Treidauksen harjoittelu kuvituskuva

Treidauksen harjoittelu – kokeile demo-tiliä

Treidaaminen on tapa yrittää hyötyä osakemarkkinoiden kurssiliikkeistä niiden suunnasta riippumatta. Lyhytaikainen kauppa eli treidaus vaatii kuitenkin harjoittelua. Treidauksen harjoittelu onnistuu monella alustalla niin sanotun demo-tilin avulla.

Haluatko harjoitella treidausta ilman riskiä? Tässä oppaassa esittelemme, miten pääset harjoittelemaan treidausta demo-tilin avulla.

 • Opas treidaamisen harjoitteluun
 • Treidauksen demo-tilit esittelyssä
 • Vinkit aloittelijoille
 • Treidaus ja sen harjoittelu käytännössä

Treidaus harjoittelu – mistä on kyse?

Treidaamista on mahdollista harjoitella monella treidausalustalla niin sanotun demo-tilin kautta. Demo-tilillä treidaamista voi kokeilla ilman riskiä, sillä käytössä on tietty määrä demo-rahaa.

Treidaamisen demo-tili tekee harjoittelusta helppoa, sillä voit ihan konkreettisesti asettaa treidejä ja seurata tilin kehitystä. Demo-rahaa ei ole mahdollista muuntaa oikeaksi rahaksi, mutta harjoitustreidaamisesta oppii varmasti paljon.

Demo-tiliä voidaan kutsua myös virtuaaliseksi tiliksi tai harjoittelutiliksi. Idea on kuitenkin sama: saat käyttöösi tietyn määrän demo-rahaa, jolla pääset käymään kauppaa riskeeraamatta omia rahojasi.

Avaa treidauksen harjoittelutili

Useat treidausalustat, kuten eToro, tarjoavat oman harjoittelutilin treidaamiseen. Demo-tili on erillinen osa omaa tiliä, ja saat sen käyttöön rekisteröitymällä alustalle käyttäjäksi.

Saat demo-rahaa käyttöösi

Alustasta riippuen saat tietyn määrän demo-rahaa käyttöösi. Demo-raha sijaitsee erillisellä harjoittelutilillä, eikä sitä voi siirtää oikeaksi rahaksi.

Harjoittele treidaamista

Demo-rahan avulla voit käydä kauppaa ja harjoitella treidausta tai osakkeiden ostamista kaikessa rauhassa. Treidauksen harjoittelussa käytössäsi on samat treidimahdollisuudet kuin oikealla rahallakin.

Täällä voit harjoitella treidaamista

eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu

Näin vaihdat virtuaalisalkkuun eTorolla

Luotuasi tilin eTorolle voit helposti vaihtaa virtuaalisen salkun ja oikean rahan salkun välillä. Klikkaa vain vasemmasta reunasta löytyvän valikon alareunasta “Siirry virtuaaliseen” valitaksesi harjoittelutilin treidaamiseen.

Virtuaalisalkku löytyy talletuspainikkeen alta. Samasta kohdasta voit myös vaihtaa aina virtuaalisalkusta takaisin oikeaan salkkuun.

Miksi treidaamista kannattaa harjoitella?

Treidaaminen ei ole helppoa, vaikka joku saattaa niin väittää. Aloittaminen on toki helppoa, mutta tuottoisa treidaaminen voi vaatia aluksi treeniä ja kokeiluja.

Demo-tili tekee treidauksen harjoittelusta riskitöntä, koska et voi menettää omaa rahaa treideihin. Harjoittelemalla voit konkreettisesti testata, miten treidaaminen toimii ja miten teknistä analyysiä hyödynnetään.

Harjoittelun jälkeen on luontevaa siirtyä oikealla rahalla treidaamiseen, vaikka pikkurahalla alkuun. Tai toisaalta, jos harjoittelun aikana huomaa, ettei treidaaminen olekaan se oma juttu, voi sen jättää kokonaan sikseen ja keskittyä vaikka ainoastaan pitkäjänteiseen sijoittamiseen.

 • Demo-tilillä treidaamisen harjoittelu on riskitöntä
 • Treidauksen harjoittelutilillä voit opetella teknistä analyysiä, erilaisten työkalujen käyttöä sekä riskinhallintaa
 • Harjoittelutililtä on helppo siirtyä oikeaan treidaamiseen, kun tietää tasan, miten homma toimii
 • Vältä aloittelijan mokat tekemällä ne jo demo-tilillä treidatessa

Treidauksen harjoittelutili on loistava vaihtoehto myös silloin, jos et ole vielä ihan varma, onko sinusta treidaajaksi. Sanotaanhan, että harjoitus tekee mestariksi.

Vinkit treidauksen harjoitteluun

Kokosimme kasaan vinkit treidaamisen harjoitteluun. Näitä noudattamalla saat enemmän irti demo-tilistä ja pääset paremmin treidauksen makuun.

Jos treidaamisen harjoittelu kiinnostaa, mutta et oikein tiedä, miten pitäisi toimia: tässä vinkit sinulle.

Tutustu treidaamisen ja teknisen analyysin perusteisiin

Ennen treidauksen harjoittelua suosittelemme tutustumaan treidaamisen ja teknisen analyysin perusteisiin. Kun tiedät vähän, mistä lähteä liikkeelle, on treidaamisen treenaaminenkin helpompaa.

Taloudellinen.fi:ltä löydät aloittelijan oppaat, joissa käydään läpi perusteita erilaisiin treidausaiheisiin. Jos et oikein tiedä, mistä pitäisi aloittaa, näistä oppaista löydät hyviä vinkkejä:

Treidaa, kuten treidaisit oikealla rahalla

Jotta treidauksen harjoittelusta virtuaalitilillä olisi oikeasti apua, kannattaa demo-rahallakin treidata, kuten treidaisit oikealla rahalla. Treidaamisen harjoittelu ei onnistu, jos laitat treidejä demo-tilillä all in -tyyliin vailla huolta huomisesta.

Suhtaudu demo-treidaamiseen, kuten oikeaan treidaamiseen, jotta opit hyviä tapoja esimerkiksi riskinhallinnan osalta. Käytä hyödyksi stop losseja, take profiteja ja käytä sellaista vipua, jota käyttäisit oikeallakin rahalla.

Kokeile monipuolisia tyylejä

Demo-tilillä on hyvä mahdollisuus kokeilla erilaisia treidaustyylejä. Voit hyvin kokeilla esimerkiksi sekä swing-treidausta että lyhyemmän aikavälin päiväkauppaa.

Treidauksen harjoittelutili on hyvä paikka kokeilla, mikä toimii ja mikä ei. Samalla voit vaikka testailla erilaisia teknisen analyysin työkaluja, tutustua erilaisiin kohde-etuuksiin ja etsiä sinulle sopivaa treidaustyyliä.

Treidauksen harjoittelu – Yhteenveto

Treidaus ja sen harjoittelu onnistuu monella treidausalustalla heti tilin luomisen jälkeen. Harjoitustili on samalla tapa harjoitella treidaamista, mutta myös tapa tutustua alustan toimintaan. Harjoitustilillä voit sekä oppia paremmaksi treidaajaksi että testata, sopiiko tietty alusta käyttöösi.

Jos treidaaminen ei ole ollenkaan tuttua puuhaa, kannattaa homma aloittaa vähintäänkin pienillä summilla. Jos et halua riskeerata lainkaan omia rahojasi alkuun, on treidauksen harjoittelutili sinulle sopiva valinta.

eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu

eToro (eToro (Europe) Ltd): eToro on useita sijoitustuotteita tarjoava alusta, jossa voit sijoittaa sekä osakkeisiin että hinnanerosopimuksiin.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Aiempi kehitys ei ole tae tulevasta. Hintahistoria näytetään vain alle 5 kokonaisen vuoden ajalta, eikä se välttämättä ole riittävä tieto sijoituspäätösten tekemiseen.

Copy Trading on sijoitustenhallintapalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd, joka on auktorisoitu ja reguloitu Cyprus Securities and Exchange Comissionin toimesta.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.


Scroll to Top