Megatrendeihin sijoittaminen – parhaat megatrendirahastot

Maailma muuttuu jatkuvasti, ja tulevaisuuden tutkijat pyrkivät ennustamaan, millaiseksi se muovautuu vuosien varrella. Yksi tapa tarkastella tätä kehitystä on megatrendien avulla.

Megatrendit ovat suuria rakenteellisia muutoksia, jotka vaikuttavat yhteiskuntaan, talouteen ja ihmisten käyttäytymiseen. Ne ennakoivat tulevaisuuden suuntaa ja tarjoavat sijoittajille ainutlaatuisia mahdollisuuksia hyödyntää näitä kehityssuuntia.

 • Megatrendit ovat pitkäkestoisia ilmiöitä, jotka voivat vaikuttaa yhteiskuntaan laajalti
 • Megatrendeihin voi sijoittaa esimerkiksi rahastojen ja yksittäissijoitusten kautta
 • Megatrendit muuttuvat jatkuvasti ja niitä kannattaa seurata aktiivisesti parempien sijoitusten kannalta
 • Sijoittajien kannattaa hajauttaa sijoitussalkkuaan
eToron logo

Sijoita osakkeisiin ilman komissiota tai moniin muihin kohteisiin.

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Lue arvostelu


Sijoita megatrendeihin

Megatrendit ovat laajoja ja pitkäkestoisia ilmiöitä, jotka muuttavat talouden rakenteita ja vaikuttavat yhteiskuntaan laajalti. Ne voivat käsittää esimerkiksi teknologian kehityksen, ilmastonmuutoksen, väestön ikääntymisen ja kaupungistumisen.

Megatrendit eivät ole yksittäisiä tapahtumia, vaan ne edustavat laajempia kehityssuuntia, jotka vaikuttavat useisiin eri toimialoihin ja yrityksiin. Ne voivat luoda uusia mahdollisuuksia ja haasteita sijoittajille.

Megatrendeihin sijoittaminen voi tapahtua eri tavoin riippuen sijoittajan mieltymyksistä ja tavoitteista.

Indeksirahastot

Indeksirahastot ovat hyvä vaihtoehto sijoittajille, jotka haluavat hajauttaa sijoituksiaan megatrendeihin. Indeksirahastot seuraavat tiettyä indeksiä, joka koostuu useista megatrendiin liittyvistä yrityksistä. Tämä tarjoaa sijoittajalle helpon ja kustannustehokkaan tavan sijoittaa megatrendeihin.

Yksittäiset osakkeet

Toiset sijoittajat haluavat valita tarkasti yksittäisiä yrityksiä, jotka hyötyvät megatrendeistä. Tämä vaatii perusteellista tutkimusta ja ymmärrystä kyseisestä toimialasta ja yrityksestä. Yksittäisen osakkeen ostaminen mahdollistaa suuremman potentiaalisen tuoton, mutta samalla se kantaa myös suurempaa riskiä.

ETF-rahastot

ETF-rahastot (Exchange Traded Funds) ovat rahastoja, jotka seuraavat tiettyä indeksiä tai megatrendiä. Ne tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden hajauttaa sijoituksiaan megatrendeihin ja hyötyä trendin tuomasta kasvusta. ETF-rahastot ovat myös kustannustehokkaita vaihtoehtoja sijoittajille.

On tärkeää muistaa, että megatrendeihin sijoittaminen sisältää riskejä, ja sijoittajan tulee tehdä huolellista tutkimusta ja harkintaa ennen sijoituspäätösten tekemistä. Sijoittajan tulisi myös hajauttaa sijoituksiaan eri megatrendeihin ja toimialoihin vähentääkseen riskiä.

Sijoita megatrendeihin eTorolla

eToro on yksi maailman suosituimmista kaupankäyntialustoista ja se tarjoaa monipuolisia sijoitusmahdollisuuksia, joihin sisältyy myös mahdollisuus sijoittaa megatrendeihin.

eTorolla välityspalkkio on 0 euroa ensimmäiselle sijoitukselle ja pääset alkuun kattavalla ja suoraviivaisella kaupankäyntialustalla.

Näin sijoitat megatrendeihin eTorolla:

 1. Luo tili eTorolle luomalla käyttäjätunnus ja salasana tai käyttämällä Googlea tai Facebookia
 2. Vahvista tili ja suorita rekisteröinti loppuun
 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0 euron välityspalkkiolla
 4. Käytä apunasi eToron kattavia resursseja oppiaksesi lisää sijoittamisesta ja megatrendeistä
eToro-sijoitusalustan logo

eToro (Europe) Ltd

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

 • Min. siirto: 50 €
 • Ei komissiota osakkeista
 • Osakkeet, CFD:t
 • Yli 20 miljoonaa käyttäjää
 • Lue arvostelu

Megatrendirahastot

Nykyhetken megatrendit, kuten teknologian kehitys, ilmastonmuutos, terveydenhuolto, liikkuminen, vastuullisuus ja maksaminen, tarjoavat mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia. Koronakriisi on kiihdyttänyt joitain megatrendejä ja tuonut esiin uusia haasteita, joita on tärkeää ottaa huomioon sijoituspäätöksiä tehdessä.

Tulevaisuuden megatrendit, kuten ilmastonmuutos, väestön kasvu, teknologinen kehitys, kaupungistuminen, poliittiset jännitteet ja Aasian kehittyminen, tarjoavat sijoittajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. On kuitenkin tärkeää tehdä perusteellista tutkimusta ja harkita huolellisesti omia taloudellisia tavoitteita ja riskinsietokykyä ennen sijoituspäätösten tekemistä.

Megatrendeihin sijoittaminen voi tapahtua eri tavoin, kuten suoraan osakkeisiin tai indeksirahastoihin tai salkkuratkaisujen avulla.

Yhtiöitä ja rahastoja valikoitaessa on tärkeää miettiä, miten rahastot ovat kehittyneet ja millaisia tulevaisuuden näkymät ovat. Tasaisesti kasvavat ja pientä tuottoa tuottavat rahastot voivat olla turvallisempi vaihtoehto ja ne voivat tarjota alhaisemman riskin, mutta on syytä keskustella sijoittamisesta ammattilaisen kanssa tai käyttää apuna muita resursseja ja lähteitä sopivia sijoituskohteita valittaessa.

MegatrendirahastotMegatrendi-ETF
Megatrendirahastoissa riskit voivat olla korkeammat kuin perinteisissä maantieteellisissä indekseissä.Suomessa yksityiselle sijoittajalle on saatavilla vain Eurooppaan rekisteröidyt ETF-rahastot.
Kustannustehokas tapa sijoittaa megatrendeihinHelppo hajauttaa
Löytyvät monista sijoitusalustoista ja pankeistaSeuraavat tiettyä indexiä tai megatrendiä

Megatrendi-ETF Nordnetillä

Nordnet on hyvä ratkaisu megatrendi-ETF:iin sijoittaessasi. Nordnet tarjoaa yksinkertaisen sijoitusprosessin ja tilin avaaminen on nopeaa ja ilmaista.

Huomioi kuitenkin, että rahastoihin sijoittaeksasi tarvitset arvo-osuustilin. Osakesäästötili sen sijaan sopii suorien osakeostojen tekemiseen.

Nordnetin kautta saat käyttöösi kattavat resurssit ja niiden avulla voit oppia aktiivisesti lisää ETF-rahastoista ja sijoittamisesta.

Voit etsiä sopivia ETF-rahastoja esimerkiksi digitalisaation, vastuullisuuden ja ilmastonmuutoksen alalla.

Nordnet-sijoitusalustan logo

Sijoita osakkeisiin, rahastoihin tai johdannaisiin.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.


Megatrendeihin sijoittaminen suorina osakeostoina

Sijoittajan tavoitteena on saada tuottoa sijoituksilleen. Megatrendeihin sijoittaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto pitkäjänteiselle sijoittajalle. Megatrendit tarjoavat mahdollisuuksia kasvulle ja kehitykselle tulevaisuudessa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoituksia tehdessä on tärkeää tehdä perusteellista tutkimusta ja harkita huolellisesti omia taloudellisia tavoitteita ja riskinsietokykyä.

Megatrendeihin sijoittaminen voi tapahtua eri tavoin. Yksi vaihtoehto on sijoittaa suoraan yksittäisiin osakkeisiin, jotka hyötyvät megatrendien kehityksestä.

Suorat osakeostot voivat olla suoraviivainen ja helppo tapa sijoittaa megatrendeihin, mutta sijoittajien tulisi tutkia yrityksiä tarkemmin ja ymmärtää, että yksittäiset osakeostot voivat sisältää suuremman riskin kuin ETF:t tai rahastot. Se johtuu siitä, että rahastoissa ja ETF:ssä sijoituksia hajautetaan, mikä alentaa riskiä.


Isoimmat megatrendit tällä hetkellä

Vuonna 2023 on useita megatrendejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota sijoituksia tehdessä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä megatrendeistä, joita kannattaa seurata sijoituksia tehdessä. On tärkeää tutkia ja ymmärtää näiden trendien vaikutuksia eri toimialoihin ja yrityksiin ennen sijoituspäätösten tekemistä.

Teknologinen kehitys

Teknologian nopea kehitys ja innovaatiot avaavat uusia mahdollisuuksia eri toimialoilla. Esimerkiksi tekoäly, pilvipalvelut ja esineiden internet (IoT) ovat trendejä, jotka vaikuttavat moniin yrityksiin ja talouden osa-alueisiin.

Uudet sovellukset ja laitteet helpottavat arkeamme entisestään. Teknologia ei kuitenkaan rajoitu pelkästään arjen helpottamiseen, vaan se vaikuttaa myös muihin megatrendeihin, kuten liikkumiseen, terveydenhuoltoon ja maksamiseen. Esimerkiksi robotiikka, automaatio, fintech, kryptovaluutat ja kyberturvallisuus ovat kaikki osa teknologian megatrendiä.

Maksaminen

Maksamisen tapa on muuttunut viime vuosina huomattavasti. Käteisen käyttö on vähentynyt, ja mobiili- ja lähimaksaminen ovat yleistyneet. Verkkomaksaminen on myös sujuvampaa kuin koskaan. Tulevaisuudessa maksamiseen voivat kuulua myös kryptovaluutat ja digitaalinen käteinen.

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on yksi merkittävimmistä haasteista, joiden edessä maailma tällä hetkellä seisoo. Maapallon lämpeneminen uhkaa ekosysteemejä, lajeja ja ihmisten elämää. Ilmastonmuutoksen torjuminen ja kestävän kehityksen edistäminen ovat tärkeitä tavoitteita. Tämä megatrendi vaikuttaa moniin muihin megatrendeihin, kuten vastuullisuuteen ja teknologian kehitykseen.

Väestön ikääntyminen

Väestön ikääntyminen on globaali trendi, joka vaikuttaa moniin aloihin, kuten terveydenhuoltoon, lääketieteeseen ja ikääntyneiden palveluihin. Tämä trendi tarjoaa sijoitusmahdollisuuksia esimerkiksi terveydenhuoltoalan yrityksille.

Väestön ikääntyessä terveydenhuollon kysyntä kasvaa. Uudet teknologiat, kuten robotiikka ja tekoäly, mullistavat terveydenhuollon alan. Lisäksi poliittiset päätökset ja terveyspalveluiden kehittäminen vaikuttavat terveydenhuollon tulevaisuuteen. Megatrendinä terveydenhuolto tarjoaa mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia.

Digitalisaatio

Digitaalisten palveluiden ja teknologioiden käyttö kasvaa jatkuvasti, ja tämä trendi vaikuttaa moniin toimialoihin, kuten viestintään, kaupankäyntiin ja kuluttajakäyttäytymiseen. Esimerkiksi verkkokauppa, digitaalinen markkinointi ja online-palvelut ovat digitaalisen muutoksen trendejä.


Tulevaisuuden megatrendit

Kun tarkastelemme tulevaisuuden megatrendejä, huomaamme nykyisten megatrendien jatkuvan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tulevaisuus voi tuoda mukanaan myös yllätyksiä ja muutoksia. Megatrendien välillä voi olla jännitteitä ja riippuvuuksia, mikä tekee tulevaisuuden ennustamisesta haastavaa.

Tulevaisuuden megatrendit ovat kuitenkin arvokas lähtökohta sijoituspäätöksille. Tässä on lista tulevaisuuden megatrendeistä, jotka kannattaa pitää silmällä:

 • Ilmastonmuutos ja resurssien niukkuus
 • Väestön kasvu ja ikääntyminen
 • Teknologinen kehitys, kuten automaatio ja tekoäly
 • Kaupungistuminen
 • Maailman poliittisten jännitteiden muuttuminen
 • Kiinan ja Aasian kehittyminen

Tulevaisuuden megatrendit tarjoavat sijoittajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Näiden trendien ymmärtäminen voi auttaa löytämään houkuttelevia sijoituskohteita ja tekemään fiksuja päätöksiä pitkällä aikavälillä.


Onko megatrendeihin sijoittaminen järkevää?

Kun markkinat ovat nähneet ennennäkemättömiä nousuja ja laskuja, sijoittajat ovat kiinnostuneita tietämään, miten megatrendisalkku on menestynyt vuonna 2023. Vaikka markkinoiden lyhyen aikavälin vaihtelut voivat vaikuttaa sijoituksiin, megatrendit tarjoavat pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksia.

Megatrendisalkku koostuu yrityksistä, jotka hyötyvät valituista megatrendeistä. Salkun menestys riippuu näiden yritysten suoriutumisesta ja megatrendien kehittymisestä. On tärkeää seurata salkun koostumusta ja varmistaa, että se heijastaa edelleen valittuja megatrendejä.

Vaikka tulevaisuuden kehitys on aina epävarmaa, megatrendien pitkäaikaiset kasvunäkymät tarjoavat sijoittajille mahdollisuuksia. On tärkeää tehdä perusteellista tutkimusta ja harkintaa ennen sijoituspäätösten tekemistä ja tarvittaessa saada asiantuntija-apua.


Yhteenveto

Megatrendit tarjoavat sijoittajille ainutlaatuisia mahdollisuuksia hyödyntää yleisiä kehityssuuntia. Teknologisen kehityksen, kestävän kehityksen, väestön ikääntymisen ja digitalisaation kaltaiset megatrendit muokkaavat taloutta ja yhteiskuntaa pitkällä aikavälillä. Sijoittajat voivat hyödyntää näitä trendejä sijoittamalla megatrendiin liittyviin yrityksiin, käyttämällä indeksirahastoja tai ETF-rahastoja.

On tärkeää tutkia ja ymmärtää valittuja megatrendejä sekä niiden vaikutusta eri toimialoihin ja yrityksiin. Sijoittajan tulisi myös hajauttaa sijoituksiaan eri megatrendeihin ja toimialoihin vähentääkseen riskiä. Vaikka lyhyen aikavälin markkinoiden vaihtelut voivat vaikuttaa sijoituksiin, megatrendien pitkän aikavälin näkymät tarjoavat mahdollisuuksia sijoittajille.

Muista tehdä perusteellista tutkimusta ja harkintaa ennen sijoituspäätösten tekemistä ja tarvittaessa hakea asiantuntija-apua. Megatrendit voivat tarjota sijoittajille houkuttelevia tuottomahdollisuuksia, kunhan sijoittaja ymmärtää riskit ja tekee harkittuja päätöksiä.

Usein kysyttyä

Onko kestävä kehitys megatrendi?

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat vuoden 2023 suosituimpia megatrendejä, joita kannattaa pitää silmällä myös tulevaisuutta ajatellen.

Mikä on megatrendi?

Megatrendi on yleinen yhteiskunnan kehityssuunta, joka vaikuttaa maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi digitalisaatio ja maksaminen ovat megatrendejä.

Miten megatrendeihin voi sijoittaa?

Megatrendeihin voi sijoittaa esimerkiksi yksittäisten osakkeiden, indeksirahastojen tai ETF-rahastojen kautta.

Scroll to Top