Pienikorkoinen laina – Löydä halpa laina täältä

Pienikorkoinen laina löytyy kilpailuttamalla ja vertaamalla eri lainavaihtoehdot. Kun tavoitteenasi on löytää mahdollisimman halpaa lainaa, tällä sivulla esitellyt palvelut voivat auttaa.

Haluatko löytää lainaa pienellä korolla? Tutustu lainavaihtoehtoihin alta. Opastamme myös, miten voit parantaa omaa luottokelpoisuuttasi ja saada lainaa entistä edullisemmin.

 • Löydä pienikorkoinen laina
 • Vinkit lainan kilpailutukseen
 • Kymmeniä lainapalveluita mukana vertailussa
 • Opas lainahinnaston tulkitsemiseen

Löydä pienikorkoinen laina

Pienikorkoinen laina löytyy vertailemalla eri vaihtoehtoja ja hyödyntämällä lainojen kilpailutusta. Tästä listauksesta löydät lukuisia lainapalveluita, joissa voit kilpailuttaa lainan koron useista vaihtoehdoista.

Näin löytyy mahdollisimman halpakorkoinen laina

Mahdollisimman pienikorkoinen laina on mahdollista löytää kilpailemalla ja vertailemalla henkilökohtaisia lainatarjouksia. Pankit ja rahoituslaitokset räätälöivät lainatarjouksiaan hakijan luottokelpoisuuden mukaan. Mitä turvallisempana lainanottajana hakijaa pidetään, sitä pienemmällä korolla lainaa voi saada.

Edullisen lainan löytäminen vaatiikin omaa aktiivisuutta. Ei riitä, että vertailee esimerkkikorkoja eri pankeissa, vaan laina kannattaa kilpailuttaa henkilökohtaisten tarjouksien saamiseksi.

Nykyään halpakorkoisen lainan kilpailuttaminen on entistä helpompaa, sillä apuun on tullut erilaisia työkaluja. Kun käytät kilpailutuspalvelua, saat verrattua yhdellä hakemuksella kymmenien lainantarjoajien henkilökohtaiset tarjoukset.

Kilpailuta lainasi

Pienikorkoisen lainan metsästäminen alkaa kilpailutuksesta. Käytä hyödyksi lainan kilpailutussivua tai hae itse lainaa useammasta paikasta. Lainavertailu onnistuu nykyään suoraan netissä helpoiten.

Kokeile esimerkiksi OmaLainaa * tai vertaa kaikki lainapalvelut yltä.

Vertaa vaihtoehdot

Ensimmäiset lainatarjoukset saat yleensä välittömästi hakemuksen täyttämisen jälkeen. Kiinnitä tässä huomiota etenkin todelliseen vuosikorkoon, sillä se pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät korot ja kustannukset.

Kaikkien tarjousten saamisessa voi mennä pari päivää.

Nosta halvin laina

Kun olet saanut sopivan määrän tarjouksia, on aika valita halvin vaihtoehto. Muista, että kilpailutus ei vielä sido mihinkään, joten lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä.

Kun teet lainasopimuksen luotonmyöntäjän kanssa, saat lainan yleensä 0-2 arkipäivässä tilillesi.

Lainan korkoon vaikuttaa moni asia

Lainan korko on aina usean asian summa. Nykyään lainojen hinnoittelu perustuu ennenkaikkea taloudelliseen kokonaisarvioon luottokelpoisuudesta, ja tämä arvio tehdään automatiikan avustamana.

Jokaisella lainayhtiöllä on hieman erilaiset käytännöt luottokelpoisuuden määrittämisessä. Arvio vaikuttaa paitsi siihen, millaista lainaa on mahdollista saada, myös lainan korkoon.

Listassa asioita, jotka voivat vaikuttaa lainan korkoon:

 • Lainanhakijan tulot: Sekä tulojen säännöllisyys että määrä vaikuttavat lainatarjouksiin. Mitä enemmän tienaat, ja mitä “turvallisempia” ja säännöllisempiä tulosi ovat, sitä edullisempaa lainaa voit usein saada.
 • Velkatilanne: Lainaa hakiessa kysytään myös tietoja vanhoista veloista. Jos velkoja on paljon suhteessa tuloihin, saattaa pienikorkoisen lainan saaminen olla vaikeampaa.
 • Ikä: Myös ikää pidetään usein yhtenä lainanhaun kriteerinä. Monessa paikassa lainaa ei voi saada lainkaan, jos on nuori (vaikka olisi täyttänyt 18 vuotta). Ikä voi myös vaikuttaa korkoon, vaikka lainaa saisikin. Toisaalta myös pienituloisen eläkeläisen on vaikea saada lainaa.
 • Kilpailu ja markkinatilanne: Tarjotun lainan korkoon voi vaikuttaa myös kilpailu lainanhakijoiden kesken sekä yleinen markkinatilanne. Tästä syystä lainan kilpailuttamalla voi yleensä saada pienikorkoisempaa lainaa.
 • Mahdollinen yhteishakija: Monen pankin ja luotonmyöntäjän kautta on mahdollista hakea lainaa myös yhdessä toisen hakijan kanssa. Tällöin korko voi olla edullisempi, kun kumpikin hakija on vastuussa lainan maksamisesta.

Lainan saaminen ilman luottotietoja on nykyään vaikeaa. Vielä vaikeampaa olisi saada pienikorkoista lainaa ilman luottotietoja. Käytännössä luottotiedottoman kannattaakin pyrkiä löytämään lainalle takaaja, pyytää lainaa esimerkiksi perheeltä tai kavereilta sekä tietenkin ensisijaisesti hankkiutua maksuhäiriömerkinnästä eroon.

Kun on paremmassa taloudellisessa asemassa ja tilanteessa, myös lainaa saa helpommin ja pienemmällä korolla. Omat talousasiat kannattaa siis pyrkiä aina hoitamaan fiksusti. Kannattaa myös hyödyntää mahdolliset erityisedut – pienituloisen opiskelijan kannattaa ottaa edullista opintolainaa valtion takauksella, eikä kaliimpaa kulutusluottoa. Pieni korkoinen laina riippuu siis myös elämäntilanteesta.

Kaikkein pienikorkoisin laina on usein vakuudellinen laina

Tyypillisesti kaikkein pienikorkoisin laina on vakuudellinen laina. Kun käytät lainan vakuutena vaikka omistusasuntoa tai kesämökkiä, voidaan lainaa tarjota usein edullisemmalla korolla.

Vakuudettomassa lainassa korko perustuu aina puhtaasti lainanhakijan taloudelliseen tilanteeseen ja muihin tietoihin. Mitä paremmin omaa taloutta on hoitanut, sitä pienemmällä korolla lainaa on usein mahdollista saada.

Vakuudettomien kulutusluottojen lainsäädäntö on Suomessa mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Korkokaton myötä lainanhakijat voivat löytää lainaa entistä pienemmällä korolla. Ei kannata kuitenkaan tuudittautua tähän ja valita ihan mitä tahansa lainaa, vakuudeton laina on yhä usein koroltaan paljon vakuudellista kalliimpi.

Erityisen korkea korko vakuudettomassa lainassa on, jos omat tulot ovat heikemmät tai epäsäännöllisesti. Tällöin pienikorkoista lainaa varten kannattaa harkita vakuudellista lainaa, tai vähintäänkin yhteishakijan mukaanottamista.

Pienikorkoinen laina vanhojen tilalle – Lainojen yhdistäminen

Vanhojen korkeakorkoisten lainojen, vippien ja luottokorttilaskujen yhdistäminen on yksi tehokkaimmista tavoista säästää lainakustannuksissa. Jos sinulla on siis jo entuudestaan korkeakorkoista lainaa, kannattaa yhdistelmälainaa hakea korkotason laskemiseksi.

Pienempikorkoinen yhdistelmälaina on yksittäinen isompi laina, jolla katetaan vanhat pienemmät lainat. Lainojen yhdistämisen jälkeen maksetaan vain yhtä isompaa lainaa, jolloin sekä korko että lainakustannukset ovat usein edullisemmat.

Yhdistelylaina kilpailuttamalla on mahdollista löytää mahdollisimman pienikorkoinen laina ja alkaa välittömästi säästämään lainakustannuksissa. Samalla on mahdollista neuvotella lainan maksuaika uudestaan.

Huomioitavaa lainojen yhdistämisestä

 • Lainojen yhdistäminen on järkevää vain, jos saat lainoillesi edullisemman koron. Laske siis kaikki lainakustannukset ensin yhteen ja tarkasta, millä hinnalla voisit saada yhdistelylainaa.
 • Hyödynnä kilpailutusta löytääksesi mahdollisimman pienikorkoisen yhdistelylainan. Kun vertaat useamman paikan tarjouksen, saat todennäköisemmin lainaa pienellä korolla.
 • Maksa suoraan yhdistelylainalla vanhat lainat pois. Usein voit ilmoittaa maksutiedot suoraan lainyhtiölle, jolloin he maksavat vanhat velat puolestasi pois.

Ymmärrä, miten lainahinnoittelu toimii

Lainojen hinnoittelussa korko ei ole ainut merkityksellinen tekijä. Korko on toki lainan merkittävin kulu, ja se on tärkeää aina minimoida, mutta pienikorkoinenkin laina voi olla lopulta kallis. Edullinen laina ilman vakuuksia löytyy, kun verrataan kaikkia lainan kuluja.

Lainan todellinen vuosikorko sen sijaan kertoo kaikki lainaan liittyvät kustannukset yhdessä. Siihen lukeutuu siis sekä lainan nimelliskorko että lainan muut kustannukset.

Tässä vielä lainan eri kustannukset esiteltynä:

 • Nimelliskorko: Tämä on lainalle määritettävä henkilökohtainen korko. Mitä pienempi korko on, sitä pienikorkoisemmasta lainasta on tietenkin kyse.
 • Perustamismaksu: Tämä kulu peritään vain kerran lainaa ottaessa. Usein perustamismaksu kuitenkin jaotellaan osaksi kuukausittaista lainan lyhennystä.
 • Tilinhoitomaksu: Lainasta peritään kuukausittain usein mm. niin sanottua tilinhoitomaksua tai lainanhoitokulua. Tämä lasketaan mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon.

Kannattaa myös huomioida lainan takaisinmaksuajan vaikutus kokonaiskustannuksiin. Vaikka saisit lainaa kuinka pienellä korolla tahansa, voivat kokonaiskustannukset kasvaa isoiksi, jos otat monen vuoden maksuajan.

Älä siis tuudittaudu pelkkään pienikorkoisuuteen, vaan pyri myös ottamaan mahdollisimman lyhyt laina-aika – kunhan se vain soveltuu talouteesi.

Mikä lasketaan pienikorkoiseksi lainaksi?

Ei ole mahdollista määritellä universaalisti, mikä laskettaisiin pienikorkoiseksi lainaksi. Lainaa ottaessa tärkeintä olisi verrata korkoa ja lainakustannuksia siihen, mitä lainalla ostetaan.

Sijoituslaina on tästä hyvä esimerkki. Jotta se olisi kannattava, on lainalla tehtyjen sijoitusten tuotettava enemmän kuin lainakustannukset ovat. Ja parempi olisi, jos tämä ero olisi riskien hallitsemiseksi mahdollisimman iso.

Asuntolainassa ja muissa isoissa vakuudellisissa lainoissa korko on usein varsin maltillinen. Koska laina on usein joka tapauksessa pakollinen, tulisi korkokustannuksia verrata aina omaan talouteen. Kannattaa myös miettiä, miten talous kestää viitekoron mahdollisesti noustessa.

Vakuudettomissa lainoissa korko on käytännössä aina korkeampi. Pienimmät korot ovat noin 4 %:n luokkaa, mutta näihin vain harvalla on mahdollisuus. Kohtalaisena korkona voisi mielestämme pitää alle 10 %:n korkoa. Vakuudetonta lainaa tulisi ottaa vain tarpeeseen. Jos pystyt säästämään rahat, on se aina parempi vaihtoehto kuin kulutusluotto.

Yksi hyvä esimerkki järkevästä vakuudettomasta lainasta on remonttilaina. Jos lainakustannukset ovat maltilliset, voi remontti nostaa asunnon arvoa jo sen verran, että laina oli järkevää ottaa. Jälleen kerran pienikorkoisuuden määrittelee tässä siis käyttökohde ja lopullinen korko-tuottosuhde.

Nykyään kaikkien vakuudettomien lainojen korko on lisäksi rajoitettu lainsäädännöllisesti korkokatolla 20 %:iin. Tätä suurempaa nimelliskorkoa ei ole siis laillista tarjota.

Ota lainaa vain tarpeeseen

Pienikorkoinen laina voi olla houkutteleva vaihtoehto erilaisiin arjen tarpeisiin. Kaikissa kulutusluotoissa korko on kuitenkin yleensä sen verran korkea, ettei sitä kannata ottaa kuin vain tarpeeseen.

Älä siis ota lainaa vain huvikseen, vaan muista, että viisampaa olisi usein säästää rahaa lainaamisen sijaan. On kuitenkin ymmärrettävää, että esimerkiksi autolaina, mökkilaina tai tietenkin perinteinen asuntolaina, on pakollinen menoerä, johon ei ole usein mahdollista vain säästää rahaa.

Myös vanhojen korkoakorkoisten lainojen yhdistäminen pienempikorkoisella lainalla on fiksua. Jos siis pystyt saamaan yhdistelylainan edullisemmilla lainakustannuksilla, kannattaa tarjoukseen yleensä tarttua.

Luottokortti voi joskus olla pienikorkoinen laina

Tietyissä tilanteissa luottokortti voi olla pienikorkoinen laina. Mikäli tarvitset lainaa vain hetkeksi, voi moniin luottokortteihin saada esimerkiksi 30 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Maksaessasi luottokorttilaskun tässä ajassa pois, et joudu maksamaan korkoja.

Luottokorttilaina muuttuu kuitenkin nopeasti korottoman laina-ajan jälkeen kalliiksi lainaksi. Usein luottokorttien korot ovat nimittäin hieman isompia vakuudettomia lainoja selvästi isompia.

Mikäli tarvitset satunnaisesti pientä lainaa, voi luottokortti korottomalla maksuajalla olla paras vaihtoehto. Kannattaa myös harkita joustoluottoa, jota voi joskus saada pienemmällä korolla.

Yksi vaihtoehto voi myös olla SweepBankin luottokortti, jota voi käyttää suoraan mobiilissa.

Luottokortti

Edullinen laina – kokemuksia kilpailutuspalveluista

Paras tapa löytää pienikorkoinen laina on verrata useita erilaisia vaihtoehtoja. Edullisen lainan löytämiseen on olemassa monia lainavertailupalveluita, ja käyttäjien kokemukset näistä ovat pääosin hyviä.

Lainan kilpailutus voi auttaa löytämään omiin tarpeisiin parhaiten sopivan edullisen ja pienikorkoisen lainan. Yksi vaihtoehto on myös itse pyytää lainatarjouksia usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä – mutta tämä voi osoittautua turhan vaivalloiseksi ja hitaaksi.

Kokemusten perusteella kilpailutuspalveluiden käyttö on nopeaa ja voi oikeasti auttaa löytämään edullisen lainan. Aina näin ei toki ole, ja kokemus riippuu lopulta pitkälti myös omasta taloudellisesta tilanteesta.

Hyvä puoli on, ettei kilpailutuspalvelun käyttö sido mihinkään. Lainatarjouksia voi aina pyytää ilman sitoumuksia, ja vasta sopimuksen allekirjoittamisen ja rahojen maksun jälkeen syntyy velvoite.

Yhteenveto – pienikorkoinen laina

Oli lainan käyttötarkoitus tai lainatyyppi sitten mikä tahansa, vain kilpailuttamalla voi löytää mahollisimman pienikorkoisen lainan. Kannustamme siis vertailemaan ja tutkimaan erilaisia rahoitusmahdollisuuksia aina ennen tarjouksiin tarttumista.

Helpoimmin pienikorkoisen lainan voi löytää lainan kilpailutustyökalulla. Tämän sivun yläreunasta löydät kattavan listauksen suosituimmista lainapalveluista sekä tiedot niiden esimerkkikoroista.

Kannattaa myös muistaa, että lopulta pienikorkoinen laina on edullinen vain, jos sen käyttää fiksusti. Myös pitkä maksuaika voi lopulta tehdä pienikorkoisestakin lainasta kalliimman, kun lainakustannukset kertautuvat laina-ajan mukaan.

Hae lainaa pienellä korolla kilpailuttamalla

Varmin tapa löytää mahdollisimman pieni korko vakuudettomalle lainalle on kilpailuttaa se. Tässä apuna ovat lainan kilpailutukseen käytettävät palvelut, joissa voi yhdellä hakemuksella hakea lainatarjoukset monilta pankeilta. Tässä omat suosituksemme:

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Rahalaitos-lainapalvelun logo

Summa

500 – 70.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4,5 – 20 %

Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 10,00%, Todellinen vuosikorko (APR) 10,71%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 228€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 728€.

 • Kilpailuttaa yli 30 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia
 • Mukana suomalaisia ja ulkomaisia pankkeja
 • 20 vuoden ikäraja

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Usein kysyttyä lainasta pienellä korolla

Miten löytyy pienikorkoinen laina?

Pienikorkoinen laina on mahdollista löytää kilpailuttamalla ja vertaamalla eri vaihtoehtoja. Jos etsit vakuudetonta lainaa, kannattaa lainat kilpailuttaa kilpailutussivun kautta, jotta yhdellä hakemuksella voi hakea tarjouksia useasta paikasta.

Kuka voi saada lainaa kaikkein pienimmällä korolla?

Lainan korko määräytyy henkilökohtaisen luottoarvion perusteella. Tästä johtuen pienintä korkoa tarjotaan niille, joiden luottoriski on pienin. Käytännössä tähän vaikuttaa hyvä taloustilanne, säännölliset tulot sekä puhdas luottotietorekisteri.

Miten nykyiseen lainaan voi saada pienemmän koron?

Vanhat lainat on mahdollista kilpailuttaa pyytämällä lainatarjousta useasta paikasta. Kilpailutussivun kautta voit valita yhdistäväsi vanhat lainat ja pyytäväsi niille uutta lainatarjousta.

Kuinka nopeasti pienikorkoista lainaa voi saada?

Pienikorkoisen vakuudettoman lainan voi parhaimmillaan saada alle yhdessä arkipäivässä tilille. Tyypillisesti kaikkinensa vakuudettoman lainan saamisessa kestää maksimissaan muutama arkipäivä ja vakuudellisessa lainassa pidempään esimerkiksi vakuuksien selvittelyn takia.


Scroll to Top