Kuvituskuvassa kannettava tietokone - lainan kilpailutus

Paras lainan kilpailutus – Vertailu

Lainan kilpailutus voi tuoda jopa satojen tai parhaimmillaan tuhansien eurojen säästöt. Pienikin laina kannattaa kilpailuttaa, sillä erot todellisessa vuosikorossa voivat olla merkittävät. Paras lainan kilpailutus käsittää kymmeniä eri pankkeja ja luotonmyöntäjiä.

Lainojen kilpailutus onnistuu vertaamalla useampaa pankkia ja luotonmyöntäjää – ja pyytämällä henkilökohtaista tarjousta. Tässä oppaassa näytämme, miten voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa lainan kymmenien luotonmyöntäjien kesken.

 • Lainan kilpailutus esittelyssä
 • Vinkit, miten löytyy halvin laina
 • Tärkeää tietoa kilpailutuspalveluista
 • Jopa 70 000 euron lainan kilpailutus

Kilpailuta laina kymmenien palveluiden kesken

Kun lainan kilpailutuksen haluaa hoitaa mahdollisimman yksinkertaisesti, suosittelemme palvelua, jossa voit kerralla kilpailuttaa kymmeniä palveluita. Kilpailutuspalveluista kaksi suosikkiamme ovat Sortter ja Omalaina. Kumpikin palveluista on täysin maksuttomia ja yhdellä hakemuksella on mahdollista löytää halvin laina eri tarjousten joukosta.

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

Vertaa kaikki lainapalvelut ja pankit

Laina on myös mahdollista kilpailuttaa manuaalisesti. Voit lähettää hakemuksen kerralla yhteen tai useampaan pankkiin, lainapalveluun tai lainavälittäjän palveluun.

Alta löydät kattavan listauksen kaikista luotettavista lainoista, niiden esimerkkikoroista sekä minimi- ja maksimisummista. Mukana on myös vertaislainapalveluita, kuten Bondora, jossa toiset yksityishenkilöt voivat toimia lainantarjoajana.

Miten löytyy paras lainojen kilpailutus?

Lainojen kilpailutukseen on nykyään tarjolla monia eri palveluita. Suurin osa näistä auttaa etsimään edullisia vakuudettomia lainoja – eli lainan pantiksi ei tarvitse asettaa omaa omaisuutta.

Paras lainojen kilpailutus riippuu monesta tekijästä. Isoimmat palvelut toimivat pitkälti saman kaavan mukaan, mutta eroja on mm. mukana olevissa pankeissa sekä lainahakemuksen täyttämisen vaatimuksista. Myös nopeudessa voi olla pieniä eroja.

Olemme arvioineet ja keränneet kokemuksia lukuisista lainojen kilpailutukseen tarkoitetuista palveluista. Kokosimme tähän tärkeimpiä havaintoja eri lainakilpailutuspalveluista.

Sortterin etuna on moderni alusta

Sortter-lainapalvelun logo

Sortter on yksi uusimmista lainan kilpailutukseen tarkoitetuista palveluista Suomessa. Vuoden 2020 alussa toimintaansa kunnolla aloittanut Sortter auttaa vertaamaan lainatarjouksia yli 20 eri toimijalta. Sortterin kilpailutuksessa on mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja, mistä iso plussa.

Sen tärkein valttikortti on nopea ja moderni alusta. Sivusto on erittäin tyylikäs ja siihen on selkeästi panostettu. Sekä tietokoneella että puhelimella lainahakemusta on suorastaan ilo täyttää.

Tai lue Sortter kokemuksia tästä.

Omalaina kilpailuttaa eniten luotonmyöntäjiä

Omalaina-lainapalvelun logo

Omalaina on yksi tunnetuimmista ja pisimpään toimineista lainojen kilpailutusalustoista. Omalaina on lainanvälittäjä, joka hakee lainatarjouksen jopa yli 30 eri pankilta ja luotonmyöntäjältä parhaan tarjouksen löytämiseksi.

Omalainan sivusto ei ehkä ole kaikkein modernein, mutta sen alusta on varmasti yksi parhaista. Iso yhteistyökumppaneiden pooli auttaa myös löytämään aidosti edullisimman mahdollisen koron.

Tai lue Omalaina kokemuksia tästä.

Zmartalta sekä kuluttaja- että yritysluotot

Zmarta-lainavertailupalvelun logo

Zmarta on lainakilpailutuksen konkari, ja sen etuna on hyvä ja asiantunteva asiakaspalvelu sekä mahdollisuus kilpailuttaa myös yrityslainat. Zmartan kilpailutus on laaja, ja sivustolla voi kilpailuttaa lainojen ohella myös sähkösopimukset.

Zmartan sivustolta löytyy hyvää sisältöä lainoihin liittyen ja palvelu toimii mutkattomasti. Myös Zmartan lainakilpailutuksessa on mukana kymmeniä eri luotonmyöntäjiä, joiden joukossa mm. Aktia ja Bank Norwegian.

Tai lue Zmarta kokemuksia tästä.

Rahalaitos kilpailuttaa jopa 70 000 €:n lainat

Rahalaitos-lainapalvelun logo

Rahalaitos on myös ollut markkinoilla jo todella pitkään. Alun perin palvelussa oli mukana lähinnä pikavippipalveluita, eivätkä korot aina olleet kovin matalia. Nykyään Rahalaitoksen kilpailutuksessa on kuitenkin mukana jopa 25 eri luotonmyöntäjää, ja sen avulla voi löytää edullista lainaa.

Rahalaitoksen etuna on, että lainaa voi hakea jopa 70 000 euroon saakka. Pienin haettava lainasumma puolestaan on 500 euroa.

Tai lue Rahalaitos kokemuksia tästä.

Sambla tarjoaa henkilökohtaista lainapalvelua

Sambla-lainavertailun logo

Sambla on Pohjoismaissa toimiva lainan kilpailutuspalvelu, joka on osa isoa Sambla Groupia. Samaan konserniin kuuluvat nykyään muuten myös Rahalaitos ja Omalaina.

Sambla kilpailuttaa muiden palveluiden tavoin kymmeniä eri palveluita kerralla. Mukana on hieman erilaisiakin luotonmyöntäjiä listan muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Samblan etuna on henkilökohtainen asiakaspalvelu, sillä eri lainavaihtoehdot esitellään aina asiakasapalvelun kautta.

Tai lue Sambla kokemuksia tästä.

Lendon taustalla on iso konserni

Lendon logo

Lendo on osa isoa ja tunnettua pohjoismaalaista Schibsted-konsernia. Samaan yritysryppääseen kuuluvat myös mm. suositut Tori.fi- ja Oikotie.fi-sivustot.

Lendon avulla on mahdollista kilpailuttaa 25 eri pankkia ja luotonmyöntäjää yhdellä hakemuksella. Sen etuihin kuuluu helppo lainahakemus, erinomainen sivusto sekä ison taustayhtiön turvallisuus. Lendo tarjoaa myös asiakaspalvelua arkisin.

Tai lue Lendo kokemuksia tästä.

Näin lainakilpailutus käytännössä toimii

Lainan kilpailutus on onneksi varsin helppo ja nopea prosessi, vaikka siitä elääkin sitkeitä myyttejä netissä. Lainanvälittäjän käyttäminen ei välttämättä tuo lainkaan lisäviivettä, sillä hakemukset käsitellään ihan samalla tavalla automatiikkaa hyödyntäen.

Prosessi jakautuu kolmeen vaiheeseen: lainahakemukseen, tarjousten vertailuun sekä halutun lainan valintaan.

1. Täytä lainahakemus

Lainan kilpailutus alkaa aina lainahakemuksen täyttämisellä. Kaikki isot kilpailutussivut toimivat niin, että hakija täyttää jo tässä vaiheessa niin tiedot haettavasta lainasummasta, kuin tiedot omasta taloudellisesta tilanteestakin.

Lainahakemuksella kysytään esimerkiksi henkilötietoja, yhteystietoja, tietoa asumisesta, tulotietoja sekä muita luottokelpoisuuden arvioinnin kannalta välttämättömiä tietoja. Pääset myös valitsemaan hakemasi laina-ajan.

2. Vertaa saapuvat lainatarjoukset

Lainahakemuksesi välitetään kilpailutusalustan kautta automaattisesti eri lainantarjoajille ja pankeille. Ne voivat vapaasti tehdä lainatarjouksia tai olla tekemättä tarjouksia.

Tarjoukset kootaan yleensä erilliselle asiakassivulle, johon saat linkin. Pääset tutustumaan kaikkien lainatarjousten tietoihin rauhassa ja tietenkin vertaamaan todellista vuosikorkoa eri tarjousten kesken.

3. Poimi halvin vaihtoehto, ja saat lainan tilille

Lainatarjouksista voit itse valita sopivimman vaihtoehdon. Tarjouksia kannattaa verrata etenkin todellisen vuosikoron perusteella, sillä se kertoo kaikki lainaan liittyvät kulut vuositasolla.

Lainatarjous allekirjoitetaan aina suoraan lainayhtiön kanssa. Lainojen kilpailutusalusta ei siis itse suoraan tarjoa lainaa, vaan ainoastaan välittää tarjouksia.

Sopimus allekirjoitetaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Tässä vaiheessa sinulta voidaan myös pyytää liitteenä esimerkiksi palkkakuittia tulojen todisteeksi.

Rahat saa usein tilille maksimissaan muutamassa päivässä sopimuksen tekemisen jälkeen. Lainaa lyhennetään sen jälkeen sopimuksen mukaisesti suoraan luotonmyöntäjälle.

Miksi lainan kilpailutus kannattaa?

Lainan kilpailuttaminen on kannattavaa puuhaa. Ihan samalla tavalla kuin bensapumppujen litrahintoja, marketin leipämerkkien hintoja tai eri kauppojen hintoja vertailemalla voi säästää, voi lainojen vertailulla ja kilpailuttamisella säästää.

Kun käytät lainan kilpailutukseen siihen soveltuvaa palvelua, lähetetään lainahakemuksesi automaattisesti kymmenien eri luotonmyöntäjien käsiteltäväksi. Näin lainayhtiöt kilpailevat sinusta, etkä sinä lainayhtiöistä.

Lainakilpailutuksen etuna usein alhaisemman koron ohella on se, että mahdollisuudet ylipäätänsä saada lainaa paranevat. Eri luotonmyöntäjillä on erilaiset käytännöt hakijoiden luottokelpoisuuden määrittämiseen. Toisesta paikasta saatat siis saada hakemaasi summaa, ja toisesta et.

 • Lainat kilpailuttamalla voi saada alhaisemman koron
 • Mahdollisuudet saada lainaa paranevat
 • Aikaa säästyy, kun yhdellä hakemuksella pääsee käsiksi kymmeniin lainapalveluihin

Kilpailuta vanhojen lainojen korot – Yhdistelylaina

Yksi yleisimmistä syistä käyttää lainojen kilpailutuspalvelua on aiempien lainojen liian korkeat korot. Moni maksaa täysin turhaan ylimääräistä korkoa useista pienemmistä vanhoista pikavipeistä tai kulutusluotoista.

Lainojen kilpailutuksella voit löytää paremman koron vanhoille lainoillesi ja yhdistää ne yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään merkittäviäkin summia joka kuukausi.

Oikeastaan kaikista lainojen kilpailutukseen tarkoitetuista palveluista voi hakea vakuudetonta yhdistelylainaa. Lainahakemuksessa kysytään tietoa vanhoista veloista, ja voit tässä vaiheessa ilmoittaa ne lainat, joiden yhdistämistä haet.

Millä korolla lainaa kannattaa ottaa?

Vaikka lainojen kilpailuttaminen auttaakin usein löytämään mahdollisimman edullista lainaa, ei se tarkoita, että laina olisi oikeasti edullinen. Vakuudettomissa lainoissa lainan korko perustuu aina pelkästään hakijan tietoihin ja luotonmyöntäjän arvioon hakijan luottokelpoisuudesta.

Suomessa vakuudettomien lainojen korkokatto on nykyään 20 %. Nimelliskorko ei voi ylittää tätä korkoa, ja todellista vuosikorkoakin rajoittaa erilaisten lainakulujen rajoitukset.

Yli 20 %:n nimelliskorolla varustetut lainat ovat siis nykyään laittomia, eikä niitä tietenkään kannata ottaa.

Edulliselle lainalle ei ole mitään yksiselitteistä määritelmää, mutta alle 10 %:n korkoa voitaisiin pitää suhteellisen halpana. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta saada lainaa tällaisella korolla.

Vakuudeton laina on harvoin taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Välillä lainaa on kuitenkin yksinkertaisesti saatava esimerkiksi autoa tai yllättäviä kuluja varten, ja silloin on tärkeintä löytää halvin laina kilpailuttamalla.

Etuna lainojen kilpailutuspalveluissa on, että hakemuksen täyttäminen ei vielä sido ottamaan lainaa. Vasta lainatarjousten saamisen jälkeen voit päättää, haluatko ottaa lainaa vai et.

Kilpailuta erilaiset lainat

Vakuudetonta lainaa voi käyttää moneen tarkoitukseen, ja lainakilpailutuksella voit hakea juuri omanlaistasi rahoitusta. Vakuudettoman lainan käyttökohdetta saatetaan kysyä hakemuksella tarjonnan kohdentamiseksi, mutta lainaa ei varsinaisesti sidota mihinkään. Saat aina rahat suoraan tilille.

Keräsimme muutamia erilaisia lainoja, joita voit kilpailuttaa helposti tällä sivulla esitellyissä palveluissa.

Kulutusluotto arjen tarpeisiin

Arjen yllättävät kulut tai laskut tarvitsevat joskus lyhytaikaista rahoitusta. Tässä voi auttaa joko luottokortti, joustoluotto tai kertaluonteinen kulutusluotto.

Esimerkiksi Omalainan palvelussa * voi kilpailuttaa lainat 100 eurosta alkaen, joten se soveltuu myös pienien kulutusluottojen kilpailuttamiseen.

Kulutusluoton kilpailutus onnistuu nopeasti, ja rahat voi saada tilille jopa saman päivän aikana.

Remonttilaina

Pieni pintaremontti voi ehostaa asunnon myyntikuntoon ja auttaa saamaan siitä enemmän rahaa. Erilaiset remontit ovat myös tarpeen asumisviihtyvyyden parantamiseksi, ja omakotiasujalle tulee varmasti joskus yllättäviäkin remonttikuluja.

Remonttilainan voi joskus liittää osaksi asuntolainaa, mutta aina tämä ei ole mahdollista. Vakuudeton laina on tällöin yksinkertaisempi ja helpompi vaihtoehto. Remonttilainan kilpailutus auttaa löytämään halvimman vaihtoehdon.

Autolaina

Autolainan kilpailuttaminen voi tuoda isoja säästöjä. Olit sitten ostamassa autoa liikkeestä tai yksityishenkilöltä, voi tällä sivulla esiteltyjen kilpailutuspalveluiden avulla löytää halvimman vakuudettoman lainan.

Autolainaa harkitsevan kannattaa tutustua myös vaihtoehtoisiin malleihin, kuten vakuudelliseen autolainaan, perinteiseen autorahoitukseen tai yksityisleasingiin.

Lomalaina

Lomamatka aiheuttaa usein ylimääräistä rasitetta budjetiin. Lomaa varten on tietenkin aina järkevää säästää, mutta joskus menot ovat silti liian isoja. Tällöin kulutusluotto voi auttaa jaottelemaan kuluja isommalle aikavälille.

Lomalainan kilpailutus voi tuoda merkittäviä säästöjä, ja pienenkin lainan voi kilpailuttaa.

Asuntolainan kilpailutus

Myös asuntolaina on mahdollista kilpailuttaa. Tähän suosittelemme Etua.fi-palvelua *. Sen kautta voit hakea asuntolainatarjousta useasta eri pankista kerralla.

Asuntolainan kilpailutuksessa verrataan pankin perimää marginaalia, sillä muuten korot sidotaan johonkin yleiseen viitekorkoon.

Lainan kilpailutus – Yhteenveto

Erilaisia lainatarpeita riittää. Kannustamme säästämään ja budjetoimaan aina mahdollisuuksien mukaan, sillä kulutusluotot ja muut vakuudettomat lainat ovat lähes aina varsin kalliita lainoja.

Lainojen kilpailuttaminen voi kuitenkin auttaa löytämään mahdollisimman edullisen lainan. Kilpailuttamalla voi varmistua siitä, että löytää halvimman lainan eri vaihtoehtojen joukosta eikä turhaan maksa liikaa.

Kilpailutus ei nykyään käytännössä vie ylimääräistä aikaa, sillä lainahakemukset ja tarjoukset käsitellään autoamaattisesti. Tarjouksia saa jo minuuteissa, ja usein rahat voi saada tilille heti saman päivän aikana.

Tässä kaksi parhaaksi arvioimaamme palvelua lainan kilpailutukseen:

Sortter-lainapalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4 – 20 %

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Luotettava täysin suomalainen palvelu
 • Koron helppo vertailu
 • 20 vuoden ikäraja
Omalaina-lainapalvelun logo

Summa

100 – 60.000 €

Aika

1 – 20 vuotta

Korko

4,19 – 20 %

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

 • Kilpailuttaa jopa 30 eri pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Suomalaista palvelua – avainlippumerkki
 • Vertailussa mukana myös perinteisiä kotimaisia pankkeja
 • 18 vuoden ikäraja

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Usein kysyttyä lainan kilpailutuksesta

Miten lainan kilpailutus toimii?

Lainojen kilpailutuspalvelut auttavat yhdellä hakemuksella vertaamaan kymmenien eri pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjontaa. Kilpailutuksen avulla on mahdollista usein löytää edullisempi laina. Vertailu on toki mahdollista tehdä myös manuaalisesti, mutta silloin lainatarjoukset on haettava erikseen eri pankeilta.

Mikä on paras lainan kilpailutus?

Kokemuksiemme perusteella parhaat lainojen kilpailutusalustat Suomessa ovat Sortter ja Omalaina. Erot eri palveluissa ovat kuitenkin pieniä, ja tältä sivulta löydät tarkemman vertailun vaihtoehdoista.

Mitä lainoja on mahdollista kilpailuttaa?

Lainanvälittäjien kautta on mahdollista kilpailuttaa monenlaisia vakuudettomia lainoja. Yleisimpiä ovat yhdistelylainat, kulutusluotot, remonttilainat ja esimerkiksi autolainat.

Hidastaako lainan kilpailutus lainan saamista?

Tämä on yleinen harhaluulo, mutta yleisesti kilpailutus ei hidasta juuri lainkaan prosessia. Tarjoukset saa hakemuksen täyttämisen jälkeen yleensä minuuteissa, ja sen jälkeen sopimus tehdään ihan yhtä nopeasti.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top