Sortter kokemuksia ja arvostelu

Sortter on melko uusi suomalainen lainan kilpailutuspalvelu, joka on satsannut vahvasti TV-markkinointiin ja näkyvyyteen netissä. Mutta miten palvelu toimii, ja mitä kokemuksia käyttäjillä on Sortterista?

Keräsimme Sortter kokemuksia ja listasimme lainapalvelun hyvät ja huonot puolet. Kannattaako laina kilpailuttaa Sortterilla – Me otamme siitä selvää.

Sortter pähkinänkuoressa

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja

Sortter on vuonna 2019 perustettu suomalainen lainavertailupalvelu. Sen kautta on mahdollista kilpailuttaa laina kerralla yli 20 eri pankin ja luotonmyöntäjän kesken.

Sortterin yhteistyöpankkeina on jo monia isoja pankkeja, esimerkiksi Pop Pankki, Aktia ja Bank Norwegian. Palvelun laajentuessa entisestään voidaan yhteistyöpalveluita nähdä entistä enemmän.

Lainahakemuksen täyttäminen Sortterilla on täysin maksutonta, eikä se sido mihinkään. Luotonmyöntäjiä on palvelussa hyvä määrä, mutta ei kuitenkaan aivan yhtä paljon kuin isoimmissa kilpailutuspalveluissa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että mainostetut minimikorot eivät ole saatavilla kaikille lainanhakijoille. Sortterin kilpailutuksella voi kuitenkin varmistaa, että saa vertailtua kerralla itselle tarjotut lainat.

Sortterin hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Täysin maksuton lainan kilpailutus ilman sitoumuksia
 • Suomalainen tunnettu ja luotettu palvelu
 • Esittää aina henkilökohtaiset lainatarjoukset korkojärjestyksessä
 • Auttaa löytämään mahdollisimman edullista lainaa

Parannettavaa

 • Ei ihan yhtä montaa pankkia ja luotonmyöntäjää yhteistyökumppanina kuin kaikkein isoimmilla toimijoilla
 • Ei tuo juuri uutta muihin lainakilpailutuksiin verrattuna

Sortter.fi kilpailuttaa vakuudettomat lainat

Sortter on lainojen kilpailutuspalvelu. Se ei siis itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttaa lainatarjouksen hakijan puolesta yli 20 eri pankilta ja luotonmyöntäjältä.

Sortter toimii samalla periaatteella kuin hotelleja vertailevat sivustot tai vuokra-autoja vertailevat sivustot. Käyttö on lainanhakijalle täysin maksutonta, ja Sortter perii kuluja ainoastaan lainayhtiöiltä.

Sen sijaan, että lähettäisit itse lainahakemuksen kymmenille eri pankoille löytääksesi halvimman vakuudettoman lainan, Sortter hoitaa kilpailutuksen puolestasi. Periaate on hyvin samanlainen kuin esimerkiksi Rahalaitoksella.

Yhdellä hakemuksella voit siis hakea tarjousta kymmenistä eri paikoista ilman lisäkustannuksia. Apuna on tarvittaessa myös Sortterin asiakaspalvelu.

Sortter on monelle tuttu TV:n mainoksista. Sortterin mainoksissa on esiintynyt Miss Suomi vuodelta 2019 – eli Essi Unkuri. Lisäksi näkyvyyttä on haettu paljon myös verkossa erilaisin mainoksin.

Millaista lainaa Sortterilta voi hakea?

Sortterin kautta voi kilpailuttaa melkein minkälaisen tahansa vakuudettoman lainan. Koska vakuuksia ei tarvita, ei lainan käyttöä varsinaisesti rajoiteta mihinkään.

Hakemuksessa kyllä kysytään, mihin käyttöön lainaa haetaan, sillä tämä voi auttaa räätälöimään lainahakemusprosessia. Näin Sortter saa myös tarkempaa tietoa hakijoidensa lainanhausta.

Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista lainoista, joita Sortterilta voi hakea:

 • Yhdistelylaina: Yksi yleisimmistä syistä kilpailuttaa vakuudeton laina on hakea parempaa korkoa vanhoille pikavipeille ja lainoille. Sortterilla voit hakea yhdistelylainaa ja pyrkiä löytämään edullisemman koron.
 • Autolaina: Vakuudetonta autolainaa voi käyttää auton rahoittamiseen sekä liikkeestä että yksityiseltä autoa ostaessa.
 • Remonttilaina: Sortterilta voi hakea lainaa ilman vakuuksia pienen pintaremontin tai isomman kylpyhuoneremontin rahoittamiseen.
 • Lomalaina: Lomamatkan kulut voivat yllättää, mutta Sortterilta saa lainaa myös tähän tarpeeseen.
 • Sijoituslaina: Vakuudetonta lainaa voi hakea myös sijoituksiin, mutta tässä on todella tärkeää huomioida riskit sekä olla tarkkana koron kanssa.

Lainanhakuprosessi toimii näin – kokemuksia

Sortter tarjoaa todella hyvin toimivan verkkosivuston, jossa lainahakemuksen tekeminen onnistuu vaivatta. Sekä tietokoneella että mobiilissa tarjolla on todella nopea sivusto hyvällä käyttökokemuksella.

Koko lainaprosessi alusta loppuun saakka on tehty poikkeuksellisen yksinkertaiseksi ja helpoksi. Lainan hakeminen ja kilpailuttaminen ei takuulla jää siitä kiinni, että se olisi liian vaivalloista tai hankalaa muihin sivustoihin verrattuna.

1. Räätälöi haluttu lainasumma ja laina-aika

Kuvakaappaus Sortterin lainahakemuksesta

Lainan hakeminen alkaa Sortterilla halutun lainasumman ja laina-ajan valitsemisesta. Tämä onnistuu suoraan Sortterin etusivulla * – heti ensimmäisenä.

Jokaisen lainasumman ja laina-ajan kombon yhteydessä näkyy myös arvioitu kuukausierä. Se perustuu näkymän alareunassa olevaan esimerkkikorkoon.

Huomaa, että todellinen tarjottu korko näkyy vasta lainahakemuksen jättämisen jälkeen, kun eri pankit voivat tarjota lainaa henkilökohtaisella korolla.

Eteenpäin tästä näkemyksestä pääsee luonnollisesti klikkaamalla “Lähetä hakemus”, jolloin siirrytään tarkempaan lainahakemukseen.

2. Täytä henkilökohtainen lainahakemus

Sortterin lainahakemuksen toinen osa

Kun sopiva haettava lainasumma ja laina-aika on valittu, on aika täyttää itse lainahakemus. Tässä vaiheessa sinulta kysytään erinäisiä tietoja lainaan liittyen – esimerkiksi käyttökohdetta sekä käyttöehtojen hyväksymistä.

Lisäksi lainahakemuksella kysytään tietoja taloudellisesta tilanteestasi, tuloistasi sekä esimerkiksi aiemmista veloistasi.

Voit saada parempia lainatarjouksia antamalla suostumuksen Suomen Asiakastieto OY:n positiivisen luottorekisterin käyttöön. Olettaen tietenkin, että olet hoitanut aiemman lainasi hyvin.

3. Vertaa tarjoukset ja poimi halvin

Sortter kerää yleisesti lainatarjoukset kilpailutuksessa mukana olevilta lainayhtiöiltä nopeasti. Tässä menee usein vain muutama kymmenen minuuttia, ainakin ensimmäisten lainatarjousten osalta.

Etuna moneen muuhun palveluun verrattuna on, että myös lainan allekirjoitus ja sopimuksen tekeminen onnistuu suoraan Sortterin alustan välityksellä. Lainasopimus tehdään yhä suoraan lainayhtiön kanssa.

Rahat maksetaan suoraan ilmoitetulla pankkitilille luotonmyöntäjän toimesta. Tässä voi mennä joskus alle vuorokausi, joskus muutamia arkipäiviä. Myös valitulla lainatarjouksella on vaikutusta tähän.

Tämän jälkeen lainaa lyhennetään suoraan lainayhtiölle, ja Sortter jää odottelemaan seuraavaa kilpailutuskertaa.

Vaatimukset lainan kilpailuttamiseen Sortterilla

Sortter on puolueeton lainan kilpailutuspalvelu. Se asettaa kuitenkin tietyt minimivaatimuksen lainan kilpailuttajalle – jos nämä eivät täyty, on lainaa haettava jostain muualta.

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Säännölliset ansio- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen osoite Suomessa

Huomaa, että vaikka nämä ehdot täyttyisivät, ei se kuitenkaan ole vielä tae lainan saamisesta. Sortter ei itse tarjoa lainaa, eikä se näin ollen voi myöskään vaikuttaa siihen, kuka saa lainaa sen yhteistyökumppaneilta.

Tarjotut korot voivat vaihdella merkittävästi

Sen lisäksi, että kaikki eivät välttämättä saa lainaa, on eroja myös tarjotuissa koroissa. Koska vakuudettomissa lainoissa korko on lähes aina henkilökohtainen, on tärkeää kilpailuttaa henkilökohtainen lainatarjous – ja juuri näin Sortter tekeekin.

Joku voi saada pienikorkoisen lainan Sortterilta, mutta aina tämä ei ole mahdollista. Kaikki selviää kuitenkin kokeilemalla, sillä lainahakemus ei sido mihinkään ja korkotarjous perustuu kokonaisvaltaiseen arvioon luottokelpoisuudesta.

Alimmillaan Sortterin kautta saadun lainan korko voi olla 4 %, ja maksimissaan 20 %. Lisäksi lainoihin voi liittyä muita kuluja, jotka näkyvät todellisessa vuosikorossa.

Muista, että kuluttajansuojalain mukaisen todellisen vuosikoron avulla on mahdollista vertailla kaikkia lainoja puolueettomasti.

Mitä pankkeja Sortterin kilpailutuksessa on?

Sortterin lainakilpailutuksessa on mukana noin 20 kappaletta pankkeja ja luotonmyöntäjiä. Plussaa annamme siitä, että valikoimissa on kaksikin täysin suomalaista pankkia, Pop Pankki ja Aktia.

Sortterin lainavertailussa voi siis kätevästi samalla kertaa kilpailuttaa perinteisiä pankkeja, luotonmyöntäjiä ja ulkomaalaisia lainasivuja. Näin voi aidosti saada parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Sortterin yhteistyöpankkeja
Kuvassa Sortterin lainakilpailutuksessa mukana olevia pankkeja.

Onko Sortter.fi turvallinen?

Sortter on turvallinen lainan kilpailutuspalvelu, jonka taustalta löytyy Sortter Oy ja liuta kokeneita talousalan toimijoita. Yhtiön toimitusjohtaja Markku Huhdanpää on aiemmin ollut merkittävässä roolissa pörssiyhtiö Ferratum Bankissa. Yhtiö on myös käyttänyt merkittävästi resursseja mainontaan isoilla TV-kanavilla, joten mistää pikkupelurista ei ole kyse.

On hyvä huomioida, että Sortter ei itse suoraan tarjoa lainaa, vaan ainoastaan välittää lainatarjouksia ja toimii lainojen kilpailuttajana. Näin ollen Sortterin osalta tärkeintä on tietoturva sekä se, että yhteistyötä tehdään vain luotettavien lainapalveluiden kanssa.

Sekä tietoturva että yhteistyöpankkien luotettavuus toteutuvat erinomaisesti. Sortterilla voit luottaa, että tietosi pysyvät turvassa ja esitellyt lainatarjoukset ovat luotettavia lainoja.

Sortterin yhteystiedot

 • Asiakaspalvelu spostilla: asiakaspalvelu(at)sortter.fi
 • Asiakaspalvelu puhelimitse: 09 8566 5550
 • Aukiolo: Ma-Pe 8:00-21:00, La-Su: 9:00-17:00

Osoite (ei asiakaspalvelua): Sortter Oy, Bulevardi 21, 00180 Helsinki

Sortterin parhaan koron takuu – Onko siitä oikeasti hyötyä?

Sortter tarjosi aluksi asiakkailleen parhaan koron takuuta. Kuluttajaviranomainen kuitenkin puuttui mainoslauseeseen harhaanjohtavana, joten se ei enää ole käytössä.

Näin takuu toimi aiemmin:

 • Takuu koskivain Sortterin yhteistyökumppaneita – eli, jos yhteistyökumppani tarjoaisi hakijalle myöhemmin parempaa korkoa
 • “Jos löydät lainan paremmalla korolla myöhemmin” koskee ainoastaan saman vuorokauden aikana löytyneitä tarjouksia. Vaikka sama laina löytyisikin viikon päästä paremmalla korolla, ei se auta.
 • Korkotakuu ei koske esim. kanta-asiakasetuja tai vastaavia
 • Hyvitysvaatimus on lähetettävä niin ikään saman vuorokauden aikaan Sortterille

Parhaan koron takuu tarjoaa turvaa siis hyvin rajatuissa tilanteissa, joissa hakija ottaisi lainan Sortterin kautta – ja sitten samana päivänä hakisi uudestaan täysin samaa lainaa samalta yhteistyökumppanilta. Lisäksi on hyvin epätodennäköistä, että tällainen parempi tarjous löytyisi (mikä toki onkin takuun kannalta hyvä asia).

Parhaan koron takuu on siis isolta osin markkinointipuhetta. Se toimii kyllä rajatussa osassa tapauksia, mutta nämä tilanteet ovat varmasti harvinaisia.

Toki parhaan koron takuu kuitenkin osoittaa ainakin sen, että lainan kilpailutus oikeasti toimii – eikä Sortter ainakaan huijaa ottamalla yli-isoa komissiota välitetyistä tarjouksista.

Yhteenveto – Sortter kokemuksia

Sortterin arvosana 4,5 tähteä 150 Google-arvostelulla
Google Mapsin käyttäjien arvosana Sortterille

Sortter on verrattain uusi palvelu, mutta sen kautta on kilpailutettu lainoja jo miljoonien ja miljoonien eurojen edestä. Netistä löytyy yllättävän paljonkin käyttäjien Sortter kokemuksia.

Valta osa Sortter kokemuksista on ehdottomasti positiivisia. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä lainan kilpailutukseen ja palvelun toimintaan. Soraääniä on tullut lähinnä siitä, että lainatarjousta ei ole herunut – tähän Sortter ei kuitenkaan kilpailutusalustana voi juuri vaikuttaa.

Yhteenvetona Sortter on siis mielestämme varsin hyvä ja toimiva lainan kilpailutusalusta. Jos haluat siis hakea 1 000 euron – 60 000 euron vakuudetonta lainaa, voi tämä palvelu auttaa löytämään halvimman vaihtoehdon.

Sortter ei varsinaisesti tarjoa mitään kovin mullistavaa lainojen kilpailutukseen, mutta se hoitaa hommansa joka tapauksessa hyvin. Mitään selkeitä heikkouksia on todella vaikea löytää.

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Usein kysyttyä Sortterista

Onko Sortter turvallinen?

Kyllä on. Sortter on turvallinen ja luotettava kilpailutusalusta lainoille. Sen kautta voit kilpailuttaa mm. useamman suomalaisen pankin, luotonmyöntäjän ja ulkomaalaisen lainapalvelun lainat yhdellä hakemuksella.

Mitä hyötyä Sortterista on?

Sortterin lainavertailun avulla on mahdollista kilpailuttaa laina ja löytää halvin henkilökohtainen lainatarjous. Sen sijaan, että tarjousta hakisi useasta paikasta voi kilpailutuksen tehdä kerralla yhdellä hakemuksella.

Millaisia kokemuksia käyttäjillä on Sortterista?

Käyttäjien kokemukset Sortterista ovat pääosin erittäin positiivisia. Esimerkiksi Google Mapsin arvosteluissa Sortterilla on 4,5 tähden arviot.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top