Halvin sähkö 24kk - kuvituskuva sähköverkosta

Halvin sähkö 24kk sopimuksella

Etsinnässä halvin sähkö 24kk sopimuksella? Täällä voit kilpailuttaa parhaat 2 vuoden määräaikaiset sähkösopimukset.

Määräaikainen 24kk:n sähkö sopii useimmille. Täältä löydät eri sopimukset sekä vinkit valintaan. Vertaa sekä kWh-hinnat että perusmaksut yhdessä taulukossa.

 • Löydä halvin sähkö 24kk sopimuksella
 • Eri sähkösopimukset vertailussa
 • Vinkit sopivan 24kk-sopimuksen valintaan
 • Useita sähköyhtiöitä vertailussa mukana

Valitse halvin sähkö 24kk

Vertaa kaikki sähkösopimukset kätevästi vertailusta. Löydä halvin sähkö 24kk-sopimuksista tai valitse esimerkiksi toistaiseksi voimassa oleva diili.

Hinnat sis. ALV 24 %.

 • Pörssisähkö Fortumilta
 • Ei määräaikaa
 • CO2-vapaa sähkö

Perusmaksu

4,50 €/kk

Hinta

Spot-hinta + 0,45c/kWh

Fortumin tunnintarkka pörssisähkö ilman määräaikaa tästä. Fiksu valinta.

Fortum pörssisähkö

Pörssisähkö ilman määräaikaa. Edullinen marginaali.

Hinta
Spot-hinta + 0,45c/kWh

Perusmaksu
4,50 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
CO2-vapaa

Fortum DUO 24kk

Kiinteä hinta + mahdollisuus säästää ajoittamalla sähkön käyttöä.

Hinta
9,14c/kWh

Perusmaksu
3,99 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
CO2-vapaa

Oomi Kiinteä 24kk

Kiinteä hinta 2 vuodeksi Oomilta. Halutessasi vaihtoturva mukaan.

Hinta
8,79c/kWh

Perusmaksu
4,90 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
Sekasähkö

Fortum Vakio

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus kiinteällä kuukausihinnalla.

Hinta
alk. kiinteä 40 €/kk

Perusmaksu
0 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
CO2-vapaa

Fortum Takuu 24kk

Kiinteä hinta 2 vuoden määräajalle.

Hinta
10,97c/kWh

Perusmaksu
4,50 €/kk

Sopimus
24kk määräaika

Alkuperä
CO2-vapaa

Nordic Green Energy logo

Nordic Green Energy pörssisähkö

Vihreä pörssisähkö ilman määräaikaa. Irtisano koska tahansa.

Hinta
Spot-hinta + 0,45c/kWh

Perusmaksu
3,99 €

Sopimus
Toistaiseksi

Alkuperä
Vesivoima – 100 % uusiutuva

Miten valita halvin sähkö 24kk-sopimuksella?

Halvin sähkö 24kk-sopimuksella löytyy vertailemalla sekä sähkön kilowattituntihintaa että perusmaksuja. Jos esimerkiksi kulutat vain vähän sähköä, voi sähkö ilman perusmaksua olla edullisempi vaihtoehto kuin kaikkein halvimmalla kWh-hinnalla varustettu sähkösopimus.

24kk:n sähkösopimukset ovat usein toistaiseksi voimassaolevia ns. tavallisia sähkösopimuksia edullisempia. Sen sijaan pörssisähkösopimus voi joissain tapauksissa olla edullisempi vaihtoehto – on kuitenkin hyvä huomioida, että siihen sisältyy paljon isommat riskit.

24 kuukauden sähkösopimus sopii loistavasti henkilölle, joka haluaa nauttia tasaisesta sähkön hinnasta. 2 vuoden mittainen sopimus on jo pitkään ollut yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Kun sähkön hinta on vielä viime aikoina vaihdellut erityisen voimakkaasti, on moni vaihtanut vakaampaan 24kk:n sopimukseen.

Vertaa aina näitä valitessasi 24kk sähköä:

 • Sähkön kilowattituntihinta – halvempi on tietenkin parempi
 • Sähkön perusmaksu – etenkin vähän kuluttava voi säästää runsaasti rahaa, jos vähintään osan kuukausista saa edullisemmalla perusmaksulla
 • Mahdolliset lisäominaisuudet, kuten vaihtoturva, vakuutukset jne.

Vähän sähköä käyttävä: minimoi perusmaksut

Asutko esimerkiksi pienessä kerrostaloasunnossa ja kulutat vain vähän sähköä? Silloin kannattaa valita määräaikainen sähkösopimus, jossa maksat mahdollisimman vähän perusmaksuja.

Usein halvimpia ovat erilaiset sähkötarjoukset, joissa saat alennusta sähkön perusmaksuista vaikka tietyksi määräajaksi. Jo puolen vuoden tai vaikka vuoden maksuttomat perusmaksut voivat muuntaa muuten hieman kalliimman sähkösopimuksen selvästi edullisemmaksi vähän sähköä kuluttavalle.

Paljon sähköä käyttävä: minimoi kWh-maksu

Asutko omakotitalossa, tai kuluttaako taloutesi muuten vain enemmän sähköä? Tällöin on usein järkevintä valita mahdollisimman edullisella kWh-maksulla valittu sähkösopimus.

Jos sähkösopimuksesi on selvästi isompi, eivät mahdolliset säästöt perusmaksuista välttämättä juuri tuo etua. Tällöin on järkevintä valita sähkösopimus, jossa käyttömaksu on mahdollisimman alhainen. Vertaa aina hintaa koko määräaikaiskaudelta.

24kk määräaikainen sopimus – Mitä se tarkoittaa?

24kk:n määräaikainen sähkösopimus on sähkösopimus, joka on voimassa aina 24 kuukautta. Ennen kuin määräaika on ohi, sitä ei voi vaihtaa toiseen sopimukseen, paitsi erityistapauksissa.

Kun valitset 24kk sähkön saat lukittua sähkön hinnan kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Sopimuksen hinta määräytyy aina sen hetkisen markkinatilanteen mukaan, sekä ennen kaikkea sen mukaan, mitä sähköyhtiö ennustaa sähkön hinnalle tapahtuvan seuraavan kahden vuoden aikana.

Paras vaihtoehto määräaikainen sähkö on tietysti silloin, jos sähkön hinta on alhaalla. Se voi kuitenkin tuoda myös turvaa, mikäli ei ole valmis maksamaan sähköstä enempää tulevina kuukausina markkinahinnan mahdollisesti heitellessä.

Kiireessä sähkösopimusta valitsevallekin määräaikainen sopimus on yleensä mainettaan parempi sopimus. Kun tavoitteena on tehdä sähkösopimus heti ja saada sähköt vain mahdollisimman nopeasti asuntoon, voi 24kk sähkösopimus hyvin olla oiva vaihtoehto.

Sopimuksen voi vaihtaa toiseen aina esimerkiksi näissä tilanteissasi:

 • Muuttaessasi uuteen asuntoon
 • Sopimusajan umpeutuessa
 • Jos käytössäsi on esimerkiksi Kotimaan Energian tarjoaman Vaihtoturvan kaltainen palvelu

Sähkö 24kk-sopimuksella luo turvaa

Ennen kaikkea sähkö 24kk-sopimuksella luo turvaa. Sen avulla on helppo lukita sähkö saman hintaiseksi ja lakata murehtimasta sähkön hinnasta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Monella tapaa 2 vuoden määräaikainen sähkö on vastakohta tunneittain hintaa vaihtavalle pörssisähkölle. Kun pörssisähkön ottaneen on seurattava sähkön hintaa tarkasti ja tarvittaessa ajoitettava sähkön käyttöä edullisempiin tunteihin, voi 24 kuukauden sopimuksen ottanut unohtaa sähkösopimuksensa kymmeniksi kuukausiksi.

Etenkin, jos tulevaisuuden sähkön hinta näyttää epävakaalta, sopii määräaikainen sopimus silloin hyvin varmaksi valinnaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sähköyhtiöt ottavat aina hinnoittelussa huomioon myös tulevaisuuden odotukset. Mitä optimistisemmalta tilanne näyttää, sitä halvemmalla määräaikaisen sopimuksen voi saada.

Sähkön siirto maksetaan aina erikseen ilman määräaikaisuutta

Sähkön siirto maksetaan aina erillisenä maksuna, eikä siihen vaikuta tekemäsi määräaikainen sähkösopimus. Sähkön siirtomaksu määräytyy siirtoyhtiön mukaan, joka riippuu ihan puhtaasti siitä, missä asut.

Kannattaa siis sähkösopimusta solmiessa ottaa huomioon myös päälle tulevat siirtomaksut. Sinänsä tämä ei vaikuta sähkösopimuksen valintaan, sillä siirtoyhtiön hintoihin ei ole mahdollista vaikuttaa – paitsi kulutusta vähentämällä.

Tietoa sähkön siirron hinnoista paikkakunnittain ja jakelijoittain voi tarkastaa Energiaviraston sivuilta.

Yhteenveto – Ota aina erityiset tarpeet huomioon

Halvin sähkö 24kk-sopimuksella on mahdollista objektiivisesti määritellä pelkän käyttöhinnan mukaan. On kuitenkin tärkeää huomioida myös perusmaksujen vaikutus sähkön kokonaishintaan.

Myös sähköyhtiön tarjoamat ominaisuudet voivat vaikuttaa siihen, mikä vaihtoehto sopii juuri sinulle parhaiten. Nykyaikaiset isot sähköyhtiöt tarjoavat kuitenkin pääosin erinomaiset sähkönseurantatyökalut ja muut tarvittavat ominaisuudet.

Kiinteä 24kk sähkö on useimmilla loistava vaihtoehto. Sopimusaika on sopivan pituinen – saat lukittua sähkön hinnan tarpeeksi pitkäksi aikaa, mutta et kuitenkaan sitoudu aivan ylipitkään sopimukseen.


Scroll to Top