Virtuaalinen luottokortti

Virtuaalinen luottokortti on digitaalisessa muodossa oleva luottokortti. Sitä voi käyttää kuten tavanomaista luottokorttia. Virtuaalisella luottokortilla voi maksaa netissä tai sen voi liittää puhelimeen jolloin sillä voi maksaa myös kaupoissa.

Voit hakea virtuaalista luottokorttia netissä, ja saat sen useimmiten käyttöön heti kun hakemus on hyväksytty. Saat kortin usein käyttöön hyvinkin nopeasti. Rahaa voi usein siirtää virtuaalikortin luottorajasta myös tilille, jolloin se toimii samalla kätevänä lainana.

Tässä artikkelissa voit lukea lisää aiheesta:

 • Mikä on virtuaalinen luottokortti
 • Virtuaalisen luottokortin plussat ja miinukset
 • Miten haetaan virtuaalista luottokorttia
 • Virtuaalisten luottokorttien ominaisuudet

Suosittelemme:

SweepBankin logo

Summa

1 – 8 000 €

Aika

1 – 120 kk

Korko

19,90 %

Esimerkiksi 1 500 euron luottosummalle vuotuinen kiinteä nimelliskorko on 19,90 % ja todellinen vuosikorko 21,82 %. Takaisinmaksu 12 kuukausittaisessa maksuerässä (138,88 €). Luottokustannukset ovat 166,56 €, joten maksettava kokonaissumma on 1 666,56 €.

 • Luottokortti ja mobiilipankki
 • Toimii SweepBank-sovelluksen kautta
 • Maksimissaan 8 000 euron luottoraja
 • Korotonta maksuaikaa ostoksille
 • 20 vuoden ikäraja

Miten virtuaalinen luottokortti toimii?

Virtuaalinen luottokortti toimii kuten tavanomainen luottokortti. Sillä voi tehdä ostoksia netissä ja sillä voi maksaa myös normaalisti kaupassa jos sen liittää mobiililompakkoon tai maksupalveluun, kuten MobilePay, Apple Pay tai Google Pay.

Virtuaalisen luottokortin edut:

 • Nopeus. Saat kortin nopeasti käyttöösi
 • Turvallisuus. Kun fyysistä korttia ei ole sitä ei voi hukata
 • Sen voi liittää mobiililompakkoon
 • Voit saada jopa 10 000 euron luottorajan
 • Erilaisia etuja käyttäjille, kuten tavallisilla luottokorteilla

Virtuaalisen luottokortin haittapuolet:

 • Kaikkia virtuaalisista luottokorteista ei ole saataville fyysistä korttiversiota
 • Kaikkia virtuaalsia luttokortteja ei voi liittää mobiililompakkoon.

Valitse sopiva virtuaalinen luottokortti heti

Moni pankki, rahoituslaitos ja luottokorttiyhtiö tarjoaa virtuaalisia luottokortteja. Usein virtuaalisen kortin kaveriksi saa fyysisen kortin, joka toimitetaan postitse.

Vertailussamme olemme listanneet muutaman virtuaalisen luottokortin yksityiskohtia. Kun valitset itsellesi korttia on hyvä tarkistaa korkotaso, koroton maksuaika ja valita luottoraja joka sopii omiin tarpeisiin.

KorkoKorotonta maksuaikaaLuottoraja
SweepBank19,90%60 päivää500-8000
Bank Norwegian19,99%50 päivää1000 -10000
Komplett Bank19,94%50 päivää1000 – 10000
Lainasto20%Ei ole300 – 3000

Vertaa virtuaaliset luottokortit

Lue lisää vertailussa olevista virtuaalisista luottokorteista ja eri korttien ominaisuuksista.

SweepBank

Sweep Bankin virtuaalinen Mastercard luottokortti tarjoaa monia etuja ja siinä on pitkä koroton maksuaika. Kortissa on cashback -mahdollisuus, ja voit muuntaa käytöstä kerääntyneet kanta-asiakaspisteet rahaksi. Kortissa on myös mukana Mastercard Zero vastuuvakuutus väärinkäytöksien varalta

 • Saat luottopäätöksen minuuteissa ja kortin suoraan puhelimeen
 • Kortilla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ei koron lisäksi muita kuluja
 • Voit kerätä kanta-asiakaspisteitä joilla saat etuja
 • Saat samalla ilmaisen pankkitilin ja korollisen säästötili

Bank Norwegian

Bank Norwegianin virtuaalinen luottokortti tarjoaa jopa 10 000 € luottorajan. Kortissa ei ole vuosimaksua ja maksat ainoastaan korkoa käyttämästäsi luotosta, jos et maksa käyttämääsi luottoa pois 45 vuorokauden korottoman maksuajan puitteissa.

Kortissa on hyvin kilpailukykyinen etuohjelma. Kortin matkavakuutus on voimassa jos yli 50% matkasta maksetaan kortilla, ja siinä on Norwegian Rewards ja cash back -ohjelma. pisteiden keräämisen.

 • Korkea luottoraja 10 000 euroa
 • Pitkähkö koroton maksuaika
 • Kortilla ei ole vuosimaksua
 • Kortti sisältää hyvän matkavakuutuksen
 • Hyvä ja monipuolinen bonusohjelma

Komplett Bank

Komplett Bankin vuosimaksuton luottokortti on tarjolla yli 23-vuotiaille hakijoille. Siinä on korkea luottoraja, pitkä koroton maksuaika ja se tarjoaa hyviä etuja käyttäjilleen. Voit saada tarvittaessa korotonta maksun lykkäystä.

Komplett Bankin luottokortissa on bonusjärjestelmä jossa saat 2 % bonuksia kaikista verkkokauppa-ostoksista ja 1 % bonuksia muista luottokortti-ostoksista

 • Korkea jopa 10 000€ luottoraja
 • Kortissa ei ole vuosimaksua
 • Käteisnostot ovat maksuttomia ympäri maailmaa
 • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa
 • Saat bonusta kaikista ostoista

Lainasto

Lainaston virtuaalinen Visa sopii sekä verkko-ostoksiin että fyysisiin ostoksiin, sillä sen voi liittää Google Pay -palveluun.

Kortin nimelliskorko 20%, ja huomioitavaa on, ettei kortin käyttäjille ole tarjolla korotonta maksuaikaa. Lisäksi tässä kortissa on käytetyn luoton määrään perustuva luoton hoitokulu joka on 0,01 % per päivä, kuitenkin korkeintaan 150 € per  vuosi.

Lainaston Visa-kortin luottoraja on maksimissaan 3 000 euroa.

 • Luottoraja korkeimmillaan 3000 euroa
 • Korttia voi käyttää maksamiseen netissä tai fyysisesti mobiililompakon kautta
 • Ei tällä hetkellä bonus- tai pisteohjelmaa

Näin haet virtuaalista luottokorttia

Voit hakea virtuaalista luottokorttia jos sinulla on säännölliset tulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä luottotietorekisterissä. Lisäksi sinulla tulee olla vakituinen osoite Suomessa ja olet vähintään 18 vuotias. Jotkut luottokortin tarjoajat vaativat korkeampaa ikää.

 1. Tee hakemus netissä
 2. Lähetä pyydetyt liitteet
 3. Saat tiedon hakemuksen hyväksymisestä
 4. Ota kortti käyttöön

Miksi kannattaa valita virtuaalinen luottokortti?

Virtuaalisen luottokortin hakemusprosessi on hyvin nopea ja nopeimmillaan voit saada kortin minuuteissa käyttöösi. Virtuaaliseen luottokorttiin on mahdollista saada jopa 10 000 euron luottorajan, kuitenkin tapauskohtaisesti määriteltynä ja omien tulojen puitteissa.

Virtuaalinen luottokortti on myös turvallinen koska käytät sitä puhelimellasi eli fyysistä korttia ei ole hukattavana. Monissa korteissa on myös jonkinlainen vakuutus väärinkäytöksien varalta. 

Virtuaalista kortti voi käyttää sekä netissä että tavallisessa kaupassa. Kortin voi liittää mobiililompakkoon, ja käyttää sitä esimerkiksi Apple Payn, Google Payn kautta. Sen voi myös liittää Mobile Pay sovellukseen.

Kuten tavallisissa luottokorteissa, myös virtuaalisissa luottokorteissa on erilaisia etuohjelmia käyttäjille, kuten cash back -ohjelmia, kanta-asiakaspisteitä tai muita alennuksia.


Muut virtuaaliset maksukortit

Virtuaalisten luottokortti lisäksi on muutama muu virtuaalinen maksukortti, jotka kasvattavat suosiotaan.

Virtuaalinen luottokortti vs virtuaalinen pankkikortti

Virtuaalisten luottokorttien lisäksi on monilla pankeilla tarjolla virtuaalisia pankkikortteja eli Debit-kortteja. 

Ero näiden välillä on sama kuin tavallisilla debit-korteilla, eli pankkikorteilla ja luottokorteilla.

Virtuaalinen luottokortti ja luottokortti ovat ominaisuuksiltaan samat kuin tavallinen luottokortti ja pankkikortti

Pankkikortilla tehdyt ostokset veloitetaan heti korttiin kytketyltä tililtä. Virtuaalisessa debit-kortissa ei ole luotto-ominaisuutta ollenkaan. Virtuaalinen pankkikortti toimii muilta osin kuten virtuaalinen kuten luottokortti. Sen voi samalla lailla liittää mobiililompakkoon.

Kertakäyttöinen virtuaalinen luottokortti

Kertakäyttöinen virtuaalinen luottokortti on sama kuin virtuaalinen prepaid-kortti. KUn otat kortin käyttään maksat omalle tilillesi sen summan jonka haluat kortille käytettäväksi. Tämä ei siis ole varsinainen luottokortti, vaan se toimii pankkikortin tapaan. Kortissa ei ole luotto-ominaisuutta. Virtuaalinen prepaid-kortti ei käy kaikissa paikoissa.


Korkojen vertailu kannattaa myös virtuaalikorteissa

Kuten kaikissa lainoissa, luotoissa ja luottokorteissa on tärkeä huomioida käytetyn luoton korko. Luoton nimelliskorko virtuaalisissa luottokorteissa on melko korkea, mutta korteilla ei myöskään useimmiten ole vuosi- tai kuukausimaksuja eikä muita lisäkuluja. Korteissa on myös melko pitkät korottomat maksuajat.

Jos maksaa käytetyn luoton pois korottoman maksuajan puitteissa, on virtuaalinen luottokortti edullinen ja kätevä tapa maksaa, korkeasta nimelliskorosta huolimatta. Useimpien korttien noin 20% korko on kuitenkin melko korkea jos aikoo venyttää maksamista pidemmälle ajalle.


Usein kysyttyä

Mikä on virtuaalinen luottokortti?

Virtuaalinen luottokortti on digitaalisessa muodossa oleva luottokortti. Sitä voi käyttää kuten tavanomaista luottokorttia. Virtuaalisella luottokortilla voi maksaa netissä tai sen voi liittää puhelimeen jolloin sillä voi maksaa myös kaupoissa. Voit hakea virtuaalista luottokortti netissä ja saat sen useimmiten käyttöön heti kun hakemus on hyväksytty. Saat kortin usein käyttöön hyvinkin nopeasti. 

Miten virtuaalista luottokorttia käytetään?

Virtuaalista luottokorttia voi käyttää kuten tavallista luottokorttia. Sillä voi tehdä ostoksia netissä ja liittämällä kortti mobiililompakkoon sillä voi maksaa myös kaupassa. Kortti tulee liiittää puhelimen kautta mobiililompakkoon kuten esimerkiksi Apple Pay tai Google Pay tai mobiilimaksupalveluun, kuten MobilePay tai Pivo. Joitakin virtuaalisia luottokortteja – kuten Lainasto Mastercard –  voi kuitenkin käyttää ainoastaan nettiostoksiin.

Kuinka nopeasti virtuaalisen luottokortin saa käyttöön?

Virtuaalisen luottokortin hakeminen tapahtuu netissä, ja nopeimmillaan voit saada kortin käyttöön minuuteissa. Jos virtuaaliseen korttiin kuuluu perinteinen kortti, sen saat myöhemmin postissa.

Mikä on virtuaalisen luottokortin ja pankkikortin ero?

Ero virtuaalisen luottokortin ja pankkikortin välillä on sama kuin perinteisten pankkikorttien ja luottokorttien välillä. Pankkikortilla tehdyt ostokset veloitetaan heti korttiin kytketyltä tililtä ja siinä ei ole luotto-ominaisuutta.

Mikä on kertakäyttöinen virtuaalinen luottokortti?

Kertakäyttöinen virtuaalinen luottokortti toimii kuten prepaid-kortti. Siinä ei ole luotto-ominaisuutta vaan varat, joita kortilla käytät on maksettava luottokorttiyhtiön omalle tilille etukäteen.

Scroll to Top