Omalaina kokemuksia ja arvostelu

Omalaina on lainojen kilpailutukseen tarkoitettu kotimainen lainanvälityspalvelu. Keräsimme kasaan Omalaina kokemuksia ja listasimme palvelun hyvät ja huonot puolet.

Omalaina.fi on monelle tuttu TV:n mainoskatkoilta, mutta miten lainan kilpailutus palvelussa oikeasti toimii? Lue kaikki, mitä sinun pitää tietää ennen lainan hakemista.

Omalaina pähkinänkuoressa

Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

Omalaina on kotimaisen LVS Brokers OY:n omistama lainavertailupalvelu, jossa lainanhakijat voivat kilpailuttaa kerralla jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää löytääkseen edullisimman lainan.

Laina on helppo kilpailuttaa Omalaina.fi:ssä, oli sitten hakemassa pienempää tai isompaa vakuudetonta lainaa. Palvelun kautta voi tehdä hakemuksen montaa muuta lainapalvelua laveammin ehdoin – eli lainan summalle on laajemmat rajat, ja laina-aikaakin voi hakea tavallista pidempään.

Omalaina.fi on monelle suomalaiselle tuttu myös TV:n mainoskatkoilta, sillä alustaa on mainostettu paikoin varsin hanakastikin. Yhtiö on luotettu ja turvallinen.

Etuna muihin lainavertailuihin verrattuna on, että Omalainan palvelussa on mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja, kuten Aktia sekä POP-pankki. Lainan kilpailutus on siis aidosti monipuolinen.

Omalainan hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Mukana paljon luotettavia lainapalveluita ja myös perinteisiä pankkeja
 • Mahdollisuus hakea pientä tai isoa lainaa
 • Lainoihin ei tarvita vakuuksia
 • Auttaa löytämään halvimman mahdollisen koron henkilökohtaisesti
 • Lainahakemuksen jättämiseen on muita alustoja kevyemmät ehdot

Parannettavaa

 • Korko riippuu täysin hakijan tiedoista ja lainayhtiöiden tarjouksista
 • Osa käyttäjistä on valittanut, että Omalainan mainonta on liian aggressiivista

Lainan hakeminen Omalaina-palvelussa

Omalainan kautta on helppo kilpailuttaa edullinen laina ilman vakuuksia. Sen sijaan, että hakisit lainaa vain yhdestä pankista, voit antaa Omalainan hakea edullisemman lainan puolestasi.

Omalainan kilpailutus on täysin maksuton, eikä edes maksetusta lainasta peritä ylimääräistä komissiota. Tuottonsa Omalaina saa suoraan lainayhtiöiltä, joten sinä et maksa ylimääräistä. Hakemuksen täyttäminen ei myöskään sido mihinkään, vaan voit valita ottavasi lainaa vain, jos saat tarpeeksi hyvän tarjouksen.

Lainan kilpailutuksessa ei myöskään mene kauaa – toisin kuin manuaalisessa lainakilpailutuksessa. Yhden hakemuksen taktiikka on huomattavasti nopeampi ja helpompi vaihtoehto.

Kaikki Omalainan kautta kilpailutetut lainat ovat vakuudettomia. Sinun ei siis tarvitse asettaa omaisuuttasi lainan pantiksi.

1. Täytä lainahakemus halutulle summalla Omalaina-palvelussa

Kuvakaappaus Omalainan lainahakemuksesta

Lainan kilpailutus alkaa täyttämällä lainahakemuksen. Ensimmäisenä lainahakemuksella kysytään haettua lainasummaa, laina-aikaa sekä yhteystietoja.

Näet lainasummaa ja laina-aikaa valitessa myös arvioidun kuukausierän, mutta muista, että vasta henkilökohtaisista lainatarjouksista selviää todellinen lopullinen lainaerä.

Tehdessäsi annat myös Omalainalle luvan olla yhteydessä lainatarjouksiin liittyen, sekä tietenkin luvan välittää lainahakemuksesi eteenpäin kilpailutusta varten.

2. Täytä tiedot taloudestasi ja veloistasi

Kuvakaappaus Omalainan lainahakemuksesta, kysymyksiä asumisesta ja työstä

Kun jatkat hakemusta, sinulta kysytään myös tietoja tuloistasi sekä elämäntilanteestasi. Voit myös syöttää tiedot mahdollisista vanhoista poismaksettavista lainoista suoraan hakemuksella.

Jatkokysymysten avulla Omalaina pystyy välittämään lainatarjouksesi eri pankeille ja luotonmyöntäjille, jotka voivat halutessaan tarjota tai olla tarjoamatta lainaa.

Lainalle voi tässä vaihessaa ottaa myös halutessaan yhteishakijan, jolloin tarjottava korko voi olla pienempi.

3. Omalaina hakee puolestasi tarjoukset jopa 30 pankilta ja luotonmyöntäjältä

Jätettyäsi lainahakemuksen Omalaina välittää sen jopa 30 eri pankille ja luotonmyöntäjälle. Ideana on, että hakemalla lainaa usealta lainantarjoajalta voisit saada mahdollisimman hyvän koron.

Ensimmäiset lainatarjoukset saa palvelun kautta jo lähes välittömästi hakemuksen täyttämisen jälkeen. Voit vertailla saapuvia lainatarjouksia kätevästi niiden korkotietojen perusteella ja poimia halvimman mahdollisen lainan tarpeisiisi.

Helpoiten vertaat saapuneet lainatarjoukset niiden todellisen vuosikoron avulla. Se sisältää heti samalla kertaa sekä lainaan liittyvän nimelliskoron että muut kustannukset, kuten perustamismaksun ja tilinhoitomaksun.

Lainojen yhdistäminen Omalainan palvelussa

Omalainaa voi käyttää myös yhdistelylainan kilpailuttamiseen. Jos sinulla on kalliita pikavippejä, kulutusluottoja tai muita lainoja, voi yksi isompi yhdistelylaina usein säästää rahaa.

Omalaina.fi-palvelussa voit ilmoittaa kaikki aiemmat lainat, ja niiden jäljellä olevat lyhennykset. Sen jälkeen voit hakea yhdistelylainaa valituille lainoille.

Omalaina ei itse tarjoa myöskään yhdistelylainaa, vaan kilpailuttaa sen yhteistyöpankkien ja luotonmyöntäjien kesken. Tarkat prosessit eri luotonmyöntäjien kesken hieman vaihtelevat. Osa saattaa maksaa puolestasi vanhat lainat pois, mutta toiset maksavat rahat suoraan tilillesi.

Ennen yhdistelmälainan kilpailutusta on tärkeää tarkastaa kaikki nykyisten lainojen korot ja kulut. Kun tiedät nämä tarkalleen, voit kilpailuttaa lainan Omalainassa ilman sitoumuksia. Lainatarjous kannattaa tietenkin hyväksyä vain, jos kokonaiskorko ja kulut laskisivat.

Omalainan yhteistyökumppanit

Omalainan, ja sen taustalta löytyvän LVS Brokers OY:n kilpailutusalusta on yksi kaikkein laajimmista. Palvelussa on mukana nimittäin jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää. Kuten Omalainan mainoksessa oleva nainenkin sanoo, laajan kilpailutuksen avulla voi helposti löytää halvimman vaihtoehdon.

Erilaisten nettipankkien ja luotonmyöntäjien ohella mukana on myös ainakin kaksi perinteistä suomalaista pankkia, Aktia sekä POP Pankki. Saat siis lainan kilpailutettua monipuolisesti sekä kotimaisten lainantarjoajien että ulkomaisten lainapalveluiden kesken.

Tästä löydät kuvan kaikista Omalainan sivulla esitellyistä yhteistyökumppaneista:

Omalainan yhteistyökumppaneita

Omalainan korko – Aina henkilökohtainen korkotarjous

Omalaina ei ole luotonmyöntäjä – eli se ei itse myönnä lainaa. Sen sijaan Omalaina kilpailuttaa lainan puolestasi eri luotonmyöntäjien kesken ja hakee sinulle henkilökohtaisen koron.

Alin mahdollinen nimelliskorko, jonka Omalainan kilpailutuksen kautta voi lainalle kirjoitushetkellä saada, on 4,19 %. Huomaa kuitenkin, että keskimäärin korot ovat tätä suuremmat, eikä mitään tiettyä korkotasoa voida taata.

Suurin mahdollinen nimelliskorko, joka lainalla voi olla, on 20 %. Tämä on myös Suomen lainsäädännön asettama maksimilainakatto.

Omalaina hakee aina lainatarjoukset jättämiesi tietojen perusteella. Tämän ansiosta saat siis aitoja sinulle kohdistettuja tarjouksia.

Saako Omalainan kilpailutuksen avulla lainaa oikeasti halvemmalla?

Omalainan lainakilpailutus auttaa usein saamaan lainaa halvemmalla. Kun lainan kilpailuttaa, voittaa vain halvinta korkoa tarjoava lainayhtiö – tämän vaihtoehdonhan sinä valitset kaikkein todennäköisimmin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kilpailutuksessa ei voi millään olla mukana ihan jokainen pankki ja luotonmyöntäjä.

Omalainan etuna on, että palvelussa on mukana todella monia luotonmyöntäjiä. Yksi vaihtoehto on myös kokeilla muita kilpailutuspalveluita, kuten Sortteria, Lendoa tai Zmartaa.

Mitä lainoja Omalainalta voi hakea?

Omalainan kautta on mahdollista hakea monipuolisesti erilaisia lainoja. Koska kaikki lainat ovat vakuudettomia, ei niiden käyttökohdetta varsinaisesti rajoiteta millään tavalla.

Yksi suosituimmista lainatyypeistä on yhdistelylaina. Sen avulla voit maksaa vanhat korkeakorkoiset lainat pois, ja säästää rahaa yhdistämällä ne yhdeksi isommaksi ja edullisemmaksi lainaksi.

Lainaa voi hakea palvelussa täysin omien tarpeiden mukaan, esimerkiksi remonttiin, lomamatkaa varten, autolainaksi tai vapaa-ajan asunnon rahoitusta varten. Vakuudetonta lainaa voi hakea ihan tavallisiin arjen hankintoihin ja menoihin.

 • Haettava lainasumma voi olla 100 – 60 000 €
 • Laina-aika voi olla 1 vuodesta 20 vuoteen

Omalainan yrityslaina

Omalainan lainavalikoimaan kuuluvat yksityislainojen ohella myös yrityslainat. Klikkaamalla lainanhakusivulta lainahakemuksen tyypiksi “Yrityslaina” voit kilpailuttaa yrityksen vakuudettoman lainan vaivattomasti.

Omalainan yrityslainakilpailutuksen avulla yrityslainan voi kilpailuttaa tarvittaessa nopeallakin aikataululla, jos rahantarve on äkillinen.

Luottokortti

Toisin kuin monet muut lainan kilpailutuspalvelut, Omalaina ei ole tarkoitettu ainoastaan kulutusluottojen kilpailuttamiseen. Näiden lisäksi palvelussa voi nimittäin kilpailuttaa samalla kertaa myös luottokortin.

Erityisesti pienempään lainatarpeeseen luottokortti voi joskus olla fiksumpi vaihtoehto kuin vakuudeton laina. Luottokortin korko saattaa olla pidemmällä aikavälillä korkeampi, mutta tarjolla on usein noin kuukauden verran korotonta maksuaikaa.

Omalainan luottokorttikilpailutuksessa on niin ikään mukana useita pankkeja, joten voit saada yhdellä hakemuksella useamman tarjouksen luottokortista tai vakuudettomasta lainasta.

Kuka voi saada lainaa Omalainan kilpailutuksesta?

Omalaina.fi-palvelussa ehdot lainan hakemiseen ovat muita vastaavia palveluita selvästi kevyemmät. Lainahakemuksen voi täyttää melkein kuka tahansa, mutta on täysin lainayhtiöistä ja pankeista kiinni, heruuko lainatarjouksia.

Omalainan hakemuksen voi täyttää, kun nämä ehdot täyttyvät:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus ja pankkitili

Vaikka luottotiedot olisivat menneet, Omalainan kilpailutukseen voi jättää lainahakemuksen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ylivoimaisesti suurin osa pankeista ja luotonmyöntäjistä kieltäytyy tarjoamasta lainaa ilman luottotietoja. Lisäksi kannattaa miettiä, miksi luottotiedot ovat alun perin menneet, ja kestäisikö talous uutta lainaa.

On siis täysin Omalainan pankeista ja yhteistyökumppaneista kiinni, saako lainaa haluamalleen summalle. Jos tarjotun summan verran ei voida tarjota lainaa, lainayhtiöt voivat myös tehdä vastatarjouksia pienemmälle summalle.

Nämä asiat edesauttavat lainan saamista merkittävästi:

 • Säännölliset tulot: Lainaa on todella vaikea saada ilman säännöllisiä tuloja. Näihin tuloihin lasketaan kaikki palkka- ja eläketulot sekä mahdolliset tuet. Eri yhtiöt voivat kuitenkin käsitellä erilaisia tuloja eri tavoin. Esimerkiksi työttömän voi olla selvästi vaikeampi saada lainaa.
 • Korkeampi ikä: Monen luotonmyöntäjän oma ikäraja on yli 20 vuotta. Vaikka 18-vuotias voikin jättää hakemuksen Omalainalle, voi lainan saaminen pankeilta olla selvästi vaikeampaa.
 • Omistusasunto: Omistusasunto on usein lainanmyöntäjän silmissä merkki luotettavuudesta.
 • Yhteishakija: Mahdollinen lainan yhteyshakija voi auttaa saamaan lainaa.

Lopulta lainatarjoukset perustuvat aina taloudelliseen kokonaisarvioon hakijasta.

Onko Omalaina turvallinen?

Omalaina on turvallinen lainan kilpailutuspalvelu. Se ei itse tarjoa lainaa, vaan ainoastaan etsii halvimman mahdollisen lainan ja koron eri pankkien ja luotonmyöntäjien kesken.

Omalaina.fi:n taustalta löytyy kotimainen LVS Brokers Oy, joka on yritystietojen mukaan ollut toiminnassa jo vuodesta 2012 saakka.

2022 keväällä yhtiö kertoi, että sen taustayhtiö siirtyy ruotsalaisen Sambla AB:n omistukseen. Omalaina kuitenkin jatkaa toimintaansa ihan samaan tapaan. Oletuksena kuitenkin on, että palvelu saattaa jossain vaiheessa laajentua useammillakin pankeilla ja luotonmyöntäjillä yritysoston myötä.

Omalainan ohella samaan Sambla Groupiin kuuluu mm. Rahalaitos.

Omalaina.fi yhteystiedot

Jos haluat ottaa yhteyden Omalainan asiakaspalveluun, onnistuu se seuraavasti:

 • Puhelin: 09-42550540
 • Sähköposti: asiakaspalvelu(at)omalaina.fi
 • Aukiolo: Ma: 9:30-16:30, Ti-To: 9:00-16:30, Pe: 9:00-15:00

Omalaina kokemuksia – Yhteenveto

Omalaina on kaikin puolin erinomainen lainan kilpailutuspalvelu. Jos vakuudetonta lainaa tarvitsee, voi Omalainan kilpailutuksella varmistaa, että sille saa mahdollisimman edullisen koron.

On hyvä muistaa, ettei Omalainankaan lainavertailussa ole mukana kaikkia pankkeja. Hakiessasi lainatarjousta Omalainan kautta kilpailutat kuitenkin jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää – ja tähän joukkoon kuuluu niin perinteisiä pankkeja kuin luotonmyöntäjiäkin.

Käyttäjien kokemukset Omalainasta ovat pääosin positiivisia. Koska Omalaina toimii vain lainojen välittäjänä, riippuu kokemus paljon myös siitä, millaisia tarjouksia lainanhakija saa. Tässä vaikuttaa eniten lainanhakijan tiedot, sillä lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia.

Jos siis kaipaat vakuudetonta lainaa, ja haluat kilpailuttaa lainan yhdellä suosituimmalla alustalla, tarjoaa Omalaina tähän kelpovaihtoehdon.

Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Usein kysyttyä Omalaina.fi-palvelusta

Onko Omalaina luotettava?

Omalaina on luotettava palvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi. Saat siis yhdellä hakemuksella kilpailutettua jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää. Tarjottu korko on aina henkilökohtainen ja perustuu luotonmyöntäjien luottoarvioon hakijasta.

Miksi lainan kilpailutus Omalainalla kannattaa?

Etuna lainan kilpailuttamisessa on, että voit löytää halvimman tarjouksen eri lainojen joukosta. Kun teet Omalainalla lainahakemuksen, sen välitetään palvelun lukuisille yhteistyökumppaneille. Sinä voit poimia halvimman lainan todellisen vuosikoron perusteella.

Onko Omalainan käyttö maksutonta?

Kyllä on. Lainan kilpailutus ja hakemuksen jättäminen on täysin maksutonta. Omalaina saa palkkionsa luotonmyöntäjiltä.

Kuka voi hakea lainaa Omalainan kautta?

Omalaina-palvelusta voi hakea lainaa, jos omaa suomalaisen henkilötunnuksen ja on yli 18-vuotias. Lainapäätökset ovat kuitenkin luotonmyöntäjien harkinnan alaisia.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top