
Edullinen laina ilman vakuuksia
Onko etsinnässä edullinen laina ilman vakuuksia? Taloudellinen auttaa sinua vertaamaan pankit, luotonmyöntäjät ja lainasivustot yhdessä paikassa.
Mistä löytyy edullisin vakuudeton laina, ja mitä kaikkea hakijan on otettava huomioon? Keräsimme vakuudettomia lainoja tarjoavat palvelut yhteen ja listasimme kaiken, mitä täytyy tietää ennen lainan hakemista.
- Löydä edullinen laina ilman vakuuksia tästä
- Vakuudeton laina on yksinkertainen lainatuote
- Lue lainahinnastoa oikein
- Millainen on edullinen korko?
- Edullinen laina ilman vakuuksia oman talouden ehdoilla
- Kuka voi saada edullista lainaa?
- Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa kokonaiskustannuksiin
- Lainojen kilpailutus voi auttaa löytämään halvimman lainan
- Hae edullista lainaa ilman vakuuksia
- Usein kysyttyä
Löydä edullinen laina ilman vakuuksia tästä
Löydä edullinen laina ilman vakuuksia vertaamalla eri lainasivustot keskenään. Voit jaotella vakuudettomia lainoja myös valitsemalla halutun lainasumman sekä rajaamalla vaihtoehtoja ikärajan mukaan.
Mahdollisimman halpa laina ilman vakuuksia löytyy yleensä kilpailuttamalla. Tällöin voit yhdellä hakemuksella hakea lainaa useasta pankista ja löytää mahdollisimman pienikorkoisen lainan.
Vakuudeton laina on yksinkertainen lainatuote
Laina ilman vakuuksia on yksinkertainen lainatuote, jota on helppo hakea. Se ei vaadi lainaneuvotteluita tai useiden päivien odottelua, vaan voit saada lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilille jopa saman päivän aikana.
Vakuudeton laina on kuitenkin tyypillisesti aina vakuudellista lainaa kalliimpi. Lainanhakijan onkin aina oltava erityisen tarkkana, kun harkinnassa on vakuudeton laina. Liian kalliiseen korkoon ei kannata sitoutua.
- Lainaa ilman vakuuksia voi hakea 100 eurosta 70 000 euroon
- Lainapäätös perustuu henkilökohtaiseen luottokelpoisuuden arviointiin
- Lainan voi allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla
Käyttökohdetta ei rajata
Laina ilman vakuuksia on myös siitä hyvä lainatuote, että sen käyttökohdetta ei rajata. Koska omaisuutta ei käytetä vakuutena, voi yhdellä hakemuksella hakea lainaa kaikkiin arjen tarpeisiin.
Keräsimme listaan muutamia esimerkkejä mahdollisista vakuudettoman lainan käyttökohteista:
Laina-aika on päätettävissä vapaasti

Useimmat pankit ja luotonmyöntäjät antavat lainanhakijan päättää melko vapaasti, kuinka pitkän maksuajan he haluavat lainalleen. Pisimmillään vakuudettomiin kulutusluottoihin on tarjolla noin 20 vuoden laina-aikoja, ja yleensä minimilaina-aika on 1 vuoden.
Laina-aikaa valitessa on tärkeää valita sellainen maksuaikataulu, joka sopii omaan talouteen. Ei ole mitään järkeä sitoutua liian isoon kuukausierään, jos sitä ei pysty maksamaan takaisin.
Laina-ajan ei kuitenkaan kannata olla liaan pitkäkään. Silloin maksat turhaan lainasta ylimääräistä pitkässä juoksussa, kun korot juoksevat pidempään.
Huom! Lainaa on aina mahdollista lyhentää myös sovittua aikataulua nopeammin ilman lisäkuluja. Ylimääräiset lyhennykset yleensä lyhentävät automaattisesti laina-aikaa. Mahdolliset muutokset lainan kuukausierään on sovittava erikseen asiakaspalvelun kautta.
Lue lainahinnastoa oikein
Lainanhakijan on äärimmäisen tärkeää ymmärtää, miten laina ilman vakuuksia hinnoitellaan. Halvin vakuudeton laina ei löydy vain nimelliskorkoa katsomalla, vaan hinnastosta on otettava huomioon myös muut kulut.
Kaikkein helpoiten lainojen vertailu onnistuu todellista vuosikorkoa tarkastelemalla. Kun kilpailutat lainasi esimerkiksi OmaLainan kautta *, näet kaikki tarjotut lainat listassa aina nimenomaan todellisen vuosikoron perusteella. Se näyttää kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut yhdessä.
Tulkitse lainahinnastoa oikein:
- Nimelliskorko: Tämä on lainan henkilökohtainen korko hakijalle. Nimelliskorko vaihtelee aina hakijan taloudellisen tilanteen ja luottoluokituksen perusteella.
- Perustamismaksu: Joskus lainasta joutuu maksamaan perustamismaksun. Etenkin pienemmissä lainoissa se voi kasvattaa todellista vuosikorkoa yllättävän paljon. Ole siis tarkkana.
- Lainanhoitomaksut: Nämä ovat kuukausittaisia maksuja, joita lainasta peritään koron ohella. Yleensä kuukausittaiset maksut menevät puhtaasti lainasumman mukaan hinnaston perusteella.
- Erinäiset palvelumaksut: Esimerkiksi eräpäivän siirrosta, paperilaskusta, muistutuslaskusta tai asiakaspalvelusoitosta voidaan periä kuluja. Nämä kaikki näet aina lainayhtiön hinnastosivulla. Näitä ei kuitenkaan lasketa varsinaisiksi lainan kuluiksi, sillä ne eivät ole “pakollisia” suoraan lainaan kuuluvia maksuja.
Millainen on edullinen korko?
Mahdollisimman edullinen laina ilman vakuuksia löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla, mutta mikä on oikeasti edullinen korko?
Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että kaikki eivät yksinkertaisesti voi saada lainaa samalla korolla. Siksi yhden hakijan saama alhainen korko voikin olla toiselle lainanhakijalle silkka mahdottomuus.
Yleisesti ottaen alle 10 %:n korolla varustettua vakuudetonta lainaa voitaisiin pitää suhteellisen edullisena lainana – joskaan tällaisenkaan lainan ottaminen ei usein ole fiksua oman talouden hoidon kannalta. Mieluiten lainan koron tulisi kuitenkin olla vielä alhaisempi.
Aina lainaa ilman vakuuksia ei voi saada niin alhaisella korolla kuin haluaisi. Silloin kannattaa pohtia, pystyisikö rahoitustarpeen hoitaa mieluummin vaikka säästämällä tai hakemalla vakuudellista lainaa.
Joskus laina ilman vakuuksia on ainut vaihtoehto, eikä muita rahoitusmahdollisuuksia vain löydy, ja silloin tärkeää on löytää ainakin mahdollisimman edullinen laina. Laita siis hakemuksesi kilpailutussivun kautta tai tee hakemukset vaikka useaan tällä sivulla mainittuun lainapalveluun löytääksesi halvimman vakuudettoman lainan.
Näissä palveluissa voit kilpailuttaa vakuudettoman lainan ilman sitoumuksia
Edullinen laina ilman vakuuksia oman talouden ehdoilla
Laina ilman vakuuksia täytyy aina räätälöidä omaan talouteen sopivaksi. Halpakaan laina ei ole hyvä, jos siinä ei ole omaan talouteen sopivat parametrit esimerkiksi lainasumman tai laina-ajan osalta.
Luottoa haettaessa lainayhtiöt tekevät aina kokonaisvaltaisen luottokelpoisuusarvion. Aina lainaa ei siis ole mahdollista saada, niin paljoa tai niin pienellä korolla, kuin haluaisi. Silloin on tärkeää pohtia, kannattaako lainaa silti ottaa.
Listauksemme lainayhtiöt tukevat myös vanhojen lainojen yhdistämistä. Voit samalla hakemuksella räätälöidä itsellesi sopivan lainapaketin, jossa osa summasta voidaan käyttää vanhojen lainojen maksuun ja osa vaikka uuteen rahoitustarpeeseen. Muista kuitenkin, että lainojen yhdistäminen kannattaa vain, jos saat aiempaa paremman koron. Uutta lainaa ei pitäisi ottaa, jos edellisistä ei pysty selviytymään.
Lainoihin on tarjolla myös monia lisäpalveluita
Pelkän lainan ohella tarjolla on usein myös erilaisia lisäpalveluita. Lainayhtiöt voivat tarjota lainan kylkeen esimerkiksi vakuutusta työttömyyden tai sairastumisen varalta.
Lisäksi lainoihin voi joskus saada lyhennysvapaita kuukausia, korkovapaita kuukausia tai muita lainan takaisinmaksusuunnitelmaan vaikuttavia sopimuksia.
Tärkeintä on aina tutustua lisätuotteiden ehtoihin tarkasti. Missä kaikissa tilanteissa esimerkiksi takaisinmaksuvakuutus on voimassa, tai paljonko lyhennysvapaan kuukauden takia pitäisi maksaa ylimääräistä?
Kuka voi saada edullista lainaa?
Lainojen korko perustuu lähes aina henkilökohtaiseen luottoluokitukseen. Mitä parempi taloudellinen tilanne ja luottokelpoisuus hakijalla on, sitä edullisemmin lainaa on mahdollista saada.
Toisin sanoen, mitä luotettavampana luottoyhtiö pitää, että laina maksetaan takaisin, sitä alhaisempaa korkoa voidaan tarjota. Samalla tämä tarkoittaa, että esimerkiksi luottotietonsa menettäneen on todella vaikeaa saada lainaa, saati saada lainaa edullisesti.
Myös esimerkiksi ikä voi vaikuttaa tarjottuihin lainoihin. Yleisesti nuoret ovat valitettavasti lainayhtiöiden silmissä “epäluotettavampia” asiakkaita, koska kokemusta taloudenhoidosta ei ole kertynyt niin paljoa. Toisaalta myös eläkeläisen voi olla joskus vaikea saada vakuudetonta lainaa edullisesti.
Näin voit itse vaikuttaa lainan hintaan
Omaa taloudellista tilannetta on vaikea kääntää ympäri silloin, kun rahantarve yllättää. Lainan hintaan on kuitenkin joskus mahdollista vaikuttaa, tai ainakin edesauttaa mahdollisimman hyvän lainatarjouksen saamista.
- Ilmoita taloutesi tiedot täsmällisesti ja oikein. Hakemuksella kannattaa ilmoittaa tiedot aina mahdollisimman tarkasti. Lainayhtiöt pyytävät usein esimerkiksi tuloista liitteitä, joten huijaaminen ei edes auttaisi. Kun täytät tiedot oikein, vältyt epäselvyyksiltä ja vaikutat lainayhtiön mielestä luotettavammalta.
- Ota yhteishakija mukaan lainaan. Kun lainaa hakee ilman vakuuksia, voi takaajana toimiva yhteishakija auttaa saamaan edullisemman koron. Tällöin haet lainaa yhdessä toisen kanssa, ja voitte saada paremman tarjouksen.
- Aloita säästäminen ja budjetointi. Oman talouden hallinta ja säästäminen voi auttaa saamaan lainaa paremmilla ehdoilla, ja usein ehkäistä lainatarvettakin.
- Hanki lisätuloja netistä. Netistä on yllättävän helppo saada pieniä lisätuloja. Tienaamalla netistä lisätuloja, voit ilmoittaa nämä tulot myös lainahakemuksella ja mahdollisesti saada paremman koron.
- Harkitse vakuudellista lainaa. Jos mahdollista, voi vakuudellinen laina olla hieman isompiin lainatarpeisiin parempi ja edullisempi vaihtoehto.
Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa kokonaiskustannuksiin
Vaikka lainan korko olisi alhainen, saattavat kokonaiskustannukset kasvaa isoiksi, jos laina-aika venyy pitkäksi. Siksi lainaa ilman vakuuksia kannattaisi ottaa vain järkeällä laina-ajalla, jotta korot eivät pääse juoksemaan pidemmäksi aikaa.
Etsiessäsi edullista lainaa ilman vakuuksia suosittelemme vahvasti kiinnittämään huomiota myös kokonaiskustannuksiin. Todellisen vuosikoron avulla voit poimia edullisimman lainan, mutta laske myös kokonaiskustannukset auki laina-ajan valinnan jälkeen.
Räätälöi sinulle sopiva maksuaika:
- Laske kaikki kuukausittaiset tulosi yhteen
- Vähennä näistä verot ja pakolliset kustannukset, kuten ruoka- ja asumiskustannukset
- Laske, että budjetti riittää lainan kuukausierään, ja rahaa jää hieman ylimääräistäkin
Lainojen kilpailutus voi auttaa löytämään halvimman lainan
Kun tavoitteena on löytää mahdollisimman halpa laina ilman vakuuksia, on lainojen kilpailutus yleensä paras mahdollinen vaihtoehto. Kilpailuttaminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että lainatarjousta haetaan yhden pankin sijaan useasta eri paikasta.
Kilpailutuksen voi hoitaa periaatteessa manuaalisesti, mutta tämä voi olla erittäin työlästä. Apuna on nykyään onneksi liuta erilaisia lainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita.
Taloudellinen.fi on arvioinut näistä useita, ja pääset lukemaan arvosteluita ja kokemuksia tästä:
Hae edullista lainaa ilman vakuuksia
Vakuudettoman lainan hakeminen on lopulta varsin yksinkertaista. Kilpailuttamalla voit varmistaa, että löydät mahdollisimman halvan vaihtoehdon eri pankkien ja luotonmyöntäjien tarjoamien kulutusluottojen joukosta.
Lainaa pitäisi ottaa vain harkittuun tarpeeseen. Laina ilman vakuuksia ei ole ratkaisu rahaongelmiin, vaan sen avulla voi rahoittaa erilaisia projekteja tai yllättäviä tilanteita.
Jos tarvitset edullista lainaa ilman vakuuksia, toimi näin:
Kaikkein edullisin vakuudeton laina löytyy yleisesti kilpailuttamalla. Kun laitat pankit kilpailemaan sinusta, voit saada parhaan mahdollisen koron ja edullisimman hinnan.
Kokeile esimerkiksi OmaLainaa * tai vertaa kaikki lainapalvelut yltä.
Käytit sitten kilpailutuspalvelua, tai hait suoraan lainatarjousta useasta paikasta, jatkuu halvimman lainan metsästäminen vertaamalla vaihtoehtoja.
Muista, että todellinen vuosikorko on paras mittari eri lainavaihtoehtojen vertailuun.
Kun sopivin ja edullisin lainatarjous on löytynyt, on aika tehdä sopimus suoraan pankin tai lainayhtiön kanssa.
Sopimuksen pääset yleisesti allekirjoittamaan pankkitunnuksillasi, ja rahat saa tilille jopa saman päivän aikana.
*Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.
Usein kysyttyä
Edullisin laina on mahdollista löytää lainat kilpailuttamalla. Tämä onnistuu monen tällä sivulla listatun palvelun kautta: voit siis yhdellä hakemuksella pyytää tarjousta kymmeniltä luotonmyöntäjiltä halvimman vaihtoehdon löytääksesi.
Vakuudettoman lainan kustannukset muodostuvat tyypillisesti henkilökohtaisesta nimelliskorosta, lainan perustamismaksusta sekä kuukausittaisista lainan hoitokustannuksista.
Ilman luottotietoja lainaa on todella vaikeaa saada, varsinkaan ilman vakuuksia. Luottotiedottoman kannattaa harkita todella tarkkaan, onko lainaa edes järkevää yrittää hakea, sillä korot voivat olla todella korkeita ja luottotiedottomille lainaa tarjoavat palvelut epäluotettavia.