Capital.com kokemuksia ja arvostelu

Capital.com on kansainvälinen sijoitusalusta, jolla voit sijoittaa hinnanerosopimuksiin (CFD) osakkeista, kryptoista, indekseistä, valuutoista ja hyödykkeistä. Alusta tarjoaa erittäin monipuoliset toiminnot treidaajalle.

Lue Capital.com kokemuksia ja tutustu alustaan tarkemmin. Käymme läpi kaikki tämän sijoitualustan ominaisuudet läpikotaisin.

Capital.com logo

Vähittäissijoittajatileistä 83,45 % menettää rahaa tehdessään kauppaa CFD:illä tällä palveluntarjoajalla.

Capital com pähkinänkuoressa – perustiedot ja arvostelu

Perustiedot Capital.comista

Taustayritys
Capital Com SV Investments Limited

Valvova viranomainen
CySEC 319/17, FCA: 793714, NBRB, ASIC ja FSA

Sijoitustuotteet
CFD:t osakkeista, indekseistä, hyödykkeistä, kryptoista ja valuutoista

Minimisiirto
20 € (kortilla)

Osakesäästötili
Ei

Rahansiirtotavat

Maksukortti tai tilisiirto

Vähittäissijoittajatileistä 83,45 % menettää rahaa tehdessään kauppaa CFD:illä tällä palveluntarjoajalla.

Capital.com on ennen kaikkea nopeatempoiseen sijoittamiseen ja treidaamiseen sopiva alusta, joka tarjoaa erinomaisen käyttöliittymän, kattavan valikoiman sijoitusinstrumentteja sekä oman mobiilisovelluksen.

Capital.com on erityisesti CFD-kauppaan eli hinnanerosopimuksiin keskittyvä sijoitusalusta. Palveluun on tulossa myös mahdollisuus ostaa suoraan oikeita osakkeita, ja tästä löytyy jo englanninkielinen tietosivu, mutta valtaosa sijoitusmahdollisuuksista on toistaiseksi nimenomaan hinnanerosopimuksia. Tällä hetkellä oikeita osakkeita voi ostaa Briteissä ja joissain EU-maissa.

Treidaamiseen on tarjolla äärimmäisen kilpailukykyinen alusta. Eri osakkeiden ja indeksien hintahistoriasta on tarjolla todella kattavat kurssikäyrät. Voit tarkastella kehitystä esimerkiksi kynttilägraafien kautta tai lisätä tunnettuja indikaattoreita teknisen analyysin helpottamiseksi.

Spreadit eli erot osto- ja myyntihinnan välillä ovat kilpailukykyisiä. Voit myös vivuttaa tekemiäsi CFD-kauppoja vaivattomasti, mutta tähän liittyy paljon riskejä. Lisäksi treidausalustalle tyypillisesti tarjolla on myös shorttausvaihtoehto.

Hyvää

 • Erinomainen käyttöliittymä sekä puhelimella että tietokoneella
 • Ei komissioita
 • Varsin alhaiset spreadit
 • Todella monipuolinen valikoima sijoitustuotteita
 • CySEC:in, FCA:nm NBRB:n, ASIC:in ja FSA:n auktorisoima

Huonoa

 • Lähes kaikki kaupankäynti CFD:einä
 • Ei suoraa verojen ilmoitusta

Kenelle sijoittaminen Capital.comilla sopii?

Capital.com on ensisijaisesti CFD-kauppaan keskittyvä sijoitusalusta, vaikka sen valikoimiin onkin tulossa myös suorat oikeat osakeostot. Palvelu on suunniteltu etenkin treidaajia varten, jotka haluavat kätevän alustan sekä graafien tutkimiseen että itse treidaamiseen.

Capital.com on myös kertonut tuovansa suorat osakeostot palveluun, eikä näistä osakeostoista tarvitse maksaa komissioita. Silti palvelu keskittyy vahvasti CFD-treidaamiseen, ja suoria osakkeita on tarjolla verrattain vähän muuhun valikoimaan nähden. Myös esimerkiksi indekseillä tai hyödykkeillä treidaaminen tapahtuu aina hinnanerosopimusten kautta.

Suosittelemme Capital.comia ennen kaikkea treidaajille, jotka ymmärtävät riskit, mitä hinnanerosopimuksiin liittyy. Mikäli taas haluat ostaa osakkeita pidempään säilöön, suosittelemme ostamaan vain suoria osakkeita.

 • Capital.com sopii etenkin nopeaa kaupankäyntiä ja treidausta harrastavalle
 • Palvelu voi vaatia aluksi hieman totuttelua, mutta tarjolla on treidaamisen harjoitteluun oma demo-tili
 • Sijoittajan on tärkeää ymmärtää CFD-kaupankäynnin erityisominaisuudet

CFD-kaupankäynti

CFD-kaupankäynti tarkoittaa kaupankäyntiä hinnanerosopimuksilla. Kun käyt kauppaa hinnanerosopimuksilla, et sijoita suoraan osakkeeseen tai indeksiin, vaan teet sopimuksen sijoitusalustan kanssa. CFD seuraa kohde-etuuden hintaa, ja käytössäsi voi olla myös vipua eli välittäjän myöntämää lainaa kullekin positiolle. CFD-kaupankäynnissä voit joko ostaa (hyötyen kurssinoususta) tai shortata (hyötyen kurssilaskusta). CFD:eillä on myös yksityisijoittajien kannalta poikkeava verotuskäytäntö.

Hinnanerosopimusten etuna on usein alhaisemmat kaupankäynninkustannukset, koska kohde-etuutta ei tarvitse todellisuudessa ostaa pörssistä. Siksi CFD:t sopivat hyvin lyhyen aikavälin kauppaan, mutta eivät välttämättä pitkän aikavälin sijoitukseksi.

Capital.com hinnasto ja kulut

Capital.com tarjoaa maksuttomat komissiot mm. CFD:eistä, eivätkä spreaditkään ole kovin suuria. Kaiken kaikkiaan maksut ovat mielestämme maltillisia, mutta vivutuksen tuomat yönylimaksut voivat tuoda lisäkustannuksia.

Capital.comilla peritään yönylimaksua vain vivutetusta osuudesta kryptojen, osakkeiden ja temaattisten sijoitusten osalta. Indekseistä, hyödykkeistä ja valuutoista peritään yönylimaksua koko positiosta. Lisäksi maksuja ei peritä talletuksista ja nostoista toisin kuin monissa muissa palveluissa.

Osakkeen tai CFD:n oston komissio0 €
Talletukset ja nostot0 €
Spreadit CFD:eissäKohde-etuuden mukaan, tarkistettavissa aina etukäteen
YönylimaksutVain vipuosuudesta kryptoissa, osakkeissa ja temaattisissa sijoituksissa. Muissa yönylimaksu koskee koko positiota.
Lähteenä käytetty Capital.comin sivuja (kerätty 4.4.2022). Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Sijoittaminen Capital.comilla

Capital.com tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sijoituskohteita CFD:einä. Sivustolla ja sovelluksessa voi treidata CFD:einä muun muassa osakkeita, ETF:iä, valuuttapareja, kryptovaluuttoja, hyödykkeitä sekä paljon muuta. Kaikki eri sijoituskohteet elävät sulassa sovussa samalla alustalla, jossa pääset itse valitsemaan haluamasi vivun jopa 30x asti, ostosumman sekä mahdolliset stop loss- ja take profit -tasot.

Kaikkia CFD-kohteita on mahdollista joko ostaa tai shortata. Osto-painikkeella ostat CFD:tä ja hyödyt normaaliin tapaan kohde-etuuden hinnannoususta. Myy-painikkeella taas shorttaat ja hyödyt kohde-etuuden hinnanlaskusta.

Yksi alustan parhaista ominaisuuksista on mahdollisuus hyödyntää erilaisia teknisen analyysin ominaisuuksia. Voit mm. katsella kynttilägraafeja tai valita erilaisia suosittuja indikaattoreita tai liukuvia keskiarvoja graafin tueksi.

Capital.com logo

Capital Com SV Investments Limited

Vähittäissijoittajatileistä 83,45 % menettää rahaa tehdessään kauppaa CFD:illä tällä palveluntarjoajalla.

Osta tai shorttaa

Aina tiettyä kohde-etuutta treidatessasi sinulla on mahdollisuus valita, ostatko vai shorttaatko sitä. Ostamalla hyödyt kohde-etuuden kurssinoususta ja shorttaamalla hyödyt kohde-etuuden kurssin laskiessa. Nämä vaihtoehdot Capital.comilla ovat Buy (osto) tai Sell (shorttaus).

Osto- ja myyntivaihtoehtojen väliltä näet myös ajankohtaisen spreadin kunkin kohde-etuuden osalta. Spreadi on osto- ja myyntihinnan välinen erotus.

Capital.com treidaus - osto ja shorttaus
Esimerkkinä Crude Oil -kohde-etuuden treidausnäkymä Capital.comista. Kuvakaappaus otettu 3.4.2022.

Vipuvaikutuksen valinta

Voit aina valita myös vipuvaikutuksen, kun käyt kauppaa Capital.comilla. Homma toimii niin, että valitset jokaiselle erilaiselle omaisuusluokalle haluamasi oletusvipuvaikutuksen. Sen jälkeen asettaessasi treidipositiota voit saada jopa 30-kertaisen vipuvaikutuksen sijoituksellesi. Yhtä lailla voit kuitenkin asettaa treidejä myös ilman vipuvaikutusta.

Vipuvaikutuksen ohella tärkeä lukema on margin. Marginaali kertoo, kuinka monta prosenttia treidin koosta sinun on laitettava treidiin kiinni. Jos vipuvaikutus on esimerkiksi mainittu 20-kertainen, marginaali on tällöin 5 % ja loppuosa on Capital.comin lainaamaa osuutta.

Muista aina, että vipuvaikutus tuo huomattavia lisäriskejä, ja voit myös hävitä sijoittamasi varat. Capital.comilla on negatiivisen saldon suojaus, joten rahaa ei voi kuitenkaan hävitä sijoitettua summaa enempää.

Käytä graafeja hyödyksi

Treidatessa Capital.comilla käytössäsi on todella laaja valikoima erilaisia teknisen analyysin työkaluja. Jokaisesta kohde-etuudesta on tarjolla monipuolinen kynttilägraafi, ja voit halutessasi lisätä käyttöön myös erilaisia teknisen analyysin indikaattoreita.

Käytössäsi on mm. näitä indikaattoreita:

 • Kurssikäyrä mm. kynttilägraafina tai tavallisena viivagraafina
 • Liukuvat keskiarvot itse asetetulla aikavälillä (esim. SMA 20 tai SMA 200)
 • Mm. Bollingerin bandit, Williams-työkalut, volatiliteettitiedot jne
 • Piirtotyökalu
Capital.comin graafi ja SMA 20 Nasdaq 100 -indeksille
Esimerkkinä Nasdaq 100 -indeksi ja SMA 20 Capital.comin kurssigraafilla. Kuvakaappaus otettu 3.4.2022.

Näin aloitat kaupankäynnin Capital.comilla

Jos treidaaminen CFD:eillä ja nimenomaan Capital.comilla kiinnostaa, on kaupankäynnin aloittaminen onneksi varsin helppoa. Tilin luominen onnistuu hetkessä, ja tilin vahvistamisen jälkeen pääset käymään kauppaa lukuisilla kohde-etuuksilla joko tietokoneella tai mobiilissa.

Voit luoda oman sijoitustilisi joko tietokoneella tai mobiilissa. Voit myös halutessasi kokeilla treidaamista riskittä demo-tilin kautta. Silloin voit käydä kauppaa demo-rahan avulla maksutta.

1. Aloita rekisteröitymällä Capital.comille

Ennen kuin voit aloittaa kaupankäynnin, sinun on luotava ihan ensimmäiseksi oma Capital.com tili. Tilin luominen onnistuu vain parissa minuutissa, ja sinulta kysytään mm. henkilö- ja yhteystietojasi. Heti rekisteröitymisen jälkeen pääset tutustumaan tarkemmin sijoittamiseen.

2. Vahvista oma tilisi

Ennen kuin voit aloittaa treidaamisen, sinun on vahvistettava oma tilisi. Kyseessä on normaali KYC-prosessi, jossa sinulta kysytään mm. tarkempia henkilötietoja ja tietoja alustan käytöstä. Tilin ja henkilöllisyyden vahvistamisen jälkeen tilisi avataan treidaamista varten.

3. Tee talletus ja aloita

Tilin vahvistamisen jälkeen voit siirtää rahaa sijoitustilille maksukortilla tai tilisiirrolla. Kun rahat ovat Capital.com-tilillä pääset käymään niillä kauppaa normaaliin tapaan. Minimitalletus on 20 euroa kortilla ja 250 tilisiirtona.

Capital.comin erikoisominaisuudet – näin se erottuu joukosta

Capital.com tarjoaa monia erikoisominaisuuksia ja etuja, jotka saavat sen erottautumaan joukosta. Se ei ole kuten iha mikä tahansa muu sijoitusalusta, vaan tarjoaa varsin kilpailukykyisen kattauksen lisätoimintoja treidaajien käyttöön.

 • Erittäin nopea kaupankäyntialusta. Capital.com on nopea sanan jokaisessa merkityksessä. CFD-hinnat päivittyvät jatkuvasti reaaliajassa ja sijoitusalusta vastaa aivan varmasti jokaisen treidaajan vaatimuksia nopeudesta. Sekä tietokone- että mobiiliversioita on ilo käyttää yksinkertaisen ja nopean käyttöliittymän ansiosta.
 • Kattavat graafityökalut. Capital.comilla pääset hyötymään lukuisista teknisen analyysin työkaluista, kuten bollingerin rajoista, liukuvista keskiarvoista, kynttilägraafeista ja lukuisista muista. Näihin kaikkiin pääset käsiksi graafinäkymässä.
 • Aseta seurattavia kaupankäynninkohteita. Kun katselet uusien kaupankäynninkohteiden graafeja tarkemmin, saat automaattisesti lisättyä ne uuteen näkymään. Välilehtien avulla eri osakkeiden, indeksien, hyödykkeiden tai vaikka kryptojen välillä on helppo siirtyä.

Capital.com verotus

Capital.com ei lähetä automaattisesti verotustietoja Suomeen. Sen sijaan pystyt lataamaan alustan kautta kattavan yhteenvedon kaikista kaupoista ja tehdä veroilmoituksen tämän pohjalta.

Koska kauppaa käydään hinnanerosopimusten välityksellä, eroaa verotuskäytäntö jonkin verran esimerkiksi suorista osakeostoista. Tuotoista maksetaan normaaliin tapaan pääomaveroa (30 % 30 000 euroon asti, ja tätä ylittävästä osasta 34 %). Yksityissijoittajat eivät kuitenkaan voi vähentää hinnanerosopimuksista aiheutuneita tappioita verotuksessa.

Huom! Verotukseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa aina kääntyä suoraan Vero.fi-palvelun puoleen. Nämä tiedot ovat vain viitteellisiä, emmekä tarjoa veroneuvontaa.

Yhteenveto ja Capital com kokemuksia

Capital.com on monipuolinen alusta treidaajalle ja tarjoaa erinomaisen hyvin toimivan kaupankäyntialustan sekä mobiilissa että tietokoneella. CFD-kaupankäyntiin erikoistuneen alustana se ei kuitenkaan sovi niin hyvin pitkän aikavälin sijoituksiin.

Capital.com kokemuksemme ovat pääasiassa positiivisia, mutta on tärkeää ymmärtää alustan erityisominaisuudet juuri CFD:eiden osalta. Niille, jotka haluavat kokeilla nopeaa kaupankäyntiä, treidaamista ja vaikka vivutusta, Capital.com tarjoaa mainiot puitteet.

Kaiken kaikkiaan Capital.com kuuluu ehdottomasti CFD-alustojen kärkeen niin käytettävyytensä, alhaisten kulujensa kuin instrumenttitarjontansakin myötä.

Capital.com logo

Capital Com SV Investments Limited

Vähittäissijoittajatileistä 83,45 % menettää rahaa tehdessään kauppaa CFD:illä tällä palveluntarjoajalla.

 • Treidaa CFD:eitä osakkeista, kryptoista, indekseistä, valuutoista ja hyödykkeistä
 • Jopa 30-kertainen vipu
 • Hyvät graafityökalut
 • Maksuton demo-tili
 • Lue arvostelu

Usein kysytyt kysymykset Capital.comista

Onko Capital.com säännelty?

Kyllä on. Capital.comilta löytyy Kyproksen rahoitusviranomaisen eli CySEC:in hyväksyntä sekä FCA:n eli Ison-Britannian rahoitusviranomaisen hyväksyntä. Lisäksi hyväksynnät löytyy NBRB:ltä, ASIC:ilta ja FSA:lta.

Miten Capital.comin verotus toimii?

Veroja ei ilmoiteta suoraan, joten on sijoittajan itsensä vastuulla ilmoittaa verot. Alustalta voi ladata yhteenvedon ilmoitusta varten.

Mitä kuluja Capital.com perii?

Capital.com perii kuluja spreadinä ja yönylimaksuina. Sen sijaan komissiota CFD:n ostosta ei peritä.

Capital.com: CFD:t ovat monimutkaisia välineitä, ja niissä on suuri riski menettää rahaa nopeasti vipuvaikutuksen vuoksi. Vähittäissijoittajatileistä 83,45 % menettää rahaa tehdessään kauppaa CFD:illä tällä palveluntarjoajalla. Harkitse ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Huom! Tämä sivusto on tarkoitettu vain informatiiviseksi, eikä mitään Taloudellinen.fi-sivustolla tule ottaa sijoituskehotuksena. Sijoitusten historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, ja voit myös menettää pääomasi. *Affiliate-linkki tekstin sisällä, voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta käyttäjälle ei aiheudu kuluja.


Scroll to Top