Zmarta – kokemuksia ja arvostelu

Zmarta on tunnettu lainojen kilpailutuspalvelu, josta voi hakea lainatarjouksen kymmenien luotonmyöntäjien kesken. Minkälaisia Zmarta-kokemuksia käyttäjiltä löytyy, ja kannattaako tätä palvelua käyttää?

Selvitimme kaiken tarvittavan Zmartasta. Näillä eväillä lainan hakeminen ja kilpailuttaminen onnistuu tässä suositussa lainavertailupalvelussa.

Zmarta – Perustiedot lainakilpailutuksesta

Zmarta-lainavertailupalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4,9 – 20 %

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskustannus on 3 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 5€ laskutuslisän ja avausmaksun 49€).

 • Kilpailuttaa jopa 30 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Zmarta on kansainvälinen palvelu
 • Henkilökohtaista asiakaspalvelua
 • 20 vuoden ikäraja

Zmarta on monipuolinen lainojen kilpailutukseen tarkoitettu lainavälittäjä. Se on yksi lainojen kilpailuttamisen edelläkävijöistä Suomessa.

Palvelussa voi vertailla erilaiset vakuudettomat luotot yli 30 eri pankin ja luotonmyöntäjän kesken. Mukana on esimerkiksi suomalaispankeista Aktia, kansainvälisistä pankeista Big Bank ja lainapalveluista Laina.fi.

Laajan lainakilpailutuksen avulla on mahdollista saada edullisempi korko kuin vain yhden lainatarjouksen pyytämällä. Zmartan lainahakemus välitetään nopeasti kilpailutettavaksi, ja parhaimmillaan rahat voi saada jo samana päivänä tilille.

Alustan taustalta löytyvä Freedom Rahoitus Oy perustettiin alun perin jo vuonna 2008, ja Zmartan lainakilpailutusta on ehtinyt käyttää jo sadat tuhannet suomalaiset. Yhtiö on nykyään kansainvälisen Bauer Media Groupin omistama.

Myös käyttäjien kokemukset Zmartasta ovat olleet pääosin positiivisia. Palvelun kautta on ollut mahdollista vaivattomasti kilpailuttaa laina.

Zmartan hyvät ja huonot puolet

Hyvää

 • Auttaa löytämään halvemman lainatarjouksen usean pankin joukosta
 • Mukana sekä perinteisiä pankkeja että lainapalveluita
 • Tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua
 • Mahdollisuus myös hakea yhdistelylainaa
 • Lainatarjouksia nopeasti

Parannettavaa

 • Asiakaspalvelu kiinni viikonloppuisin
 • Lainaa ei voida taata tietyllä korolla, eikä Zmarta itse myönnä lainaa

Näin toimii lainanhaku Zmarta.fi-palvelussa

Zmarta on lainankilpailutuspalvelu. Tämä tarkoittaa, että sen kautta on mahdollista hakea yhdellä lainahakemuksella tarjoukset kymmeniltä eri pankeilta ja luottolaitoksilta.

Palvelu keskittyy nimenomaan vakuudettomien lainojen vertailuun. Lainan hakemiseen ei myöskään tarvita takaajaa, mutta halutessaan lainahakemukseen voi ottaa mukaan rinnakkaishakijan.

Lainahakemuksen tekeminen palvelussa onnistuu helposti ja varsin nopeasti. Kaikkien taloustietojen ja lisätietojen täyttäminen voi tuntua turhauttavalta, mutta niiden avulla Zmarta voi hakea sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset.

1. Valitse haluttu lainasumma ja laina-aika

Kuvakaappaus Zmartan lainahausta

Lainan hakeminen Zmartalla alkaa valitsemalla haluttu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Nämä tiedot voi syöttää suoraan etusivulle jo ennen muiden tietojen täyttämistä.

Arvion kuukausierästä näet heti pelkän summan ja laina-ajan perusteella. Tämä on kuitenkin puhdas arvio ja perustuu yleensä korkohaitarin alapäähän. Vasta lainahakemuksen lähettämisen jälkeen voi saada todellisia tarjouksia oikealla kuukausierällä.

Zmarta kilpailuttaa yhdellä hakemuksella jopa 30 erilaista pankkia ja luotonmyöntäjää. Ison taustayhtiön ansiosta yhteistyökumppaneita on paljon.

2. Jatka täyttämällä yhteystiedot ja tietoa taloudellisesta tilanteestasi

Kuvakaappaus Zmartan lainahakemuksen toisesta vaiheesta

Lainahakemuksen seuraavassa vaiheessa kysytään samoja kysymyksiä, jotka ovat tuttuja kenelle tahansa vakuudetonta lainaa viime aikoina hakeneelle.

Sinun on syötettävä mm. henkilötietosi ja yhteystietosi sekä annettava tietoa taloudellisesta tilanteestasi. Lainahakemukseen on täytettävä tietoa mm. työsuhteesta, tuloista sekä veloista.

Mikäli haluat käyttää lainaa vanhojen lainojen tai pikavippien yhdistämiseen, onnistuu myös näiden tietojen ilmoittaminen lainahakemuksen toisessa vaiheessa.

Nämäkin tiedot on syytä täyttää täsmällisesti, sillä mahdolliset lainatarjoukset perustuvat hakijan antamiin tietoihin.

Liitteitä ei vielä tässä vaiheessa kysytä, mutta voit joutua todistamaan esimerkiksi tulotasosi myöhemmin suoraan lainayhtiölle tai pankille.

3. Zmarta kilpailuttaa lainasi, sinä valitset parhaan

Kun kaikki lainahakemuksen tarvittavat tiedot on jätetty, ja se on lähetetty eteenpäin, on aika ottaa hetkeksi rennosti. Zmarta nimittäin välittää lainahakemuksen puolestasi yhteistyökumppaneilleen lainatarjousten löytämiseksi.

Useimpien kokemus on, että ensimmäiset mahdolliset tarjoukset saa jo minuuteissa. Kilpailutuskaan ei kuitenkaan takaa sitä, että lainaa voi saada ja joskus tarjousten keräämisessä voi kestää useampia tunteja.

Pääset itse valitsemaan lainatarjouksista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Järkevintä on tietysi poimia kaikkein halvimmalla todellisella vuosikorolla varustettu laina talteen.

Lainojen kilpailutus ei vielä sido mihinkään, joten sinun ei ole pakko hyväksyä tarjouksia. Jos tarjolla ei vaikka ole tarpeeksi pienikorkoista lainaa, voit hyvin jättää lainan ottamatta.

Nämä pankit ovat mukana Zmartan kilpailutuksessa

Yksi tärkeimmistä kriteereistä lainakilpailutuksessa on se, mitä pankkeja kilpailutuksessa on mukana. Mitä useamman lainantarjoajan välillä lainan pääsee kilpailuttamaan, sitä todennäköisempää on, että lainalleen saa edullisemman koron.

Zmarta tekee onneksi yhteistyötä todella laajan pankki- ja luotonmyöntäjäverkoston kanssa. Tämän ansiosta kilpailutuksella on todennäköisempää löytää edullinen laina ja ylipäätänsä saada lainaa.

Kaikki mukana olevat luotonmyöntäjät tarjoavat luotettavia lainoja.

Zmartan sivuilta löytyy listasta kaikki yhteistyökumppanit, joille lainahakemukset välitetään. Ohessa kuvakaappaus Zmartan sivulta näistä.

Zmartan yhteistyökumppanit - kuvakaappaus Zmartan sivulta

Zmarta kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat

Zmarta on monipuolinen lainapalvelu, sillä sen kautta on mahdollista kilpailuttaa melkein kaikki erilaiset vakuudettomat lainat. Hakemuksessa kysytään pääasiallista käyttökohdetta lainalle, mutta periaatteessa vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei rajoiteta mihinkään tiettyyn.

Vakuudetonta kulutusluottoa voidaan hakea Zmartalta vaikka näihin tarkoituksiin:

 • Arjen yllättävät menot: Hankinnat, korjaamolaskut ja arjen muut lisäkulut voivat joskus yllättää. Zmartalta voi hakea pienempää kulutusluottoa erilaisiin arjen tarpeisiin, jos säästöt eivät riitä kattamaan kaikkia kuluja.
 • Remontti: Vakuudeton remonttilaina voi olla perusteltu vaihtoehto, jos remontin kuluja ei ole mahdollista kytkeä asuntolainaan tai sitä ei halua tehdä. Zmartalta voit etsiä halvimman koron sen yhteistyökumppaneiden joukosta.
 • Auto: Vakuudeton autolaina on helppo lainatuote, jota voi käyttää lainan hakemiseen myös yksityiseltä ostaessa. Kilpailutus kannattaa myös tässä lainatyypissä.

Ratkaisevaa ei ole niinkään, mihin tarkoitukseen lainaa tarvitsee, vaan millaisilla summilla ja maksuajoilla sitä haluaa hakea. Zmartalla lainan voi kilpailuttaa näissä rajoissa:

 • Lainan summa: 1 000 € – 60 000 €
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Zmarta ei ole ainut lainoja kilpailuttava palvelu, mutta sen etuna on laaja kumppaniverkosto. Muita lainoja kilpailuttavia palveluita ovat esimerkiksi Sortter, Omalaina ja Rahalaitos.

Vaatimukset lainan kilpailutukseen Zmartalla

Lainan kilpailutukseen Zmartalla on tietyt minimivaatimukset. Zmartan itsensä asettamien minimivaatimusten ohella myös pankeilla ja luotonmyöntäjillä on omat vaatimuksensa, jotka voivat olla Zmartan asettamia vaatimuksia tiukemmat.

Jotta lainan voisi kilpailuttaa Zmartan kautta, täytyy näiden ehtojen täyttyä:

 • Ikä 20-75 vuotta
 • Luottotiedot kunnossa
 • Vähintään 750 euron palkka- tai eläketulot
 • Vakituinen kotikunta Suomessa

Huomaa, että näiden minimivaatimusten täyttäminen ei vielä takaa lainan saamista yhteistyökumppaneilta. Lainatarjoukset perustuvat aina lopulta taloudelliseen kokonaisarvioon hakijasta.

Yritysasiakkaille on tarjolla Zmartan yrityslaina

Zmarta ei ole ainoastaan kuluttajille tarkoitettu palvelu. Zmarta-yrityslaina on yritysten vakuudettomiin lainoihin tarkoitettu kilpailutuspalvelu.

Jos yritys tarvitsee lainaa, mutta vakuudellisen pankkilainan hakemiseen ei ole mahdollisuuksia tai aikaa, Zmartan yrityslainavertailu voi auttaa.

Vakuudettoman lainan korko on aina vakuudellista kalliimpi, mutta hyvän luottoluokituksen omaavan yrityksen on mahdollista löytää myös vakuudetonta lainaa ihan kohtuullisella korolla.

Zmartan yrityslainavertailusta on mahdollista hakea lainaa maksimissaan jopa 350 000 euron verran. Yrityslainan kilpailutuksessa ovat mukana mm. Resurs, Qred, Capitalbox ja Fellow-pankki.

Zmarta ei myönnä itse myöskään yrityslainoja. Tässäkin palvelussa se toimii siis vain lainoja välittävänä kilpailuttajana.

Onko Zmarta turvallinen?

Zmarta on turvallinen lainojen kilpailutukseen tarkoitettu palvelu. Se ei suoraan itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttaa lainahakemuksen jopa 30 eri luottoyhtiön ja pankin kesken.

Zmartan taustalla on luotettava yritys nimeltä Freedom Rahoitus Oy. Tämä puolestaan kuuluu laajempaan Zmarta Groupiin, jonka hallinnoima Zmarta-palvelu on käytössä myös useissa muissa maissa.

Zmarta Groupinkin taustalta lyötyy vielä isompi kansainvälinen mediajätti, nimittäin Bauer Media. Sama mediayhtiö pyörittää mm. montaa Suomessa tunnettua radiokanavaa, kuten NRJ:tä.

Zmartan asiakaspalvelu

Isosta taustaorganisaatiosta ja omistajasta huolimatta Zmarta tarjoaa erinomaista ja henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Tässä Zmartan asiakaspalvelun yhteystiedot:

Zmarta – kokemuksia käyttäjiltä

Zmartan 4,6/5 arvosana Trustpilotissa

Käyttäjien kokemuksesta Zmartasta ovat pääosin hyviä. Esimerkiksi käyttäjien arvosteluja yrityksistä keräävässä Trustpilotissa Zmarta on saanut kirjoitushetkellä arvioksi 4,6/5.

Zmartaa koskevat huonot kokemukset ovat liittyneet ennen kaikkea siihen, että sopivaa lainatarjousta ei ole löytynyt. Tässä ei kuitenkaan ole niinkään kyse Zmartan huonoudesta, vaan aina kilpailutuksestakaan huolimatta sopivaa lainaa ei vain ole mahdollista saada.

Suurin osa tuntuu löytäneen Zmartalta tarpeisiinsa sopivan lainan. Hyviä kokemuksia on myös siitä, että Zmarta ei kilpailuta pelkästään niin sanottuja online-pankkeja ja lainaputiikkeja, vaan myös ihan oikeita pankkeja.

Zmarta – sähkön kilpailutus

Zmartan palveluihin kuuluu nykyään myös sähkön kilpailutus. Palvelussa on mahdollista vertailla tarjolla olevia sähkösopimuksia, kun syöttää osoiteensa ja postinumeronsa palveluun.

Mukana on ihan mukava määrä sähköyhtiöitä, mutta sähkön kilpailutus on silti Zmartalle selvästi vain sivutuote. Sähkösopimusten kilpailuttaminen ei ole läheskään yhtä laaja ja monipuolinen kuin lainakilpailutus.

Jos olet kiinnostunut kilpailuttamaan sähkösopimuksia, onnistuu se myös suoraan Taloudellinen-sivustolla. Tästä löydät esimerkiksi halvimmat 24 kk:n sähkösopimukset.

Yhteenveto – Zmarta on lainakilpailutuksen konkari

Zmarta on tätä nykyä iso kansainvälinen lainojen kilpailutukseen tarkoitettu palvelu. Sen pankkien ja luotonmyöntäjien yhteistyöverkostoon kuuluu kymmeniä eri toimijoita, joten lainakilpailutus on aidosti laaja ja monipuolinen.

Kun lainalleen haluaa mahdollisimman hyvän koron, on kilpailutus järkevä vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Zmartan palvelussa vertaillaan vain vakuudettomia lainoja, eikä kaikilla hakijoilla ole mahdollisuutta saada pienikorkoista lainaa.

Käyttäjien kokemukset Zmartasta osoittavat, että palvelu toimii pääsääntöisesti erinomaisesti. Myös me voimme suositella Zmartan lainakilpailutusta, jos tavoitteena on löytää lainalle mahdollisimman halpa korko.

Zmarta-lainavertailupalvelun logo

Summa

1000 – 60.000 €

Aika

1 – 15 vuotta

Korko

4,9 – 20 %

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskustannus on 3 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 5€ laskutuslisän ja avausmaksun 49€).

 • Kilpailuttaa jopa 30 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Zmarta on kansainvälinen palvelu
 • Henkilökohtaista asiakaspalvelua
 • 20 vuoden ikäraja

 *Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Voimme saada korvauksen klikkauksesta, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.

Usein kysyttyä Zmartasta

Onko Zmarta luotettava?

Kyllä on. Palvelu on osa isompaa Zmarta Groupia, jonka omistaa Bauer Media Group. Zmarta ei itse myönnä lainaa, vaan sen avulla voi kilpailuttaa lainan kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien kesken.

Millaista lainaa Zmartalta voi saada?

Zmartalta voi hakea vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta 60 000 euroon saakka. Laina-aika voi olla 1 vuodesta 15 vuoteen. Korkotaso on henkilökohtainen ja perustuu lainayhtiöiden ja pankkien tarjouksiin.

Mitä hyötyä Zmartasta on?

Zmartan avulla on mahdollista löytää halvempi laina kilpailutuksen avulla. Sen sijaan, että lainaa hakisi vain yhdestä paikasta, voi Zmartan kautta hakemuksen välittää lukuisille toimijoille kerralla.

Ovatko käyttäjien kokemukset Zmartasta hyviä?

Zmarta on pääosin saanut erinomaisia arvioita toiminnastaan. Esimerkiksi Trustpilotissa yhtiön arvosana on peräti 4,6/5, mikä on lainoja välittävälle yritykselle hyvä.

Tutustu myös näihin

Scroll to Top