sijoitusalustat eToro vs Nordnet

eToro vs Nordnet – Vertailu

eToro ja Nordnet ovat kaksi kovin erilaista, mutta suomalaisten keskuudessa suosittua, sijoitusalustaa. Jos vielä pohdit, kumpi kannattaa valita, lue tästä artikkelista tarvitsemasi tiedot.

eToro vs Nordnet – lue kattava vertailu kuluista, ominaisuuksista ja käytännön ominaisuuksista. Olkaa hyvät!

 • eToro vs Nordnet vertailussa
 • Kulujen tarkka vertailu
 • Tarjotut sijoitustuotteet
 • Valitse sinulle sopivin vaihtoehto

eToro vs Nordnet pähkinänkuoressa

eToro ja Nordnet ovat kumpikin osakevälittäjiä, joiden kautta suomalaiset voivat ostaa mm. osakkeita, rahastoja ja muita sijoitustuotteita. Sijoittaminen on kummankin kautta helppoa, mutta eroja on niin kulurakenteessa, sijoitustuotteissa kuin muissakin ominaisuuksissa.

Siinä missä Nordnet tarjoaa perinteistä pankkia muistuttavan sijoitusalustan, eToro keskittyy etenkin sosiaaliseen sijoittamiseen ja edullisempiin kuluihin.

Komissio

Sijoitustuotteet

OST

Sääntely

Muut ominaisuudet

Avaa maksuton tili

0 € komissiota osakkeista (muita kuluja voi olla), CFD:eissä omat kulut

 • Osakkeet

 • Viputuotteet

 • ETF:t

 • CFD:t

Ei

FCA, CySEC

Sosiaalisen sijoittamisen ominaisuudet, yli 20 miljoonaa käyttäjää

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Alk. 0,06 % kuluja Helsingin pörssissä (min. 3 €), alk. 0,12 % USA:ssa (min. 15 €)

 • Osakkeet

 • Rahastot

 • ETF:t

 • Johdannaiset

Kyllä

Finanssivalvonta

Kuukausisäästö, Shareville, automaattinen verojen ilmoitus

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

eToro vai Nordnet – Plussat ja miinukset

eToro ja Nordnet ovat kumpikin erinomaisia sijoitusalustoja hieman erilaisille käyttäjille. Kumpaankin liittyy sekä plussia että miinuksia: ne kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä.

Kokosimme tähän listan Nordnetin sekä eToron hyvistä ja huonoista puolista.

eToron plussat ja miinukset

 • Sosiaalisen kaupankäynnin ominaisuudet ja CopyTrader
 • Ei merkintä- tai omistuskuluja osakkeissa
 • Todella monipuoliset kaupankäynninkohteet
 • Tarjolla paljon viputuotteita ja treidaajalle sopivia ominaisuuksia
 • Todella kattava valikoima osakkeita eri pörsseistä
 • Voi olla aloittajalle sekava
 • Verot ilmoitettava itse

Nordnetin plussat ja miinukset

 • Helppo kuukausisäästösopimus ilman merkintä- tai omistuskuluja
 • Laaja valikoima osakkeita eri pörsseistä
 • Nordnet Markets -tuotteet vipuominaisuuksilla
 • Sopii erinomaisesti aloittajalle
 • Osakesäästötili tarjolla
 • Ilmoittaa verot suoraan verottajalle
 • Kalliimmat osakkeiden merkintäpalkkiot
 • Ei kryptovaluutoita suoraan (vain sertifikaatit)
eToro-sijoitusalustan logo

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

eToro vs Nordnet – Hinnasto

eToron ja Nordnetin hinnastot poikkeavat toisistaan. Kumpikin tarjoaa maksuttoman säilytyksen osakkeille ja rahastoille, mutta kaupankäynnin muissa kluissa on eroja. Erityisesti eToron CFD-sopimukset on hinnoiteltu eri tavoin. Keräsimme taulukkoon esimerkkejä hinnastosta. Huomaa, että hinnanerotussopimukset eli CFD:t eivät ole suoraan verrattavissa osakkeisiin esimerkiksi erilaisen verotuskäytännön takia.

Hinnasto palveluntarjoajien perimistä yleisimmistä kuluista (huom. muita kuluja voi syntyä):

eToroNordnet (Taso 4)
Osakkkeen osto Yhdysvalloista0 €0,30 % (min. 15 €)
Osakkeen osto Suomesta (huom. eTorossa vain CFD:nä!)0 €0,20 % (min. 9 €)
Osakkeen osto Ruotsista0 €0,25 % (min. 10 €)
Viputuotteet (eTorossa CFD, Nordnetissä Nordnet Markets)0 €0 € (alle 100e arvoiset kaupat: 3 €)
Kuukausisäästäminen rahastoon0 €0 €
Nostokulu5 $0 €
Lähteenä käytetty eToron ja Nordnetin sivuja (kerätty 25.3.2022). Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Nordnetin hinnastoon vaikuttaa se, kuinka monta kauppaa asiakas tekee kuukaudessa. Taulukossa on laskettu kaupankäyntikulut perustasolla 4 – eli asiakkaalle, joka ei ole tehnyt aiemmin samassa kuussa kauppaa. eTorossa hinnasto on kaikille sama.

eToron ilman merkintäkuluja varustettuihin osakkeisiin voit tutustua täältä *. Sivun alhaalta löydät myös usein kysyttyjen kysymysten osion hinnastoon liittyen. Muita kuluja voi syntyä.

Nordnetin kuluihin voit tutustua tästä *. Nordnetillä kuluhinnasto laskee sen mukaan, kuinka paljon kauppoja tekee kuukaudessa.

Miten eToro perii kuluja CFD-kaupassa?

Okei, edellisen vertailun perusteella voitaisiin suoraan sanoa, että eToro on selvästi edullisempi vaihtoehto. Hinnastossa otimme kuitenkin huomioon ainoastaan osakekaupan ja rahastojen kulut. eTorolla on tarjolla myös CFD:eitä eli hinnanerosopimuksia.

Myöskään CFD-kaupassa ei peritä merkintäpalkkiota, mutta kuluja syntyy spreadistä sekä mahdollisesta overnight feestä eli yönylimaksusta.

Osakkeiden ostosta, säilyttämisestä tai myynnistä ei peritä kuluja. Voit tarkastaa aina osaketta ostaessa, onko kyse varsinaisesta osakkeesta vai hinnanerosopimuksesta. Verotuksellisten ja hinnastollisten syiden takia suorat osakeostot ovat yleensä parempia.

eToron perimät kulut CFD-kaupassa:

SpreadSpread on ero myynti- ja ostohinnan välillä. Tämä riippuu markkinatilanteesta, ja tätä peritään kaikista CFD-tuotteista. (Spreadiä peritään myös esim. Nordnet Markets -tuotteista)
Overnight Fee osakkeissa (peritään, kun CFD:tä säilytetään markkina-aikojen ulkopuolella)– BUY: 6,4 % + LIBOR
– SELL: 2,9 % + LIBOR
LIBOR: 1,99 %
Huom. perjantaisin triplakulut
Hinnat tarkastettu eToron sivuilta 25.3.2022. Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta.

eToron CFD-kaupassa kuluja syntyy spreadista ja etenkin “yönylimaksuista”. CFD:t ovatkin etenkin treidaajien – eli nopeaa kauppaa käyvien sijoittajien – suosiossa. Pitkään kaupankäyntiin ne eivät sovi niin hyvin. eTorolta löydät CFD:eitä myös mm. hyödykkeistä ja valuutoista. Yllä olevassa hinnastossa on osake-CFD:eiden hinnasto.

eToro tarjoaa sekoituksen kaikkea

eToro on kansainvälinen sijoitusalusta, jota käytetään ympäri maailman. Se on alun perin Israelista lähtöisin, mutta nykyään toimintaa on lukuisissa maissa, ja siltä löytyy useamman sijoitusalustojen toimintaa valvovan tahon hyväksyntä.

eToro keskittyy etenkin sosiaaliseen kaupankäyntiin. Sen erikoisuutena on CopyTrader-ominaisuus, jonka avulla sijoittaja voi kopioida kaikki toisen käyttäjän tekemät kaupat. Näin mallia voi ottaa kokeneemmilta sijoittajilta.

Lisäksi eTorosta löytyy iso kasa kaupankäynnin kohteita. Etenkin isojen ulkomaisten pörssien osakkeita on runsaasti. Näiden lisäksi tarjolla on vielä CFD:eitä eli hinnanerosopimuksia, joissa ei omisteta mitään, vaan tehdään sopimus kohde-etuutta vastaavasta hinnasta.

eToro sopii hyvin treidaamiseen, tai hieman kokeneemmalle sijoittajalle. Toisaalta sosiaalisen sijoittamisen ominaisuuksien ansiosta se voi sopia myös aloittelijalle, joka on valmis hieman perehtymään. Erityisen tärkeää on ymmärtää CFD:n ja suorien ostojen ero sekä vipuvaikutus.

Nordnet on pitkäjänteiselle sijoittajalle sopiva

Nordnet on selvästi eToroa perinteisempi osakevälittäjä. Se on profiloitunut erityisesti pitkäjänteiseen sijoittamiseen sopivaksi alustaksi. Voit ostaa osakkeita suoraan kaikista Pohjoismaisista pörsseistä tai mm. USA:sta, Kanadasta, Saksasta ja monista muista maista.

Nordnet tarjoaa kätevät työkalut kuukausittaiseen rahastosijoittamiseen tai ETF-rahastosijoittamiseen. Alkuun pääsee jopa vain 15 eurolla kuussa. Lisäksi sivusto ja sovellus ovat erittäin käyttäjäystävällisiä. Nordnet linkittyy myös Shareville-palveluun, jossa voi jakaa oman sijoitussalkun, tutustua toisten salkkuihin tai käydä kauppaa.

Nordnetin tarjontaan ei kuulu kryptovaluutat tai CFD:t. Sen sijaan valikoimissa on Nordnet Markets -tuotteita, kuten bull- ja bear-sertifikaatteja. Ne vaativat myös perehtymistä, ja sinun onkin suoritettava tietämystesti ennen niiden ostamista.

Yksi tärkeä ominaisuus on myös osakesäästötili, jossa omistuksia voi hallita verotehokkaasti ja maksaa verot vasta, kun tililtä nostaa rahaa ulos. Nordnetilla voit avata itsellesi osakesäästötilin, toisin kuin esimerkiksi eTorolla.

Erot eToron ja Nordnetin kaupankäyntituotteissa

eToron ja Nordnetin välilä on monia eroavaisuuksia myös tarjotuissa kaupankäyntituotteissa. Isoimmat erot johtuvat eToron tarjoamista CFD:eistä, joista puhuimmekin jo aiemmin. eToron valikoima on monipuolisempi, mutta myös puutteita on.

eToroNordnet
Helsingin pörssin osakkeetKylläKyllä
Pörssimaita yhteensä177
ViputuotteetKyllä, CFDKyllä, rajattu Nordnet Markets -valikoima
USA:n osakkeetKylläKyllä
ETF-rahastotKylläKyllä
HyödykkeetKyllä, CFDKyllä, Nordnet Markets
Lähteenä käytetty eToron ja Nordnetin sivuja (kerätty 19.3.2022). Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Yhteenveto – Valintaan vaikuttaa moni tekijä

On mahdotonta sano vedenpitävästi, kumpi näistä kahdesta kovin erilaisesta osakevälittäjästä sopisi sijoittajalle paremmin. Me tiivistäisimme asian näin: Nordnet on varma valinta ihan jokaiselle, mutta eToro tarjoaa paikoin edullisemman hinnaston ja paremmat ominaisuudet. Isoin ongelma eTorossa on aloittelijalle kenties hieman sekava sekoitus osakkeita ja CFD:eitä samassa paikassa.

Aloittelijan ja esimerkiksi kuukausisäästäjän on todennäköisesti järkevämpää valita Nordnet, mutta nopeaa kauppaa käyvä treidaaja tai kansainvälisiä osakkeita ostava kulujen minimoija voi todeta eToron paremmaksi vaihtoehdoksi.

eToron puoleen vetää myös sosiaaliset ominaisuudet ja esimerkiksi CopyTrader-ominaisuus. Sen avulla voit suoraan kopioida jonkun kokeneemman kaupat ja luottaa toisen näkemykseen ilman lisäkuluja.

eToro sopii hyvin myös treidaajille, joskin esimerkiksi Capital.com tarjoaa vielä piirun verran paremmat ominaisuudet ja huikeat graafityökalut.

eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu
Nordnet-sijoitusalustan logo

Nordnet Bank AB

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

 • Osakkeet, rahastot, ETF:t
 • Komissiot palkkiotason mukaan
 • Suomen suosituimpia välittäjiä
 • Myös osakesäästötili
 • Lue arvostelu

eToro (eToro (Europe) Ltd): eToro on useita sijoitustuotteita tarjoava alusta, jossa voit sijoittaa sekä osakkeisiin että hinnanerosopimuksiin.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Aiempi kehitys ei ole tae tulevasta. Hintahistoria näytetään vain alle 5 kokonaisen vuoden ajalta, eikä se välttämättä ole riittävä tieto sijoituspäätösten tekemiseen.

Copy Trading on sijoitustenhallintapalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd, joka on auktorisoitu ja reguloitu Cyprus Securities and Exchange Comissionin toimesta.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.


Scroll to Top