Luotettava laina – Vertaa turvalliset lainapalvelut

Kun tavoitteenasi on löytää luotettava laina, Taloudellinen auttaa sinua vertaamaan parhaat vaihtoehdot. Katso lainavertailustamme kaikki luotettavat lainat yhdessä paikassa.

Hae sinulle sopivaa lainaa kätevästi ilman vakuuksia. Listaamme vain turvalliset lainapalvelut, jotka toimivat reilusti.

  • Löydä luotettava laina 100 € – 70 000 €
  • Vertailussa kymmenet turvalliset lainapalvelut
  • Opas luotettavan lainan valintaan
  • Tärkeää tietoa lainaehtoihin liittyen

Löydä luotettava laina tästä

Vertaa ja löydä sinulle parhaiten sopiva luotettava laina vertailun avulla. Listaamme vain luotettaviksi todetut ja turvalliset pankit, luotonmyöntäjät ja kilpailutussivut. Nämä luotonantajat listaavat lainaehtonsa selkeästi ja tarjoavat turvallista lainaa.

Näistä tunnistaa luotettavan lainan

Netissä lainapalveluita riittää. Valitettavasti mukaan mahtuu myös huijauksia ja kyseenalaisia toimintatapoja käyttäviä palveluita. Moni meista on varmasti törmännyt esimerkiksi sähköpostihuijauksiin, joissa mainostetaan huonolla suomen kielellä valtavaa lainaa uskomattoman alhaisella korolla.

Luotettavan lainan löydät kuitenkin onneksi meidän avullamme lopulta helposti. Listaamme tällä sivulla vain turvallisia lainapalveluita, jotka tarjoavat lainaa läpinäkyvästi, reiluin ehdoin ja luotettavasti.

Mutta mistä luotettavan lainan voi tunnistaa? Keräsimme tärkeimpiä tekijöitä, joiden avulla tämä onnistuu.

Lainaehdot reilusti esillä

Lainojen mainostamista säädellään nykyään monin tavoin. Yksi kuluttajan kannalta tärkein tekijä on selkeät lainaehdot. Lainan korko, kulut sekä todellinen vuosikorko esimerkkeineen on listattava aina lainatarjouksen yhteydessä.

Luotettava laina on sellainen, jossa kuluja ja ehtoja ei piilotella. Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko on tässä lainan hakijan paras työkalu eri vaihtoehtojen vertailemiseen.

Tietoturva

Lainaa haettaessa on kerrottava melko yksityiskohtaisesti tietoja tulotasosta ja veloista. Jotta arkaluontoinen tieto pysyisi turvassa, eikä sitä käytettäisi väärin, on lainapalvelun tietoturvan oltava kunnossa.

Luotonmyöntäjän tietojärjestelmän on oltava turvallinen ja ajantasainen, käytössä on oltava SSL-salaus ja tietoja on käytettävä vain asianmukaisiin tarkoituksiin. Eri yhtiöiden tietosuojakäytännöstä löytyy lisätietoa henkilötietojen käytöstä.

Korko on lainmukainen

Luotettavan lainan on luonnollisesti oltava myös lainmukainen. Suomessa korkokatto vakuudettomille lainoille on 20 %. Tätä suuremmalla korolla lainaa ei saa tarjota, eikä kuluttajan pidä hyväksyä tällaisia tarjouksia.

Myös lainan muihin kuluihin, kuten kuukausittaisiin hoitokuluihin on omat maksimirajansa. Jos todellinen vuosikorko kasvaa todella isoksi muiden kulujen takia, kannattaa olla tarkkana.

Tarjoaako yhtiö itse lainaa?

Löydät lainavertailustamme sekä suoraan lainaa tarjoavia yhtiöitä että lainoja kilpailuttavia yrityksiä. Lainan kilpailutuspalvelussa teet yhden hakemuksen ja saat useita tarjouksia, joista voit valita parhaan.

Usein kaikkein luotettavin ja paras laina löytyykin juuri kilpailutussivun kautta. Vertailussamme mukana olevat kilpailutuspalvelut tekevät yhteistyötä vain luotettavien lainayhtiöiden kanssa.

Luottotiedot tarkastetaan

Luotettavaa lainaa hakiessa luottotietosi tarkastetaan. Jos joku yhtiö tarjoaa lainaa tutustumatta lainkaan lainanhakijan luottokelpoisuuteen ja tietoihin, kannattaa olla varuillaan.

Luottotietojärjestelmä on luotu sekä luotonmyöntäjiä että lainanhakijoita varten. Se estää mm. yksityishenkilöitä ylivelkaantumasta, joten on erittäin tärkeää, että lainayhtiö tarkastaa luottotiedot osana lainanhakuprosessia.

Sääntely kunnossa

Suomessa toimivia luotonmyöntäjiä valvoo Finanssivalvonta ja Suomen aluehallintovirasto. Luotettavaa lainayhtiötä siis valvotaan ja kuluttajan suojasta pidetään huolta.

Kannattaa siis tarkastaa lainayhtiön sivulta, että sen sääntely ja valvonta on kunnossa. Taustayrityksen tietoihin voi myös olla fiksua perehtyä ennen lainan ottamista.

Luotettava laina netistä

Kun harkitset lainan hakemista netistä, on erityisen tärkeää valita turvallinen lainapalvelu. Netistä lainaa haettaessa korostuu etenkin tietoturva, lainapalvelun taustojen tarkastaminen sekä selkeät lainaehdot.

Useimmiten lainasopimuksen voi allekirjoittaa netissä kätevästi omien pankkitunnusten kautta. Tämä tekee lainan hakemisesta ja sopimuksen allekirjoittamisesta helppoa ja turvallista. Samalla varmistetaan, ettei kukaan voi ottaa lainaa toisen nimiin.

Kun etsit luotettavaa lainaa netistä, on tärkeää varmistua lainayhtiön turvallisuudeesta. Tutustu siis aina tarkasti kaikkiin lainyhtiöihin ennen mahdollisen lainatarjouksen hyväksymistä.

Muista myös, että lainahakemuksen tekemisen ei pitäisi vielä ikinä sitoa sinua. Lainahakemuksen jälkeen voit saada lainatarjouksen tai lainatarjouksia, mutta sinulla on mahdollisuus halutessasi olla ottamatta lainaa.

Meillä vertailussa vain turvalliset lainapalvelut

Taloudellinen on oman talouden hoitoon keskittyvä sivusto. Meille on tärkeää tarjota riippumatonta ja luotettavaa tietoa erilaisiin talousaiheisiin liittyen.

Onkin päivänselvää, että haluamme listata vain turvalliset ja luotettavat lainapalvelut sivullamme. Kaikki vertailuissamme mukana olevat lainasivustot noudattavat hyvän luotonantotavan periaatteita ja kertovat lainaehdot selkeästi.

Luotettava laina vanhojen lainojen yhdistämiseen

Mikäli sinulla on vanhoja korkeakorkoisia lainoja, kuten pikavippejä, kulutusluottoja tai muita vakuudettomia lainoja, voi yhdistelylaina auttaa näiden korkojen laskemisessa.

Kun tavoitteenasi on löytää mahdollisimman pienikorkoinen laina vanhojen lainojen yhdistämiseen ja pois maksamiseen, kannattaa valita luotettava lainankilpailutuspalvelu.

Tämän sivun yläreunasta löydät monia hyvämaineisia ja luotettavia lainapalveluita kilpailutukseen. Voit vertailla esimerkkikorkoja vertailussamme ja hakea yhdellä hakemuksella kätevästi tarjoukset useasta paikasta.

Yhdistelylainaa ottaessa on tärkeää tarkastaa, että lainojen kokonaiskustannukset oikeasti laskevat. Tämä onnistuu laskemalla kaikkien lainojen kustannukset yhteen ja vertaamalla niitä tarjotun yhdistelylainan korkoon.

Pidä nämä mielessä ennen kuin otat lainaa

Lainan luotettavuus on yksi asia. On myös erittäin tärkeää varmistaa, että laina sopii omaan talouteen ja sitä ottaa vain tarpeeseen. Lainaa ei koskaan kannata ottaa, jos sitä ei tarvitse. Emme myöskään suosittele ottamaan ikinä lainaa liian korkealla korolla.

Tässä vinkkimme ja tärppimme lainan hakuun:

  • Älä ota lainaa turhaan: Lainaa ei koskaan pitäisi ottaa hetken mielijohteesta. Varmista, että otat lainaa vain oikeaan tarpeeseen ja varmistut kaikista lainaan liittyvistä ehdoista ja kuluista.
  • Varmistu lainan ehdoista: Kun saat lainatarjouksen, tarkasta ihan ensimmäisenä siihen liittyvät korot, kulut ja ehdot. Todellinen vuosikorko helpottaa kaikkien kulujen hahmottamista vuositasolla.
  • Hae lainalle sopivaa maksuaikaa: Lainan maksuaika tulisi aina valita siten, että se sopii omaan talouteen. Älä ota turhaan liian pitkää maksuaikaa, sillä silloin kokonaiskustannukset lainasta kasvavat isoiksi. Älä kuitenkaan valitse liiankaan lyhyttä maksuaikaa, jotta omaan talouteen jäisi liikkumavaraa.
  • Mieti, voisitko säästää rahasumman: Vakuudettomien lainojen korot ovat usein varsin korkeita. Pohdi siis, voisitko lainan ottamisen sijaan säästää rahaa tarvittavan summan.

Usein kysyttyä – Luotettava laina

Mistä löytää luotettavan lainan?

Lainavertailussamme esittelemme kaikki lainapalvelut, jotka tarjoavat luotettavia lainoja. Mukana on vain hyvämaineisia ja turvallisia lainapalveluita.

Millainen on luotettava laina?

Luotettavan lainan ehdot, korot ja kulut esitellään selkeästi. Lisäksi lainaprosessissa lainayhtiö huolehtii tietoturvasta ja asiakastietojen turvallisesta käsittelystä. Luotettavaan lainaan kuuluu myös se, että lainanhakijan tiedot ja luottokelpoisuus tarkastetaan.

Paljonko lainan korko voi maksimissaan olla?

Suomen lakia noudattavan vakuudettoman lainan korko voi olla maksimissaan 20 %. Myös lainan muilla kustannuksilla on omat rajoituksensa.


Scroll to Top