Venelaina kuvituskuva

Venelaina – Vertailu ja kilpailutus

Suunnitteletko oman veneen hankkimista, mutta kaipaisit siihen rahoitusta? Voit rahoittaa haluamasi paatin venelainalla ilman vakuuksia ostitpa sen sitten yksityiseltä myyjältä tai liikkeestä.   

Venelainan kilpailutus auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon eri lainantarjoajien joukosta. Lue tästä lisää eri vaihtoehdoista. 

 • Venelainat vertailussa
 • Venerahoitus ja eri vaihtoehdot
 • Vakuudettomien venelainojen kilpailutus
 • Lainaa jopa 70 000 euroa

Kilpailuta vakuudeton venelaina

Vakuudeton venelaina on kätevä vaihtoehto veneen rahoittamiseen. Venelainat ilman vakuuksia kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löydät omia tarpeitasi parhaiten vastaavan vaihtoehdon. 

Kun käytät lainanvälittäjää venelainan hakemiseen, välitetään hakemuksesi automaattisesti eri pankeille ja luotonmyöntäjille. Näin saat helposti tietoosi eri lainatarjoukset ja voit etsiä niiden joukosta edullisimman vaihtoehdon. 

Venelainan kilpailuttaminen netissä on helppoa: 

 1. Valitse palvelu, jonka kautta kilpailutat lainan
 2. Vertaile saamasi lainatarjoukset
 3. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto
 4. Täytä lainahakemus 
 5. Odota lainatarjouksen saapumista
 6. Halutessasi hyväksy lainatarjous 

Mitä vaihtoehtoja venelainan rahoittamiseen on?

Jos omat säästöt eivät riitä haluamasi veneen hankkimiseen, onneksi sen rahoittamiseen on monta vaihtoehtoa. Veneen voi rahoittaa joko veneliikkeen kautta haettavalla rahoituksella, pankin myöntämällä vakuudellisella lainalla tai pankin tai muun luotonmyöntäjän vakuudettomalla lainalla. 

Lisäksi vaihtoehtona on leasing-sopimus, jonka avulla veneen saa käyttöön tietyksi määräajaksi. Venerahoitus onnistuu tietenkin myös perinteisesti säästämällä, mikäli säästäminen on tuloillasi mahdollista.

Vakuudeton venelaina

Vakuudeton venelaina on joustava rahalaina, joka myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomia lainoja myöntävät pankit sekä muut luotonmyöntäjät ja lainanvälittäjät. 

Vakuudettoman venelainan etu on se, että saat lainapäätöksen nopeasti. Jos laina myönnetään, yleensä lainasumma maksetaan tilillesi viimeistään muutamassa arkipäivässä. Lisäksi vakuudettoman venelainan avulla saat veneen nimiisi saman tien. Vakuudetonta lainaa voi hakea helposti netissä. Suosittelemme käyttämään vakuudettoman venelainan hakemiseen jotain kilpailutuspalvelua, jonka avulla voi löytyä edullinen laina. Lainasopimus on henkilökohtainen, ja se  tehdään sinun ja valitsemasi lainantarjoajan välille.

Vakuudellinen venelaina

Vakuudellista venelainaa voi hakea pankista. Vakuudellinen laina on perinteinen pankkilaina, jonka myöntämisen edellytyksenä on vakuus, kuten asunto tai kiinteistöosake tai vaihtoehtoisesti takaaja. Vakuudellisuus tarkoittaa, että mikäli lainanottaja ei kykene maksamaan lainaa takaisin, on pankilla takuu, jonka kautta se saa lainatut rahat takaisin. 

Vakuudellinen laina voi olla vaihtoehto, kun haettava lainasumma on isompi, yleensä 10 000 eurosta ylöspäin. Vakuudellisen lainan voi saada vakuuden ja henkilötaustan perusteella. 

Vakuudellisen lainan korko on usein vakuudetonta lainaa matalampi, mutta lainan hakeminen on hitaampaa ja monimutkaisempaa. Myös vakuudelliset lainat kannattaa kilpailuttaa, jotta edullisin vaihtoehto löytyy. 

Leasing-sopimus

Autojen leasing-sopimukset ovat monelle tuttuja, mutta myös veneen voi vuokrata leasing-sopimuksella, jolloin maksat siitä kiinteän kuukausihinnan. Tyypillinen veneen leasing-sopimus on 24–60 kuukautta.

Leasing-venettä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä kaikkea perussopimukseen kuuluu ja mitä lisäpalveluita siihen voi lisätä. Esimerkiksi huolto- ja talvisäilytyspalvelut voi olla mahdollista sisällyttää sopimukseen. Leasing-veneellä on myös oltava vakuutus. 

Kun leasing-sopimus päättyy, yleensä vaihtoehtoina on joko veneen palauttaminen tai sen lunastaminen erikseen sovitulla hinnalla.

Halvin venelaina löytyy perkaamalla eri vaihtoehtoja

Venelainan hankkimiseen on monia eri rahoitusratkaisuja. Halvin venelaina löytyy vertailemalla eri vaihtoehtoja. Ennen venelainan hakemista kannattaa tutustua jokaisen vaihtoehdon hyviin ja huonoihin puoliin. 

Suosittelemme valitsemaan kilpailutuspalvelun, joka listaa mahdollisimman monta pankkia tai luotontarjoajaa. Toki voit myös hakea lainaa usean kilpailutuspalvelun kautta ja vertailla saamiasi tarjouksia. 

Lainojen kilpailutussivuilla on lainalaskuri, johon voit syöttää tarvitsemasi summan ja haluamasi laina-ajan. Hyödynnä venelaina laskuria, jonka avulla voit valita lainan määrän ja tuloihisi sopivat kuukausilyhennykset. 

Kun olet hankkimassa venettä lainaratkaisulla, ota huomioon seuraavat seikat:

1. Lainan korot ja kustannukset 

Koska lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, määrittävät lainantarjoajat jokaiselle hakijalle henkilökohtaisen koron, joka riippuu muun muassa hakijan tulotasosta, luottotiedoista, iästä, asumismuodosta ja vanhoista lainoista. 

Kun tarkastelet lainatarjouksen korkoja, kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon, sillä se kattaa kaikki lainan maksut ja kustannukset. 

2. Maksuaika

Mieti, mikä on itsellesi sopiva venelainan määrä ja minkä pituinen lainan maksuaika on realistinen. Ole tarkkana sen kanssa, mikä on lainan kuukausierä ja mikä on lainan maksuaika, johon sitoudut.

Kannattaa pitää mielessä, että lain mukaan lainaa voi lyhentää nopeammalla aikataululla kuin alun perin on sovittu. Voit halutessasi tehdä lisälyhennyksiä tai maksaa koko lainan kerralla pois, jolloin lainalle ei enää kerry lisää korkoja. 

3. Vakuudet

Jos olet hankkimassa tyyriimmän hintaluokan venettä, vaihtoehtoina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina. Jos haluat hakea vakuudellista lainaa, tarkista onko sinulla omaisuutta, jonka voit laittaa vakuudeksi, ja onko se sinulle sopiva vaihtoehto. 

Jos haluat veneen heti omiin nimiisi, siinä tilanteessa vakuudeton venelaina on ainut vaihtoehto. Vakuudellisen lainan kautta hankittu vene on aluksi yleensä lainan myöntäneen tahon nimissä.

4. Ostatko veneen yksityiseltä vai liikkeestä?

Yksityiseltä myyjältä ostettaessa vakuudeton venelaina on yleensä helpoin ratkaisu. Joissain tapauksissa vakuudellinen pankkilaina voi myös tulla kyseeseen. 

5. Veneeseen liittyvät muut kustannukset

Ennen lainan ottamista kannattaa selvittää, mitä muita kuluja veneen omistamiseen ja ylläpitämiseen liittyy. Ota siis huomioon venelainan kuukausierien lisäksi muut kustannukset. 

Veneen omistamiseen kuuluu niin vakuutusmaksut kuin myös huoltopalvelut sekä mahdolliset talvisäilytysmaksut ja veneen nostot ja laskut. Veneen käyttöön liittyviä kustannuksia, kuten polttoainetta ja satamamaksuja, ei myöskään pidä unohtaa. 

Parhaat lainojen kilpailutuspalvelut

Vakuudettoman venelainan kilpailuttaminen auttaa löytämään halvimman lainatarjouksen. Mitä suurempaa lainaa haet, sitä tärkeämpää lainojen vertaileminen on. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään. 

Pankkeja ja luotonmyöntäjiä on todella paljon. Jos pyydät lainatarjouksen jokaiselta toimijalta erikseen, kuluu siihen paljon aikaa. Kaikkein vaivattomin tapa on käyttää lainanvälittäjää, jolloin lainahakemuksesi välitetään automaattisesti jopa usealle kymmenelle eri toimijalle.  Kokonaisuudessaan parhaat lainankilpailutuspalvelut vakuudettoman venelainan hakemiseen ovat mielestämme Sortter ja Omalaina. Molemmissa palveluissa voit kilpailuttaa kätevästi useita pankkeja ja luotonmyöntäjiä.

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

Venelaina yhteishakijan kanssa

Vakuudetonta venelainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa. Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi nostaa mahdollisuuksia saada laina, sillä luotonmyöntäjän kannalta takaisinmaksukyky on varmempi. 

Yhteishakijan kanssa haetulle lainalle on mahdollista saada parempi korko ja ehdot. Lainaa voi potentiaalisesti myös saada enemmän, kun maksajia on kaksi. 

Yhteislainaa haetaan samalla tavalla kuin muutakin vakuudetonta lainaa. Lainahakemukseen täytetään molempien hakijoiden tiedot, joiden perusteella luotonmyöntäjä tekee tarjouksen.

Valitse itsellesi sopiva lainasumma ja maksuaika

Lainapalveluiden tarjoamat lainasummat ja maksuajat vaihtelevat. Tällä sivulla mukana olevista lainapalveluista voi hakea lainaa jopa 70 000 euroon saakka. 

Myös laina-aikojen haitari voi olla suuri. Lainalle voi hakea maksimissaan 20 vuoden maksuaikaa. Lainan kuukausierän ja maksuajan voi valita lainantarjoajan vaihtoehdoista itselle sopivaksi.

Valitse aina omaan talouteesi sopiva lainasumma ja maksuaika. Laske ennakkoon, että tilisi kestää lainan kuukausierän lisäksi veneen omistamiseen liittyvät muut kustannukset. 

Koskaan ei pidä ottaa lainaa, joka on liian suuri tai jonka maksuaika liian pitkä. Kiinnitä myös huomiota lainan korkoihin, joista voi muodostua merkittävä summa etenkin pitkällä laina-ajalla. 

Miten valita sopiva lainan määrä ja maksuaika?

 • Laske kuukausittaiset tulosi verojen jälkeen ja vähennä niistä kiinteät kuukausittaiset kulut, kuten elinkustannukset, vakuutukset ja muut välttämättömät maksut. 
 • Laske paljonko voit realistisesti lyhentää lainaa kuukaudessa.
 • Varmista, että pakollisten menojen ja lainan kuukausierän jälkeen käyttöösi jää vielä ylimääräistä yllättävien menojen varalle. 
 • Hae ainoastaan sellaista lainasummaa ja laina-aikaa, jonka oma taloutesi kestää.

Tällä sivustolla voit vertailla eri lainapalveluita, joista voit hakea vakuudetonta venelainaa 100 € – 70 000 € välillä. Laina-aika on yleensä 1–15 vuotta, joskus jopa 20 vuotta. Edullinen venelaina löytyy helpoiten kilpailuttamalla. 

Venelainan korot ja muut kustannukset

Venelainaa hakiessa korot ja maksut saattavat aluksi vaikuttaa hämmentäviltä, sillä jokainen pankki ja lainayhtiö voi ilmoittaa ne eri tavalla. Todellisen vuosikoron perusteella lainojen vertaileminen on kuitenkin yksinkertaista. 

Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ovat kaksi eri asiaa. Lainaa valitessa kannattaa aina tarkastella sekä nimelliskorkoa että vuosikorkoa, mutta vuosikorko on näistä tärkeämpi. 

Nimelliskorko on pankin tai luotonmyöntäjän määrittelemä korko lainalle. Nimelliskorko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, jolloin se on sidottu viitekorkoon. 

Lainan vuosikorko tarkoittaa lainan todellisia kustannuksia, eli siihen sisältyy koron lisäksi kaikki muut kulut, kuten tilinhoitomaksu, käsittelymaksut ja mahdollinen kertaluonteinen avausmaksu. 

Huomioi myös lainan kokonaiskustannukset, jotka muodostuvat todellisen vuosikoron, lainasumman ja laina-ajan perusteella. Mitä suurempi lainasumma ja mitä pidempi laina, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannukset nousevat pitkällä aikavälillä. 

Usein kysyttyä venelainasta

Miten veneen voi rahoittaa?

Venelainan voi rahoittaa monella eri tapaa. Vaihtoehtoina on veneliikkeen kautta haettava rahoitus, pankin myöntämä vakuudellinen laina tai pankin tai muun lainantarjoajan kautta haettu vakuudeton laina.

Miten venelainat voi kilpailuttaa?

Vakuudettoman venelainan kilpailutus onnistuu helposti netissä; voit käyttää lainojen kilpailutukseen erikoistuneita lainanvälittäjiä, jotka välittävät lainahakemuksesi automaattisesti eri pankeille ja lainapalveluille. Esittelemme tällä sivulla lainanvälittäjiä, joiden avulla voit kilpailuttaa venelainan. 
Vaihtoehtoisesti voit pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset manuaalisesti eri pankeilta, mutta se on huomattavasti hitaampaa.

Miten löytyy halvin venelaina?

Halvin venelaina löytyy kilpailuttamalla eri pankkien ja lainapalveluiden tarjoamat lainat. Kilpailuttamalla saat henkilökohtaisen lainatarjouksen usealta eri taholta, ja saamiesi tarjousten perusteella voit valita itsellesi parhaiten sopivan tarjouksen.
Kun arvioit lainatarjouksia, ota huomioon lainan vuosikorko, sillä se sisältää nimelliskoron lisäksi myös muut maksut ja kulut.

Kuinka paljon venelainaa voi saada?

Vakuudellisilla lainoilla ei teoriassa ole ylärajaa. Vakuudetonta venelainaa voi yleensä saada enintään 70 000 euroa. Jokaisella pankilla ja luotonmyöntäjällä on omat maksimirajansa.

Mikä on venelainan maksuaika?

Vertailussamme mukana olevista lainapalveluista voi saada lainaa enintään 20 vuoden maksuajalla. Voit itse määritellä omaan budjettiisi sopivan maksuajan, kunhan se sopii lainantarjoajan ehtoihin.

Onko venelainan saamiseen ikäraja?

Suuri osa vakuudettomia lainoja myöntävistä yrityksistä myöntää lainoja vähintään 20-vuotiaille. Joissakin tapauksissa vakuudettoman lainan voi saada jo 18-vuotiaana, mutta taloudellisen tilanteen on oltava kunnossa. Näet vertailussamme mukana olevien lainapalveluiden alaikärajan.

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top