarjoaa sosiaalisen sijoittamisen aspektin myös Nordnetin käyttäjille. Muiden käyttäjien kanssa voi keskustella tietyistä osakkeista tai rahastoista ja muiden sijoittajien salkuista on helppo hakea inspiraatiota.

Sharevillen käyttäminen on maksutonta, ja saat liitettyä sen vaivattomasti Nordnet-tiliisi. Sosiaalisen sijoittamisen lisä voi helpottaa sopivien sijoituskohteiden löytämistä, kun mallia voi ottaa toisilta yksityissijoittajilta.

Kuukausisäästäminen rahastoihin tai ETF:iin

Nordnetin yksi kenties parhaista ominaisuuksista liittyy pitkäjänteiseen säästämiseen. Jos rahaa haluaa säästää ja sijoittaa joka kuukausi, onnistuu se Nordnetin kuukausisäästösopimuksella todella helposti.

Kuukausisäästösopimus on mahdollista tehdä joko tavallisiin rahastoihin tai ETF-rahastoihin. Pienimmillään alkuun kuukausisäästämisessä pääsee vain 15 eurolla kuussa. Pitkäjänteisen säästämisen ja korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisen voi siis aloittaa jo pikkusummallakin.

Jotta kaikki sujuisi automaattisesti, kannattaa omasta verkkopankista tehdä automaattinen kuukausittainen tilisiirto Nordnetin vastatilille muutamaa päivää ennen varsinaista kuukausisäästösopimuksen tapahtumapäivää. Näin tililtäsi siirtyy automaattisesti haluamasi summa säästöihin ja rahastoihin Nordnetille.

Kuukausisäästösopimus rahastoihin

Tavallisiin rahastoihin tehty kuukausisäästösopimus on Nordnetillä maksuton. Et joudu siis maksamaan kaupankäyntikuluja etkä säilytyspalkkiota. Kuluja voi kuitenkin syntyä kunkin tiettyjen rahastojen juoksevista kuluista.

Kuukausisäästösopimuksen minimisumma on 15 €. Voit jaotella kuukausisäästön useampiinkin rahastoihin prosenttiosuuksien mukaan. Rahastoihin voi tehdä myös yksittäisostoja kuukausisäästön ohella.

Kuukausisäästösopimus ETF-rahastoihin

ETF-rahastoihin eli pörssilistattuihin rahastoihin voi myös tehdä kuukausisäästösopimuksen Nordnetin kautta. Minimisumma ETF-kuukausisäästösopimukseen on 50 €.

Voit säästää kerralla useampaan ETF-rahastoon, mutta ETF:issä täytyy muistaa niiden hinnoittelu. ETF-rahastoista ei voi ostaa osaosuuksia, joten prosenttiosuudet on säädettävä niin, että rahastoja on mahdollista ostaa. ETF-kuukausisäästösopimuksesta on samalla hyvä huomioida, että kuukausittain toteutuva säästösumma ei välttämättä ole tasan se, minkä asetit.

Nordnet verotus

Nordnet ilmoittaa verot automaattisesti Verottajalle ja tekee myös ennakonpidätykset osakkeita tai rahastoja myytäessä. Sijoittaminen alustan kautta on siis helppoa ja vaivatonta myös verotuksen osalta.

Veroja peritään normaalin pääomatuloprosentin mukaisesti. Tällä hetkellä veroja peritään 30 % 30 000 euroon saakka ja 34 % tämän ylittävästä osuudesta. Nordnet laskee automaattisesti ennakonpidätykset tämän mukaisesti.

Myös Nordnetin Markets-tuotteet ovat pörssilistattuja sijoitusinstrumenttejä, joita verotetaan samaan tapaan kuin osakkeitakin. Voit siis vähentää tappiot verotuksessa ja tuottoja verotetaan pääomatulona.

Jos käytössä on osakesäästötili, toimii verotus hieman eri tavalla. OST-tilillä veroja maksetaan vasta, kun siltä nostetaan rahoja ulos. Et siis joudu maksamaan välissä veroja osakkeita myydessä ja vaihtaessa.

Huom! Verotukseen liittyvissä kysymyksissä suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan verottajaan ja tutustumaan aiheeseen Vero.fi-sivustolla.

Yhteenveto – Onko Nordnet hyvä sijoitusalusta?

Nordnet on yksi Suomen suosituimmista sijoitusalustoista, eikä syyttä. Kokemukset Nordnetin sijoitusalustasta ovat pääosin positiivisia: alusta tarjoaa todella laajan valikoiman sijoitustuotteita ja tekee kuukausisäästämisestä helppoa.

Nordnet ei välttämättä kuitenkaan ole kaikista halvin vaihtoehto osakkeiden ostamiseen. Vaikka säilytysmaksuja ei peritäkään, ovat minimikulut esimerkiksi yhdysvaltalaisista osakkeista 15 €. Kun tietyt kansainväliset sijoitusalustat, kuten eToro, tarjoavat kaupankäyntiä USA-osakkeilla ilman komissioita, ovat Nordnetin minimikulut varsin kalliit. Sen sijaan rahastosäästäminen ja ETF-säästäminen on Nordnetillä todella edullista.

Sijoittaminen Nordnetin kautta on joka tapauksessa vaivatonta ja helppoa. Verotustiedot siirtyvät automaattisesti, ja monipuoliset ominaisuudet takaavat mukavan kaupankäyntikokemuksen. Tarjolla on myös erinomaisesti toimiva mobiilisovellus.

Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoita osakkeisiin, rahastoihin tai johdannaisiin.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Usein kysytyt kysymykset Nordnetistä

Onko Nordnet luotettava?

Kyllä on. Nordnet on Tukholman pörssiin listattu pankki, jota valvovat sekä Ruotsin että Suomen Finanssivalvonta. Nordnet tekee automaattisesti ennakonpidätykset sijoituksista ja ilmoittaa tiedot verottajalle.

Mihin Nordnetillä voi sijoittaa?

Nordnetillä voit sijoittaa mm. osakkeisiin, rahastoihin, ETF-rahastoihin, johdannaisiin ja sertifikaatteihin.

Paljonko Nordnetin kuukausisäästösopimus maksaa?

Nordnetin kuukausisäästösopimus rahastoihin on maksuton, kuluja voidaan kuitenkin periä rahaston sisällä. ETF-rahastosopimus maksaa kuukaudessa 2,50 €.

Sopiiko Nordnet aloittelijoille?

Kyllä sopii. Nordnet on oiva valinta aloittelevalle osake- tai rahastosijoittajalle. Tarjolla on myös runsaasti vinkkejä, oppaita ja muuta lisäsisältöä sijoittamiseen.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.

Scroll to Top